Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.03.2011.
21:33 >> 23:45h
Vestionline A

Partizan pobedio Efes u Istanbulu

Košarkaši Partizana pobedili su Efes Pilsen u Istanbulu rezultatom 67:65 (21:12, 16:22, 12:13, 18:18) u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige i tako se pobedom oprostili od Evrope.

Pobeda za oproštaj od Evrolige - Jan Veseli

Ovo je prvi trijumf crno-belih u drugoj fazi takmičenja, nakon pet vezanih poraza.

Trijumf srpskom šampionu obezbedio je Vladimir Lučić, pogotkom na samo jednu sekundu od kraja meča, zbog čega su sudije konsultovale i zapisnički sto, ali domaćin nije pogodio poslednji šut.

Bila je ovo ujedno i poslednja evroligaška utakmica za Jana Veselog u crno-belom dresu, a budući NBA igrač je bio ubedljivo najefikasniji u timu Partizana sa 23 koša, dok je Rakočević, iako u neuporedivo slabijem izdanju nego u Beogradu, postigao 19 poena.

Nakon dobre prve četvrtine, igrači Partizana su imali padove u igri, pa je domaćin ostao na samo tri poena razmaka do poluvremena. Rasplet u ovom zanimljivom meču kreće u poslednje tri minute kada odlični Jan Veseli, koji je pored 23 poena, imao i šest skokova i dve blokade u 37. minutu pogađa koš od table za vođstvo crno-belih od 65:57.

U tom trenutku nije izgledalo da će se pitanje pobednika rešavati u poslednjim sekundama. Međutim, Partizan je prokockao pet napada zaredom - tri puta promašio Raško Katić, dve lopte su izgubljene, ponajviše nepažnjom Džerelsa - a Sinan Guler trojkom, pa neverovatnim košem uz faul Kecmana i dodatno slobodno bacanje, izjednačio na 65:65.

Do kraja je ostalo 27 sekundi, Džerels i Kecman pogrešili su kod izvođenja lopte, ali je na drugoj strani Tunčeri požurio sa šutom za tri poena. Efes nije bio u bonusu, sa dva faula je usporio poslednji napad crno-belih, ali niko nije mogao da zaustavi Vladimira Lučića, kada je na pas Veselog za dlaku izbegao izlazak u aut i pogodio. Ostala je sekunda, ali šut domaćina nije ušao.

Pored Veselog, sjajnu partiju odigrao je Dušan Kecman iako je postigao samo osam poena (4/4 dva, 0/3 tri) jer je imao još po pet skokova i asistencija. Osam poena imali su još Raško Katić (8sk) i Kurtis Džerels koji je podelio sedam asistencija. Junak pobede Lučić, meč je završio sa četiri poena.

Najbolji u Efes Pilsenu bio je Igor Rakočević sa 19 poena (4/7 dva, 2/5 tri) ali je bio nevidljiv u odlučujućim momentima. Lorens Roberts je postigao devet poena (2/7 dva, 1/6 tri) uz sedam skokova, ali je sve koševe postigao u prvom poluvremenu.

Jovanović: Čestitam igračima, trebalo je i pre ovako!


Trener Partizana Vlade Jovanović čestitao je svojim košarkašima zbog požrtvovane igre koja je dobela pobedu nad Efes Pilsenom u Istanbulu, ali je rekao i da mu je žao što nisu imali isti pristup u ranijim utakmicama Top 16 faze.


"Teško je motivisati igrače za utakmice bez takmičarskog značaja. Mi smo se koncentrisali na to što nismo imali nijednu pobedu u Top 16 fazi, a nismo hteli da se oprostimo od Evrolige bez trijumfa... Ostaje žal što nismo ovako igrali sve prethodne utakmice, ne računajući onu u Sijeni", rekao je Jovanović novinarima u Istanbulu, a prenosi Beta i dodao:


"Loše smo igrali kod kuće, a ja mislim da bi bilo bolje da smo ostali u Pioniru, jer smo tamo sigurno 20 odsto jači. Najvažnije mi je što je i igračima žao, pošto su shvatili šta smo propustili. Ne kažem da smo mogli da uradimo ne znam šta, ali smo na poslednje tri utakmice pokazali da možemo da se nosimo sa najjačima u Evropi", rekao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online