Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.03.2011.
11:22
Vestionline, Alo A

Mundobasket 2018. u Srbiji i Crnoj Gori?

Ono što je zasad samo ideja, moglo bi da preraste u ozbiljan pokušaj da se ostvari cilj da Srbija i Crna Gora dobiju organizaciju Mondobasketa 2018. godine.

Priča je krenula iz Crne Gore, odmah pošto je Milo Đukanović izabran za predsednika tamošnjeg košarkaškog saveza. Idealnog partnera Milo bi mogao da dobije u Draganu Đilasu, koga ovdašnji mediji već vide kao idealnog naslednika sada već odlazećeg predsednika KSS-a Dragana Kapičića.

Vujoševiću se sviđa ideja

Podrška za zajednički projekat "Mundobasket 2018“ već pristiže sa svih strana, a najupečatljivija je od Duška Vujoševića, proslavljenog trenera.

"Ideja je divna, veoma dobra, ali od ideje do realizacije treba uraditi mnogo toga. Ja se nadam da će se uraditi sve što je potrebno da bi se ta odlična ideja realizovala", rekao je Vujošević za Televiziju B92.

Dan ranije, pozitivno o ovoj temi su se izjasnili Dragan Kapičić sa srpske, odnosno Danilo Mitrović sa crnogorske strane.

Nemamo mi pare za SP

 

"Pravo da vam kažem, prvi put čujem za takvu mogućnost, ali mislim da mi to ne možemo da organizujemo jer se radi o izuzetno skupom takmičenju", kaže Bora Milutinović.

 

Na konstataciju da bi eventualni dolazak Dragana Đilasa na mesto predsednika Saveza ipak doneo finansijsku konsolidaciju, Stanković je šaljivo uzvratio:

 

"Pa nije Đilas vlasnik banke".

"Postoje indicije da zajedničko domaćinstvo 2018. bude prva tema razgovora dva nova predsednika košarkaških saveza. Poznato je da Milo Đukanović voli košarku i da ima najveći uticaj u Crnoj Gori, a isto je i sa Draganom Đilasom, koji će, izgleda, biti moj naslednik. Ako bi Srbija sa Crnom Gorom, ili bilo kojom drugom bivšom jugoslovenskom republikom, konkurisala, bio bi to odličan sportski, ekonomski i politički potez. Svi imamo košarkašku tradiciju, što potvrđuje učešće svih SFRJ republika na Eurobasketu u Litvaniji, ali i infrastrukturu koju pojedinačno u dovoljnoj meri nema nijedna zemlja. Zamislite da se planetarno prvenstvo igra u "Beogradskoj areni“, novim halama u Ljubljani, Zadru, Zagrebu, Podgorici ili, recimo, Nišu. Na kraju krajeva, svi ćemo biti zajedno u EU, pa bi bilo dobro da se prvo i sportski povežemo".


Direktor košarkaških selekcija Crne Gore Danilo Mitrović kaže za B92 da je za to prvi put čuo u ponedeljak, ali da je ideja dobra.

"U ponedeljak sam to prvi put čuo. Ideja je odlična čija god da je, ali ja ne znam ništa konkretno o tome". rekao je Mitrović.


Inače, uspešna organizacija Evrobasketa 2005. mogla bi da bude i najveća preporuka za Mundobasket 2018!

A FIBA ga ukida?

 

Novi predsednik FIBA Ivan Mainini po svaku cenu želi da parira ULEB, pa se zalaže za radikalne promene. Jedna od njih je i približavanje NBA ligi, a u okviru toga predlaže ukidanje sadašnjeg formata Svetskog prvenstva.

 

On je francuskim novinarima rekao kako predlaže da se ukine Svetsko prvenstvo, umesto kojeg bi se od 2018. godine igrao Svetski kup, u organizaciji FIBA i NBA lige.

 

"Ne možemo da se sukobljavamo s NBA ligom, koja ima ogromnu moć. Moramo da započnemo razgovore i pronađemo zajednička rešenja koja će biti pozitivna za sve", izjavio je Mainini, prenosi Sportska centrala.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online