Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 15.02.2011.
19:31
Vestionline, Beta A

Jovanović: Partizan loše počinje utakmice

Partizan ove sezone beleži uspehe koje su navijači očekivali, iako ne igra stalno kako bi želeo, a trener Vlade Jovanović rekao je u utorak da je svestan najveće boljke njegovih košarkaša - loše odigranog početka utakmice, ali i da veruje da će se to promeniti.

Crno-beli gostuju sutra u Sijeni, ekipi koja je pobedila u Beogradu u prvom meču druge faze Evrolige i koja je poznata po agresivnoj odbrani i presingu, stvarima koje vidno smetaju šampionu Srbije. 

Vlada Jovanović

"Ni protiv presinga ne može da odigra samo jedan igrač, ali istina je da neke situacije može da reši košarkaš sa dobrom kontrolom lopte", kazao je Jovanović novinarima na beogradskom aerodromu pred polazak u Sijenu.

"Ima nekoliko stvari zbog kojih se to dešava, možemo i da pravimo analizu. Nama je igrač na najvažnijoj poziciji došao u novembru, tako da je tri meseca sa nama. Ako se gleda kao na pripremama, nama je sada oktobar. U prethodnim sezonama imali smo iskusne plejmejkere", rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, igrač na najvažnijoj poziciji je Kurtis Džerels koji nije pružao partije kakve su se od njega očekivale, ali se sada oslobodio i počeo da igra na očekivanom nivou.

"Bolje igra, dobro je odigrao u kupu, davao je i poene. Vidno se oslobodio. Ni ja možda nisam bio svestan koliko je teško igračima koji u Evropu dođu direktno iz Amerike i koliko znači evropsko iskustvo. Čak i kao Bo (Lester Mekejleb), koji je došao iz 13. tima turske lige. Drugačiji je način života, treniranja, igranja utakmica, a tek shvatanja košarke...", rekao je Jovanović.

Grobari u Sijeni

Košarkaši Partizana imaće podršku nekoliko stotina navijača u sutrašnjoj utakmici protiv italijanskog Montepaskija u Sijeni.

Danas je u Sijenu, posle 15 sati putovanja, stigla grupa od oko 100-ak pristalica crno-belih iz nekoliko gradova u Srbiji.

Jedan od navijača kazao je da se očekuje da sutra dođe još jedna grupa, mahom iz zemalja zapadne Evrope.

On je dodao da niko ne kaže da bi bilo drugačije da je ekipa bila kompletna od početka priprema.

"Nemam zamerke igračima. Niko ne greši namerno, svi su dobri momci. Videlo se u polufinalu i ovim starijim iskusnijim igračima koliko to znači i znam da će sutra svi želeti da odigraju dobro", rekao je Jovanović.

Partizanu će meč u Sijeni biti četvrti za nedelju dana, a 13. u poslednjih 35 dana. Igrači su prihvatili umor kao sastavni deo rada.

Centar Raško Katić rekao je da ne sumnja da će energija igrača biti na potrebnom nivou.

"Ne postavlja se pitanje energije uopšte. Imali smo dan odmora, a juče smo trenirali. Radili smo vežbe za opuštanje i mislim da smo spremni. U Sijenu svakako ne idemo da se predamo... Što se tiče lošeg početka utakmice, pa sigurno postoji razlog, ali ne mislim da je to umor. To je više pitanje ritma", rekao je Katić.

Krilni centar Džejms Gist rekao je da gledaoci mogu da očekuju bolji nastup nego u Beogradu.

"Hoćemo da odigramo bolje nego u Beogradu, gde smo mnogo grešili. Moramo da održimo prisebnost. Jeste mnogo utakmica, postoji i umor, ali pobeda leči sve", rekao je Gist.

Pjanđijani: Biće to drugačiji meč

 

Trener italijanskog prvaka Serhio Pjaniđani očekuje da će utakmica sa Partizanom biti potpuno drugačija u odnosu na meč u Beogradu pre dve sedmice.

 

"U međuvremenu smo i mi i Partizan igrali kup, stvari su se malo promenile i očekujem potpuno drugačiji duel u odnosu na onaj u Beogradu. Biće tu taktički drugačijih zamisli, a mi smo u drugoj poziciji jer kao domaćini moramo da nametnemo žestok ritam. Mislim da će fizički aspekt biti najvažniji ako želimo da dobijemo ovaj duel", rekao je Pjaniđani.

 

Srpski internacionalac Milovan Raković tvrdi da njegove saigrače i njega ocekuje veoma težak posao, podsetivši da ni u Beogradu nije bilo lako sa šampionom Srbije.

 

"Biće to svakako težak meč, kao onaj u Beogradu. Ali znamo kako treba da igramo protiv Partizana. Bez obzira na njihovu ogromnu motivaciju, smatram da su bodovi nama potrebniji, s obzirom da smo i dalje u igri za plasman u četvrtfinale", dodao je Raković.

POVEZANE VESTI

Petak 24.06.2011. 21:36
ocajno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online