Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.02.2011.
11:55
Vestionline, Beta A

Selektor Duda Ivković podneo ostavku

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković podneo je u ponedeljak ostavku na tu funkciju, navodeći da nije "fizički i mentalno" spreman da ostane na tom mestu.

Dušan Ivković

"U okolnostima koje su svima dobro poznate, nisam ni fizički, ni mentalno spreman da nastavim sa poslom koji sam započeo 2008. godine", navodi se u Ivkovićevom pismu upućenom Košarkaškom savezu Srbije.

Ivković se pismom obratio predsedniku KSS-a Draganu Kapičiću u kome navodi razloge svoje odluke.

"Pošto su sastanak Upravnog odbora KSS i Skupština zakazani za 16. februar, čemu iz poznatih razloga nisam u mogućnosti da prisustvujem, obraćam vam se na ovaj način. Kao što sam napomenuo u izveštaju sa SP u Turskoj, 2011. godina je najvažnija u četvorogodišnjem predolimpijskom ciklusu. Evropsko prvenstvo u Litvaniji je kvalifikaciono takmičenje za učešće na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Košarkaška organizacija, uz pomoć svih sportskih institucija, trebalo bi da preduzme sve neophodne mere kako bi se direktno kvalifikovali na OI. U odnosu na Poljsku, naš tim će u Litvaniji biti dve godine iskusniji, samim tim i kvalitetniji, ali takav takmičarski cilj ne bi smeo da bude imperativ. Imajući u vidu da je Litvanija domaćin, konkurencija za ta dva mesta biće jača nego ikada. Ostaje mogućnost da se kvalifikujemo sa predolimpijskog turnira u julu 2012. U tom slučaju, bilo bi mnogo teže isplanirati vrhunsku formu za samu završnicu olimpijskog turnira i osvajanje jedne od olimpijskih medalja, što je naš takmičarski cilj. Biti trener srpske košarkaške reprezentacije je za mene izuzetna čast i priznanje. U okolnostima koje su svima dobro poznate, nisam ni fizički ni mentalno spreman da nastavim sa poslom koji sam započeo 2008. godine", navodi Ivković.

On tvrdi da neispunjene ugovorne obaveze KSS prema njemu nisui ne mogu biti razlog za ovakvu odluku.

"I sami znate da nikada nisam ni pitao kada ću primiti platu. U vreme embarga i najtežih vremena za našu zemlju, pa i košarku, od 1992. do 1995. godine, bio sam nosilac kompletnog programa seniorske reprezentacije potpuno volonterski. Ponuđeni honorar sam tada odbio. Na identičan način sam obavljao funkciju selektora od 1996. do 1999. godine. Da sam u mogućnosti, sa velikim zadovoljstvom bih to uradio i sada, kada objektivno postoje mnogi problemi u našem Savezu. Zahvalan sam svim članovima stručnog štaba sa kojima sam sarađivao u prethodnim godinama", dodao je srpski stručnjak.

On se na kraju zahvalio svim igračima sa kojima je sarađivao od 2008. godine.

"Siguran sam da će razumeti zašto sam odustao od našeg dogovora - London 2012. Kao i uvek biću uz Stručni savet i novi stručni štab. Spreman sam da prenesem sva svoja iskustva u radu sa ovom generacijom igrača i ponudim kompletan plan i program priprema. Dragi predsedniče, od našeg viđenja u Atini prošla su puna tri meseca. Znam da ste preopterećeni poslom oko izmene Statuta i priprema Skupštine. Ovo je važna izborna godina za naš Savez. Pretpostavljam da je to jedini razlog što se sa Vama, gen. sekretarom, ili sa nekim od članova UO KSS, mesecima nisam čuo ni telefonom. Pogrešno je uverenje da bi moje 'da' rešilo nagomilane probleme u KSS. Nadam se da će moja odluka ubrzati ispunjenje obaveza prema igračima i članovima stručnog štaba, i doprineti da se stručne i ostale strukture mobilišu i donesu najbolja rešenja u izbornoj 2011. godini", zaključuje se u pismu Ivkovića.
 

Ivković je s reprezentacijom kroz kvalifikacije izborio učešće na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gde je osvojena srebrna medalja. Srbija je na Svetskom prvenstvu prošle godine bila četvrta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online