Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.01.2011.
09:48
Vestionline A

Jovanović zadovoljan pobedom, a Lukajić porazom

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović izjavio je da su "crno-beli" zahvaljujući odličnoj odbrani stigli do trijumfa nad ekipom Hemofarma rezultatom 71:64 u meču 15. kola Jadranske lige.

Partizan je trijumfom u Vršcu 71:64 stigao do četvrte pobede zaredom u Jadranskoj ligi.

"Ovo je po običaju jako teška utakmica. Mečevi Partizana i Hemofarma već tradicionalno su utakmice koje se završavaju na jednu loptu. Bez obzira na sastave ekipa, promene rostera između dve sezone. I u Pioniru je bilo tako, mi jesmo vodili čitavu utakmicu, ali u pojedinim trenucima Hemofarm nam je disao za vrat, ali uspeli smo da dobijemo 11 razlike. Međutim to nam ništa nije garantovalo za susret u Vršcu, bez obzira na promenu rostera Hemofarma", rekao je Jovanović i dodao:

"To je tim koji ima jako visok procenat šuta za tri poena. Tim koji igra sa igračem na poziciji pet, koji je četvorka, i sa igračem koji je pozicija tri, na mestu krilnog centra, imaju jako veliku širinu i vrlo su teški za branjenje. Tako da smo u prvom poluvremenu imali problem, već na početku sa šutem za tri poena, gde su oni dali dve trojke. Mi nismo uspeli našu unutrašnju igru, pre svega, jako usku odbranu da materijalizujemo šutem. Tada smo bili i u deficitu sa skokom što bi trebalo da bude naše glavno oružje".

Trener Partizana je naveo da je meč rešen u drugom poluvremenu.

"U drugom poluvremenu smo popravili stvari, bili smo agresivniji na piku, smanjili njihov procenat u šutu za tri poena. I ono što je mnogo važno, kada smo hvatali priključak ubacili smo vrlo važne tri trojke, koje su nam dale vetar u leđa. Jakom odbranom smo istrčali kontranapade i ušli u jednu egal utakmicu, u kojoj smo se pre svega držali unutrašnjom igrom. Iz nje smo tražili lake poene, ali ono što je presudilo je broj skokova u napadu koji je na kraju utakmice bio na našoj strani. Dobilio smo utakmicu odbranom, čestitam igračima. Bilo je jako teško, ali ovo je vrlo važna pobeda", naveo je Jovanović.

Trener košarkaša Hemofarma Željko Lukajić izjavio je da je zadovoljan igrom svog tima i pored poraza od Partizana.

"Bila je ovo dobra košarkaška predstava, ali ostaje žal što nismo ostvarili trijumf. Zadovoljan sam pristupom mojih igrača, angažovanjem i požrtvovanošću tokom svih 40 minuta. Naravno, neki detalji mogu još da se poprave, a neki moraju biti shvatljivi, jer smo bili desetkovani u igri ispod koša i to protiv ekipe koja godinama ima snažnu centarsku liniju", rekao je Lukajić i dodao:

"Nadali smo se da će nam pomoći pravilo 'tri sekunde', ali se to nije desilo. Na kraju su presudili neki naši loše odabrani potezi, ali i neke druge stvari koje se dešavaju u košarci".

Hemofarm je u dosadašnjem delu sezone ostvario sedam pobeda i osam poraza.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online