Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.12.2010.
19:28
Vestionline A

Jovanović: Veliki pritisak pretvorili u veliku pobedu!

Košarkaši Partizana u utorak su u Zagrebu zabeležili najubedljiviju pobedu protiv Cibone u istoriji međusobnih duela dva tima, a trener Partizana Vlade Jovanović ocenio je da je ekipa uspela da pritisak pretvori u dobru igru.

Igrali smo u Zagrebu kao "furija" - Vlada Jovanović

"Bili smo opterećeni jer igramo na gostujućem terenu, ne sada u Zagrebu, već uopšte, s obzirom na to da od početka nismo zabeležili nijednu pobedu. Imali smo dozu pritiska koju iz utakmice u utakmicu na gostujućem terenu nismo uspevali da kanališemo. Taj pritisak smo pretvorili u dobru energiju, koju smo, pre svega, pokazali u odbrani", rekao je Jovanović za sajt kluba.

Partizan je sinoć u Zagrebu savladao Cibonu sa 85:55 i sada se nalazi na šestom mestu na tabeli Jadranske lige sa učinkom 7-6.

"Od prvog minuta smo nametnuli svoj ritam. Napravili smo jak pritisak preko celog terena, zaustavili njihovog najboljeg igrača Bogdanovića. Samim tim smo lakše igrali u napadu, što kontranapadom, što pozicionim napadom, najviše preko naših visokih igrača i došli tako do svoje igre. U drugom poluvremenu smo nastavili sa istim intenzitetom, uz veliki broj rotacija i zasluženo upisali novu pobedu", zaključio je trener crno-belih".


Cibona ove sezone ima dosta finansijskih problema, zagrebački klub promenio je upravu, a poraz od Partizana je osmi u regionalnom takmičenju.

"Nismo imali šanse od prvog minuta. Bili smo nervozni, prazni, promašili smo sedam slobodnih bacanja samo u prvoj četvrtini. Nismo imali rešenja za njihove visoke igrače, a imali smo i problema u organizaciji igre. Žao mi je jer su ljudi koji su preuzeli klub dali sve od sebe da napune halu, ali nažalost, ovo je naša realna slika", izjavio je trener Cibone Zdravko Radulović.

Šilobad: Partizan će i 2011. biti uspešan


Poslovni direktor Košarkaškog kluba Partizan Mlađan Šilobad izjavio je da je 2010. godina jedna od najuspešnijih u istoriji "crno-belih".

 

Partizan je u 2010. godini osvojio titulu u domaćem šampionatu i Jadranskoj ligi, a "crno-beli" su trijumfovali i u Kupu Radivoja Koraća. Beogradski klub je osvojio četvrto mesto na završnom turniru Evrolige, a nedavno je izborio plasman u "Top 16" najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

 

"Ovo je sigurno jedna od najuspešnijih godina Partizana. Kruna ove sezone je 30 razlike u Zagrebu, a nadam se da će i sledeće godine Partizan biti tako uspešan", rekao je Šilobad.

 

"Crno-beli" su danas predstavili kalendar za 2011. godinu pod sloganom "Vrednost je naša prednost".

 

"I naš kalendar pokazuje vrednost Partizana, urađen je na drugačiji način, jer niko nije pozirao, svi su u igri, i to je neki odraz naše sezone", dodao je Šilobad.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online