Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.12.2010.
22:48
Vestionline, Press A

Održana akcija "Koš za Kraljevo"

Košarkaška akcija "Koš za Kraljevo" koja je večeras održana u hali Pionir nije uspela, jer se samo nekoliko stotina gledalaca okupilo kako bi pomogla svojim zemljacima u Kraljevu, prenosi "Press".

Uprkos velikim najavama i pozivima da se što više ljubitelja košarke uključi u ovu manifestaciju, na tribinama popularne beogradske dvorane okupilo se jedva tri stotine gledalaca, koji su osetili za shodno da pomognu i podrže sunarodnike koje je nedavno pogodio zemljotres. Doduše, sneg i velika hladnoća sigurno su uticali na posetu, ali nema opravdanja za ovako slab odziv, a u prilog svemu išlo je to što su karte koštale 200 dinara tribine i 500 dinara parter.

Možda je ova tužna slika iz Pionira, kako je izjavio proslavljeni as, a u ulozi selektora jedne ekipe, Dejan Tomašević, prava slika našeg društva i košarke.

"Poseta je slaba, a verovatno je to zbog činjenice da je jako hladno i da pada sneg. A opet sa druge strane, možda je to pokazatelj gde se nalazi naše društvo i, pre svega, naša košarka. U svakom slučaju, organizatorima će ovo biti podstrek i treba verovati da će buduće manifestacije biti bolje. Pre svega, hvala ovim ljudima što su došli u Pionir, hvala i igačima. Košarkaši Hemofarma imaju slobodan samo ovaj dan, a ipak su došli. Mi smo se potrudili kolkio možemo da pomognemo ljudima Kraljeva. Nadam se da košarkaška organizacija na ovome neće stati i da će naredne manifestacije biti uspešnije", rekao je Tomašević.

Ipak, oni koji su došli imali su priliku dana delu vide nove nade srpske košarke. Manifestaciju su otvorili najmlađi košarkaši i košarkašice koji su pokazali šta znaju u mini-basketu, a potom su teren prepustili starijim kolegama. Najbolji juniori Srbije, koji su došli iz klubova FMP, Zvezda, Partizan, Hemofarm, Mega, Mladost, čačak, Beovuk itd.. potrudili su se da atraktivnim potezima zagreju ono mao gledalaca na tribinama, a ako je to uopšte bitno pobedila je ekipa u tamnim dresovima 65:53.

Za kraj je ostavljena poslastica, meč između najboljih igrača srpske lige i najboljih naših igrača iz NLB lige. Selektor košarkaša domaće lige bio je Dejan Tomašević a pomagali su mu Boško Đokić (FMP), Marko Ičelić (OKK Beograd) i Bojan Kusmuk (Sloga), dok je na drugoj strani igrače NLB predvodio Žarko Paspalj kao selektor i Miroslav Nikolić kao trener.

Na kraju rezultat je bio za ekipu iz NLB lige, ali je to nebitno. Bitnije je da su ovi momci posle naporne polusezone iskoristili svoj slobodan dan i došli da daju svoj doprinos ovoj akciji.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online