Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.12.2010.
22:37 >> 01:09h
Vestionline A

Kaha Laboral rutinski pobedila Partizan

Košarkaši Kahe Laboral ubedljivo su savladali Partizan rezultatom 87:71 (21:16, 20:14, 28:19, 18:22) u poslednjem 10. kolu grupe A Evrolige.

Pošto su obe ekipe kolo pre kraja obezbedile plasman u Top 16 fazu, ovaj susret je imao značaj samo rasporeda na tabeli, a Partizanu je pobeda garantovala drugo mesto pred žreb Top 16 faze i uslovno rečeno lakše rivale u drugom krugu, a nakon pobede Himkija nad Žalgirisom 93:89.

Ipak, španski tim je od samog starta meča nametnuo svoj ritam igre koji su "crno-beli" igrači mogli da prate samo u prvoj četvrtini. Već početkom druge deonice Kaha je počela serijom lakih poena, uz čvrstu odbranu, da se "odlepljuje" od rivala, pa je tako već na poluvremenu razlika iznosila 11 razlike (41:30).

U drugom delu meča ubitačni trio na večerašnjoj utakmici San Emeterio - Oleson - Teletović, potpomognut sjajnim Pape Souom, "tovario" je koš Partizana i već tokom treće četvrtine Kaha je stigla do 20 poena prednosti.

Partizan je koliko-toliko uspevao da smanji zaostatak na onaj koji se može nazvati podnošljivim, 10-14 poena, ali je Kaha do kraja susreta uspela da vrati najpre na 20, a potom dođe i do najvećih 24 poena razlike - 80:56. Ipak, Partizan je zahvaljujući opuštenijoj igri u završnici uspeo da ublaži poraz na relativno podnošljivih 16 poena minusa.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Mirza Teletović sa 17 poena, dok su po 14 ubacili San Emeterio i Oleson. Poen manje postigao je Pape Sou. U Partizanu, istakao se Jan Veseli sa 17 koševa, Nejtan Džavai je dodao 13, a Džejms Gist 11.

Kaha Laboral je na kraju zauzela drugo mesto u A grupi, iza neprikosnovenog Makabija, dok je Partizan u Top 16 fazu ušao kao četvrtoplasirani tim. U drugi krug takmičenja ide i litvanski Žalgiris, dok se Himki i Prokom opraštaju od učešća u Evroligi za ovu sezonu.

Partizan će rivale u Top 16 fazi dobiti na žrebu u Barseloni, koji je zakazan za 4. januar.

Jovanović: Bez komentara na drugo poluvreme

 

Trener Partizana Vlade Jovanović izjavio je da je igra njegova ekipe u drugom poluvremenu susreta sa španskom Kahom Laboral u Vitoriji bila toliko loša da i ne zaslužuje komentar.

 

"Bilo smo loši u odbrani, imali smo slab pristup i razlika je brzo postala prevelika... Čestitam rivalu i treneru Dušku Ivanoviću na potpuno zasluženoj pobedi i prolasku u TOP 16 fazu", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare i dodao:

"Veći deo prvog poluvremena smo igrali dobro, kontrolisali smo skok i šut za tri poena Mirze Teletovića, što je veoma važno kada se igra protiv Kahe. U poslednja dva minuta prvog poluvremena smo izgubili kontinuitet odbrane, primili dve trojke i rival se odlepio", naveo je Jovanović.

 

 

Šef stručnog štaba Kahe Laboral Duško Ivanović rekao je da njegovim izabranicima nije bilo lako na početku meča.

 

 

"Bilo je teško, ali smo napravili nekoliko dobrih stvari za pobedu. U odbrani smo bili odlični, ali i u napadu, iako smo gubili ritam. Ne znam da li je drugo mesto u grupi dobro po nas, žreb će nam dati odgovor na to. Koga god da dobijemo, idemo na pobedu", istakao je Ivanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online