Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.12.2010.
23:36
Vestionline A

Đorđević: Hoću da budem selektor

Jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena, Aleksandar Đorđević, rekao je da ga interesuje selektorski posao, kao i da smatra da bi nastala panika u Košarkaškom savezu Srbije, kada bi najavio dolazak.

Aleksandar Đorđević nije digao ruke od trenerskog posla

Već više puta se pominjao kao glavni kandidat za selektora, pa čak i za predsednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS). Malo po malo, stvorila se slika u javnosti da njega ništa od toga ne zanima, kao što ga, kako je svojevremeno objavljeno, nije zanimala ni „ponuda” da bude predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

"Predsednik i selektor saveza ne biraju se preko novina, tako što vas neko iz nekih razloga vidi kao dobro rešenje za to. Zna se kakva je procedura za dolazak na svaku funkciju, barem u ozbiljnim organizacijama, da se odrede kriterijumi i ponudi program a ne da se licitira imenima. To što je neko bio odličan igrač, kao što sam bio ja a i još nekolicina iz moje generacije, ne mora ništa da znači za neki drugi posao", rekao je za "Politiku" Aleksandar Đorđević iz Milana, u kome godinama živi.

On smatra da to što je predsednik KSS Dragan Kapičić izjavio da je spreman da mu ustupi fotelju, nije način da se izabere prvi čovek organizacije.

"Siguran sam da bi nastala velika panika kad bih rekao da ću da dođem", kaže Đorđević.

"Ja sam, da podsetim, ponudio recept za novi način organizacije Saveza pre tri godine, na mestu gde se to radi, smatrao sam tada da bih bio dobar generalni menadžer, ali me posle toga nikada nisu pozvali. Objasnio sam im tada na koji način bih, preko svog imidža, sposobnosti i kontakata, doneo novac u savez, uključivanjem velikih sponzora. Međutim, uvideo sam da mnogi još ne shvataju da najodgovornije funkcije u savezu ne mogu da se obavljaju volonterski, već za platu. Možda njima ne treba generalni menadžer, možda stvarno misle da i dalje možemo da opstajemo na nivou društveno-sportskih radnika. Uostalom, u svim ostalim federacijama postoje takvi profesionalci osim kod nas".

Đorđević smatra da i bi i neki od njegovih saigrača, pod određenim uslovima, bili spremni da se angažuju u KSS:

"Ako hoćete Bodirogu, ako vam se njegov program sviđa, onda to košta. Ne očekujete valjda da se Bodiroga, koji ima svojih obaveza, samo u slobodno vreme volonterski bavi savezom. Ili si profesionalac ili ne radiš", kaže Đorđević i naglašava da nije tačno i to da "niko osim Ivkovića ne želi da se prihvati selektorskog posla”:

"To apsolutno nije tačno. Taj posao zanima i mene i Trifunovića i Pavićevića i Vujoševića i Pešića i bilo kog trenera u Evropi. Ne bih voleo da me bilo ko posle ovoga i dalje poziva i nudi bilo šta, ako poziv ne dolazi od onih koji treba da pozovu. Niko od nas ne želi da se nameće preko medija. Zato sam rekao da je to šarena laža. U savezima ne sede deda mrazovi koji nas posade na kolence i ispunjavaju nam želje".

Nisi digao ruke od trenerskog posla.

"Nisam. Zanima me trenerski posao".

Gde sebe vidiš kao trenera?

"Eto, opet se vraćam na isto. Opet to pitanje… Onaj ko postavlja ljude mora da ima odgovornost za to, a ne mi da se nudimo…"

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online