Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.12.2010.
00:35 >> 02:08h
Vestionline A

Gist: U pravo vreme na pravom mestu

Junak pobede Partizana nad Prokomom (61:59), krilni košarkaš Džejms Gist kaže da voli da bude u poziciji "meč-vinera" i da se sjajno oseća posle koša kojim je u poslednjoj sekundi doneo pobedu svom timu.

Presudio Prokomu - Džejms Gist

Gist je nakon odlučujućeg poena i pobede Partizana nad Prokomom 61:59, dodao da to nije nikakva mudrost već da se samo "našao u pravo vreme na pravom mestu".

"Presrećan sam zbog pobede i onog koša. Ipak, nije to odlučilo pobednika, već sjajna odbrana. Ja sam samo bio na pravom mestu u pravo vreme. Ja inače volim da budem taj koji odlučuje pobednika. Nemam tremu jer sam po prirodi čovek sa puno samopouzdanja", rekao je Gist.

Trener Partizana Vlade Jovanović izrazio je zadovoljstvo zbog pobede, a posebno je bio zadovoljan što je njegova ekipa prevazišla veliki problem sa lošim šutem, pošto su 'crno-beli' za tri poena pogodili samo četiri puta iz 23 pokušaja.

"Bili smo pod velikim opterećenjem. I zbog toga što želimo da uđemo u TOP 16 fazu Evrolige i zbog toga što u Jadranskoj ligi imamo problema. To se opterećenje najbolje videlo u procentu šuta, pre samog finiša pogodili smo samo jednu trojku. Mogli smo da dobijemo samo uz jaku odbranu, a taj segment igre smo u ovom meču popravili. Znam koliko ova ekipa radi i pod kojim pritiskom, tako da nam se na kraju i vratilo. Partizan može da pobedi svakog, ako uđemo u neizvesnu završnicu u kojoj odlučuje jedan šut ili skok, ali nikako ne možemo da dobijemo sa 20 razlike", ocenio je Jovanović.

Iako je postiga "samo" osam poena, Dušan Kecman je pogodio veoma tešku trojku, preko dva igrača u poslednjoj sekundi napada na dva minuta pre kraja meča, kada je Prokom imao tri poena prednosti.

"Ja nikad sebe ne ističem i pobeda i poraz su za mene uvek rezultati rada ekipe. Večeras su neki odlučujući šutevi zapali Gistu i meni, ali nije to naš zadatak. Može da šutne svako ko ima dovoljno samopouzdanja", dodao je Kecman.

Veoma dobru partiju pružio i Raško Katić, koji je večeras bio najefikasniji sa 14 poena.

"Individualno ne gledam igre u Partizanu. Stalno se nekom drugom otvori utakmica. Zasluge za večerašnju pobedu imaju odbrana i srčanost, ne napad. Mi moramo još bolje da se uigramo i pređemo i te probleme", dodao je Katić.

Plejmejker Kurtis Džerels nije bio zadovoljan ni svojom igrom, ni igrom tima u napadu.

"Igrali smo jako loše u ofanzivi. Moramo biti mnogo koncentrisaniji pri šutevima, koji moraju da dođu kao plod dobre organizacije napada. Večeras smo uspeli da pobedimo samo zbog ogromne energije, pre svega u odbrani", smatra Džerels.

Centar Prokoma i bivši član Partizana, Ratko Varda, smatra da su se njegovi saigrači borili kao lavovi.

"Nismo podlegli atmosferi i bili smo u igri stalno. Tim je igrao sjajno, borio se, ali nismo uspeli. Postigao sam 15 poena, ali mi je ovo jedna od gorih utakmica jer nisam 'osećao' šut uopšte", rekao je Varda.

Trener Prokoma Tomaš Pačesas kratko je rekao da su njegovi igrači dali svoj maksimum.

"Dobro smo se borili, ali smo mnogo izgubili u skoku. Meč su posle prelomili koševi Jana Veselog i Dušana Kecmana", istakao je Pačesasa i pohvalio navijače Partizana zbog ambijenta koji stvaraju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online