Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.12.2010.
22:42 >> 02:07h
Vestionline A

Gist doneo pobedu Partizanu

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u "Pioniru" poljski Prokom rezultatom 61:59 (15:8, 12:18, 12:15, 22:18) u pretposlednjem, 9. kolu grupe A Evrolige.

Sjajna partija Džejmsa Gista

"Crno-beli" su ovim trijumfom došli na korak od plasmana u Top 16, koji bi mogli da obezbede već u četvrtak ukoliko Makabi u svojoj "Nokia" areni savlada ruski Himki.

Iako je Prokom posle osam kola imao samo teoretske šanse za prolaz dalje, poljski tim dosta je namučio ekipu Vlade Jovanovića. Ove ekipe ušle su nervozno u meč, a "crno-bele" to je bilo razumljivo jer su igrači bili svesni važnosti ovog meča.

Ipak, uz standarno pun "Pionir" i navijačima koji su davali berezervnu podršku srpskom šampionu, Partizan na isteku prve četvrtine dolazi do 15:8. U nastavku meča, umesto da pojača ritam i pokuša još više da se "odlepi", Partizan sa nekoliko grešaka dozvoljava protivniku da se vrati u meč i čak povede. Ipak na poluvreme Partizan odlazi sa 27:26 uz katastrofalan šut za tri poena (1/11).

Promašio skoro sve - Kurtis Džerels

I u nastavku Partizan igra stegnuto, nervozno, ali ni na drugoj strani ništa raspoloženiji nije ni Prokom. Igralo se uglavnom koš za koš, a Prokom je najveći prednost imao do tri poena. Gosti su na kraju u poslednji deo igre ušli sa dva poena prednosti (41:39).

U prva minuta nije bilo, a onda je sjajnim zakucavanjem Gista, koji je pri tom i fauliran, Partizan ponovo došao u minimalno vođstvo. U tim trenucima kao da je veće viđena napeta i neizvesna završnica u kojoj će koš presuditi pobednika. Upravo tako je i bilo, igralo se koš za koš, a posebno se u zadnjim minutama meča razigrao bivši centar Partizana koji je održavao minimalnu prednost gostiju.

Partizan se nije predavao, a rezultatski priključak održavali su sjajni Raško Katić ili Džejms Gist. U poslednja dva minuta meča, Partizan ulazi sa vođstvom od 54:52. Katić potom povećava na 56:52. U narednom napadu Gajdens pogađa trojku, ali u narednom napadu sjajni Gist uzvraća istom merom. Pola minuta pre kraja Varda smanjuje na 59:57, Partizan ne koristi naredni napad da bi Barel posle faula pogodio oba slobodna bacanja izjednačio na 59:59 na 9.1 sekunde pre kraja.

Jovanović je zatražio tajm-aut, a odgovornost je preuzeo Kecman. Ipak, on je bio dobro udvojen, tako da je jedva uspeo da uputi šut na koš. Na sreću Partizana, iz drugog plana je skočio Gist, pokupio loptu i potom je položio u koš na pet desetinki pre kraja za veoma tešku i možda najveću pobedu Partizana ove sezone.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Katić sa 14 poena, dva manje postigao je junak meča, Gist, dok je Jan Veseli dodao 10, a Dušan Kecman osam.

U ekipi Prokoma istakli su se Juing i Varda sa po 15 poena, dok je Filip Videnov ubacio 10 poena.

Ukoliko Makabi (7-1) u četvrtak u Izraelu dobije Himki (3-5) Partizan (5-4) će po peti put za redom u Top 16, bez obzira na rezultat sa gostovanja Kahi Laboral (4-5) u poslednjem kolu. Žalgiris nakon poraza od Kahe Laboral 95:89 ima skor 5-4, a Prokom je bez šansi sa dve pobede i sedam poraza.


Trener Partizana Vlade Jovanović izrazio je zadovoljstvo zbog pobede, a posebno je bio zadovoljan što je njegova ekipa prevazišla veliki problem sa lošim šutem, pošto su 'crno-beli' za tri poena pogodili samo četiri puta iz 23 pokušaja.

Izmerena buka - 113,8 decibela

 

Ekipa laboratorije za akustiku Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu izmerila je koliko navijači Partizana vole svoj klub.

 

Najveća buka u duelu sa Prokomom iznosila je 113,8 decibela, a u poslednja tri minuta meča konstantno je bila iznad 110 decibela, što je više nego ona koju stvaraju teški teretni kamioni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online