Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.12.2010.
12:02
Vesti A

Partizan zavisi samo od sebe!

Pobeda nad Prokomom u Pioniru u sledećem kolu Evrolige Partizanu neće garantovati plasman u top 16 fazu, ali će šanse crno-belih za korak dalje u elitnom takmičenju biti vrlo dobre, nešto veće od 85 procenata, čak i u slučaju neuspeha od Kahe Laboral poslednjeg dana takmičenja!

Takav je zaključak na osnovu određenih proračuna mogućih raspleta u "A" grupi. Do kraja prve faze ostala su još dva kola, ukupno šest utakmica, što matematički daje 64 moguća raspleta. 


Naravno, srpski šampion će pokušati da dobije oba susreta do kraja i u tom slučaju neće mu biti važna bilo kakva kalkulacija koja se pravi u Beogradu, Podmoskovlju, Vitoriji i Kaunasu. Ali, kako bismo skratili broj kombinacija pretpostavili smo da će crno-beli dobiti Prokom i potom izgubiti od Kahe Laboral u Baskiji u poslednjem kolu, što su objektivno i najrealniji mogući ishodi ova dva meča. U ovom slučaju dvoboj Makabija i Prokoma u poslednjem kolu postaje nevažan, pa će se tako tabela krojiti na tri okršaj: Žalgiris - Kaha Laboral (9. kolo), Makabi - Himki (9. kolo) i Himki - Žalgiris (10. kolo). Dakle, ukupno osam kombinacija u kojima Partizan, kako smo izračunali, prolazi u top 16 u sedam slučajeva. 


Jedina kombinacija u kojoj Partizan, ukoliko savlada Prokom, a izgubi od španskog šampiona - ne prolazi dalje događa se u slučaju da Himki slavi u obe utakmice do kraja, a Kaha Laboral savlada Žalgiris u Kaunasu. Tada crno-beli ulaze u četvorougao (Partizan-Himki-Kaha Laboral-Žalgiris) i izvući će najdeblji kraj zbog teškog poraza od Himkija u Podmoskovlju (27 razlike) i završiće takmičenje u "A" grupi na 5. mestu. 


Koliko je realno da Himki dobije oba okršaja do kraja? Tim Serđa Skariola u poslednjem kolu igra kod kuće sa Žalgirisom, koji samo matematički nije obezbedio plasman u TOP 16 i može da ispadne u slučaju katastrofalnih poraza u preostale dve utakmice. Oni navijači Partizana skloni teoriji zavere strahuju od duela u Tel Avivu sledeće nedelje, jer je poznato da iza Himkijevog velikog budžeta stoji ruski jevrejski lobi, pa po toj logici Makabi neće "zapinjati" protiv kluba iz Podmoskovlja.

Ovakve priče, ipak, više priliče kafanskom stolu, jer sudeći po formi i ozbiljnosti tima iz Tel Aviva, Himki će morati da odigra perfektno kako bi trijumfovao u Izraelu.  

Kaha Laboral "na konju"?

 

Šanse Kahe Laboral za prolaz dalje su vrlo dobre, iako tako nije izgledalo pre samo sedam dana. Baskijci su slavili protiv Himkija sa većom razlikom nego što su poraženi u gostima i u slučaju trijumfa nad Partizanom u poslednjem kolu, verovatno, će se probiti u top 16. Scenario po kojem ispadaju je poraz od Žalgirisa u Kaunasu uz dva trijumfa Himkija.


Naravno, računica ima još. Po nekima Partizan može da ode do druge runde i u slučaju dva poraza do kraja takmičenja, a čak još postoje šanse i da se Prokom nekako probije do top 16. Ipak, realno gledano, najveće šanse za plasman dalje pod ruku sa Makabijem imaju Žalgiris, Partizan i Kaha Laboral, dok Himkiju ostaje da veruje u čudo.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online