Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 24.11.2009.
02:33
Vestionline A

"Izdaja! Srpska zavera izbacila BiH!!"

"Osećam se izdanim! Republika Srpska bi sve izgubila da je BiH otišla na Svetsko prvenstvo." Ovo su samo neke od izjava kojima selektor fudbalera BiH Miroslav Ćiro Blažević krivicu za ispadanja iz baraža za Mundijal želi svaliti na svog ključnog vezistu Zvjezdana Misimovića, Srbina. U pozadini svega je prema hrvatskim novinarima, naravno, srpska zavera!

Krivi su Srbi i RS: "najbolji svetski trener" Miroslav Ćiro Blažević

Razlog razočaranja Ćira Blaževića je mozak reprezentacije BiH Zvjedan Misimović, najbolji asistent Bundeslige. On se dan uoči odlučujuće utakmice s Portugalom, na opšte iznenađenje, požalio na tešku povredu kolena. BiH se porazom oprostila od Mundijala u Južnoj Africi, a Misimović je tri dana nakon toga igrao za svoj Volfsburg i to, prema oceni nemačkih novinara – vrlo dobro!

Odgovarajući na poziv novinara iz BiH, Ćiro je rekao: "Bojim se da ovu tragediju neću preživeti."

Hrvatski novinari u pozadini "slučaja Misimović“ vide, po običaju – Srbe. Po njihovoj teoriji zavere, srpski je lobi ucenio ključnog vezistu reprezentacije BiH kome je iz istog centra, kako kažu, otvoreno prećeno kada je odlučio da igra za fudbalski tim BiH.

Iako se Blažević od ovakvog scenarija ogradio, ni sam se od njega nije previše udaljio:

Dani ljubavi: Misimović i Blažević

"Doktor reprezentacije mi je pre utakmice rekao da Misimović najmanje petnaest dana ne može da igra. A za tri dana je najbolji igrač na svetu. I ja kažem doktoru: "Više nisi doktor reprezentacije, jer si dopustio da te izmanipulišu i mene si obmanuo...“ Dan pre utakmice na treningu sam imao simptome da nešto nije u redu. Sad shvatam, Republika Srpska bi sve izgubila da je BiH otišla na Svetsko prvenstvo.“

Na pitanje hrvatskih novinara šta o ispadanju fudbalera BiH misli premijer RS Milorad Dodik, Ćiro odgovara: "Verovatno u sebi kaže: "Jebo sam vam majku!’“

Blažević tvrdi da ima plebiscitarnu podršku naroda u BiH bez obzira na ispadanje, ali se uprkos tome, prema navodima hrvatskih medija, nalazi u vrlo teškoj poziciji: prisluškuju ga federalne tajne službe, bojkotuju ga Srbi i Hrvati, u udarnim TV emisijama u Federaciji pripremaju se “istine o njegovim gresima” ili - kako je "maznuo“ 750 hiljada evra. Dvojica njegovih prvih saradnika Munib Ušanović i blagajnik fudbalskog saveza BiH Kureš osuđeni su na pet godina robije.

O svom ostanku na mestu selektora fudbalera BiH, Ćiro Blažević kaže: "Ogorčen sam, ali ne želim zatvoriti vrata! Iako sam poražen, a morao sam proći i prošao bih da je Misimović bio "zdrav", spreman sam na novu avanturu.“

Ćiro dodaje da nije on taj koji može da ispravi "krivu Drinu“, ali mu se na istok nikako ne mili: "Bez obzira na milionski transfer u Kinu, ne želim i ne smem otići sa ovih prostora! Razboleo bih se. I ne smem da kalkulišem, imam još šest meseci ugovora. I čestitam Slovencima i Srbima na plasmanu. Srećom, nisu imali Portugalce za protivnika...“


Zvjezdan Misimović je dete Srba iz dijaspore. Njegovi roditelji su krajem sedamdesetih emigrirali u Nemačku iz Bosanske Gradiške, a Zvjezdan se rodio u Minhenu 1982. godine.

 

Fudbalsku karijeru započeo je u Bajernu iz Minhena, posle koga je nastupao za Bohum i Nirnberg. Prelaskom u Volfsburg za Misimovića počinje vrtoglavi uspeh. "Vukovi“ na opšte iznenađenje ubedljivo osvajaju Bundesligu u sezoni 2008/09. a Zvjezdan se nameće kao mozak ekipe. Sezonu završava ulazeći u istoriju: sa 20 asistencija postavlja novi bundesligaški rekord!


Reprezentativnu karijeru započeo je 2001. godine igrajući uz Nemanju Vidića, Danka Lazovića i druge za omladinsku reprezentaciju SR Jugoslavije na evropskom šampionatu u Finskoj.

 

Za mladu reprezentaciju Jugoslavije odigrao je samo jedan meč u novembru 2002. godine kada je kao rezerva ušao u 85. minutu meča protiv Francuske. Nakon toga mu je tadašnji selektor Vladimir Petrović Pižon navodno saopštio da je "previše težak i spor“, i Misimović više nikada nije dobio novu priliku u jugoslovenskim nacionalnim timovima.

 

Par godina kasnije, na nagovor saigrača iz minhenskog Bajerna Hasana Salihamidžića, Misimović odlučuje da zaigra za seniorsku reprezentaciju BiH. Debituje kod selektora Blaža Sliškovića u prijateljskom susretu protiv Makedonije 2004. godine.

 

U čitavoj evropskoj zoni nedavno završenih kvalifikacija za svetski šampionat u Južnoj Africi naredne godine - bio je jedan od najbolje ocenjenih igrača.

 

Oženjen je Stefanijom iz Strumice u Makedoniji sa kojom ima petogodišnjeg sina Luku.

 

Nakon nedavnih kontroverzi oko spora sa selektorom Blaževićem i povredom kolena, optužen je za izdaju pa je malo verovatno da će i dalje biti pozivan u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Utorak 24.11.2009. 18:12
Nekada rekoh za Blazevica da je pravi"cirkuzant",sto iz dana u dan i dokazuje,smesna je njegova konstatacija...................
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online