Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.11.2010.
16:18
Vestionline A

U sredu utakmice četvrtfinala Kupa Srbije

U sredu su na programu sve četiri utakmice četvrtfinala Kupa Srbije u fudbalu.

Branilac titule Crvena zvezda dočekaće na Marakani od 18 časova zemunski Teleoptik. Svesni su svi iz tabora branioca trofeja u nacionalnom Kupu da im u goste dolazi ekipa koja je do sada iz takmičenja izbacila dva prvoligaša, kao i da će duel protiv zemunaca za navernije navijače predstavljati mini-derbi, pošto je Teleoptik već godinama filijala crno-belih i mesto gde stasavaju igrači najljućeg rivala.

"Kup ulazi u završnicu, ostalo je osam ekipa i to govori o kvalitetu Teleoptika, koji je izbacio dva superligaša, Smederevo i OFK Beograd. Nadam se maksimalno angažovanoj, borbenoj i boljoj igri, pobedi i plasmanu u polufinale Kupa", rekao je Kristić.

On je istakao da očekuje snažan otpor Teleoptika, koji je filijala Partizana.

"Protiv Zvezde sve ekipe pružaju 150 odsto mogućnosti. To očekujem i od Teleoptika. Oni su mlada ekipa, igraju lep fudbal, trener Zvonko Varga se trudi da igraju moderno i lepo. I mi imamo motiv - plasman u polufinale", rekao je Kristić.

Trener "crveno-belih" je istakao da nije bio zadovoljan igrom svog tima na poslednja tri meča u domaćem šampionatu.

"Igra na prethodne tri utakmice nije bila na nivou Crvene zvezde. I pre toga je bilo dobrih i manje dobrih mečeva, a ono što je nedostajalo jesu golovi veznih igrača, angažovanost veznog reda i njihova želja da pomognu napadačima. I kada smo pobeđivali i igrali dobro, kod igrača je postojala psihološka barijera. Ako i nju prebrodimo, igraćemo bolje", dodao je trener Zvezde.

Kristić je potom naveo da nije pomenuo nijednom rečju neregularnost takmičenja kada prokomentarisao odluku trenera BSK-a Milenka Kikovića da na duelu sa Partizanom odmori nekoliko iskusnih fudbalera.

"Nisam do sada komentarisao Partizan ni rad trenera Aleksandra Stanojevića. On je dobar trener, poznajem ga privatno. Moja izjava je bila vezana za potez Kikovića da će odmarati igrače protiv Partizana. Tu su novinari iskoristili svoj talenat. Ulepšali su priču, ne želim da se bavim napisima iz štampe. Nijednog trenutka nisam komentarisao Partizan, utakmicu protiv BSK-a nisam ni gledao. Nisam komentarisao ni regularnost takmičenja. Možda Stanojević nije dobro shvatio moje reči", istakao je Kristić.

Partizan od 13 časova u Nišu igrati protiv Sinđelića. Trostruki uzastopni šampion Srbije pokušaće da vrati pehar namenjen osvajaču nacionalnog Kupa u svoje vitrine, a na tom putu u okviru četvrtfinalnog duela moraće da savladaju niški Sinđelić.

Svestan svih kvaliteta i mana ovog drugoligaša, mladi stručnjak na klupi crno-belih, Aleksandar Stanojević smatra da je njegov tim apsolutni favorit u tom duelu i da odmah na početku moraju meč okrenuti u svoju korist kako ne bi ušli u penal seriju u kojoj je sve moguće.

Sloboda će u Lučanima igrati protiv Spartaka, a Vojvodina će u Novom Sadu dočekati ekipu Jagodine. Te dve utakmice na programu su takođe od 13 časova.


Prema propozicijama takmičenja, ukoliko posle 90 minuta ne bude pobednika, neće se igrati produžeci, već će odmah biti izvodjeni jedanesterci.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online