Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 06.11.2010.
13:14
Vestionline A

FSS neće tužiti Hrvate, čeka reakciju UEFA

Fudbalski savez Srbije neće reagovati na paljenje srpske zastave na tribinama stadiona splitskog Hajduka, tokom utakmice Lige Evrope protiv ruskog Zenita, piše "Alo".

Navijači Hajduka, članovi "torcide", zapalili su srpsku "trobojku", želeći da na taj način iritiraju navijače Zenita, koji su često skandirali "Srbija, Srbija", kao na meču s Hajdukom u Sankt Peterburgu pre dve nedelje.

"Videli smo taj incident, ali nema nikakve potrebe da Fudbalski savez Srbije reaguje na to. Sve je na evropskoj kući fudbala, delegat meča je verovatno sve to uneo u zapisnik, to će biti deo njegovog izveštaja s tog meča, koji će proslediti disciplinskom sudiji UEFA. Ne sumnjam da će kazna biti adekvatna, poznajući rad ove organizacije i njihovu politiku", rekao je generalni sekretar FSS Zoran Laković.

Ukoliko UEFA ne reaguje na odgovarajući način, da li postoji nešto što bi naš savez mogao da uradi?

"Trenutno ne, a videćete da neće ni biti potrebe da se reaguje. Znam kako razmišlja predsednik UEFA Mišel Platini, koliko su rigorozni prema ovakvim incidentima. Bilo je takvih slučajeva i ranije i svi klubovi su bili propisno kažnjeni. UEFA ima nultu toleranciju prema bilo kakvom pojavljivanju političkih, rasnih, verskih parola ili akcija koje se događaju na stadionima u takmičenjima koja su pod njenim okriljem. Ne bih želeo da se na bilo koji način mešam u taj slučaj", rekao je Zoran Laković.

Nešto više od stotinu navijača Zenita u Splitu bilo je pod konstantnom policijskom pratnjom, pa čak i dok su se kupali na plaži. Ozbiljnijih sukoba u samom gradu nije bilo, a policija je za vreme i posle meča na "Poljudu" privela 51 navijača, 25 domaćih i 26 Rusa, koji su imali veliku količinu pirotehničkih sredstava.

Monteiro je slep ili...?

 

Predstavnik UEFA Portugalac Nuno Monteiro organizaciju utakmice Hajduk - Zenit ocenio je izvrsnom. Monteiro je bio bez ikakvih zamerki na račun organizacije, sigurnosti, a bio je posebno zadovoljan kako je funkcionisala "mix-zona".

 

Jedino je nejasno kako očito pedantni Portugalac nije video ili kako ga neko nije upozorio na paljenje srpske zastave, ustaška skandiranja i bakljadu navijača Zenita u 80. minuti. Nekoliko baklji zapalila je i Torcida.

Među uhapšenima je i jedan Rus, koji je nosio majicu sa natpisom "Nas i Srba 300 miliona".

Utakmica u Splitu je završena pobedom gostiju rezultatom 3:2 (1:0), mada su Rusi do 68. minuta vodili 3:0.

Za Zenit su u ovom meču nastupili i srpski reprezentativci Aleksandar Luković i Danko Lazović, koji je ušao u igru u 72. minutu. Luković je posle meča izjavio da je za njega meč u Splitu predstavljao malo više od fudbalske utakmice.

"Najvažnije je da smo uspeli da zabeležimo pobedu i obezbedimo plasman u prolećni deo takmičenja. Ovo je bio dan za pamćenje jer je za mene lično ovaj meč predstavljao malo više od fudbalske utakmice. Trener nam je čestitao pobedu, ali nam je svima krivo što smo u finišu primili dva gola, iako smo znali da posle vođstva od 3:0 imamo pobedu u džepu", rekao je srpski reprezentativac. 

Subota 06.11.2010. 13:32
Ма не, немојте случајно да их тужите, идите и извинте им се...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online