Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.11.2010.
12:01
O. Ikodinović - Vesti A

Na "Poljudu" bez srpskih huligana

U Srbiji smatraju da su to samo pokušaji nekih da se naši navijači predstave u najgorem svetlu, a u Hrvatskoj da je cela priča "napumpana".

U Splitu ih zanimaju samo fudbal i pobeda : Lazović i Luković
 

Srpsko navijačko ludilo na prestaje da potresa evropski fudbal! Ruski mediji pišu da huligani iz Srbije, u dogovoru sa svojim kolegama iz Sankt Peterburga, pripremaju nove nerede na utakmici četvrtog kola Lige Evrope između hrvatskog Hajduka i ruskog Zenita u četvrtak na splitskom "Poljudu"!


Nije poznato koje će sve huliganske grupe iz Srbije podržati Zenit, ali se zna da peterburški navijači održavaju prijateljske odnose sa pristalicama Sartida iz Smedereva, dodaje ruska štampa i podseća da su navijači u Sankt Peterburgu za vreme prvog susreta Zenita sa Hajdukom (2:0), pre dve nedelje, organizovali Hrvatima "topli" prijem u gradu na Nevi. Tada su četvorica Splićana završila u bolnici sa različitim povredama, pošto ih je pretukla grupa maskiranih huligana, a za vreme utakmice Rusi su zapalili zastave Albanije i Kosova i skandirali: "Kosovo je Srbija!".

Po pisanju medija, i navijači Hajduka već danima spremaju osvetu Rusima, pa mnogi sada ocenjuju da će to biti utakmica visokog rizika.

Međutim, dopisnik "Sovjetskog sporta" iz Splita istražio je celu priču sa obe strane granice. Sportska javnost u Srbiji i Hrvatskoj, ipak, veruje da je samo reč o provokaciji srpskih medija koji su plasirali tu priču, i da je reč o potpuno neproverenim informacijama.

U Srbiji smatraju da su to samo pokušaji nekih da se srpski navijači predstave u najgorem svetlu, a u Hrvatskoj da je cela priča "napumpana". Hrvati ocenjuju da su "srpski huligani sposobni da prirede svakakve nerede", ali veruju da do toga, ipak, neće doći. Oni ocenjuju da njima jednostavno neće biti omogućeno da pređu granicu, jer srpska policija ima detaljne informacije o svakoj navijačkoj grupi i oni su te spiskove predali hrvatskim kolegama.

Ipak, "Sovjetski sport" na kraju svog izveštaja postavlja pitanje: može li Split da spava mirno ove nedelje? 

Luković: Nema straha


Zenit je bez većih problema slavio protiv Hajduka (2:0) u prvom meču u Sankt Peterburgu. Za ruski tim igrala su i dvojica srpskih reprezentativaca Danko Lazović i Aleksandar Luković, koji je bio asistent kod drugog gola.

 

Luković je za beogradske medije izjavio da ga u Splitu zanimaju samo fudbal i pobeda njegovog tima.

 

"Nemam strah od gostovanja u Splitu. Možda to neće biti ista utakmica za sve nas u timu, jer ćemo Danko i ja imati poseban naboj pred duel na Poljudu. Verovatno će biti peckanja i prozivki, ali mi smo profesionalci koji tamo idu da igraju fudbal i to je jedino što nas zanima. Ne treba izlaziti iz okvira fudbala, iako smo svesni da će atmosfera biti paklena, kao što je uostalom na svim utakmicama Hajduka u Evropi. Oni jure drugo mesto u grupi i biće silno motivisani. Zato sam siguran da uz sav taj pritisak sa tribina neće biti nimalo lako, ali idemo tamo da pobedimo, jer bismo sa tri boda i matematički obezbedili prolaz u narednu rundu takmičenja".

 

Sećanje na "veliku četvorku"
Luković je svestan velikog rivaliteta koji je postojao u bivšoj Jugoslaviji između klubova "velike četvorke" kojoj pripadaju Hajduk iz Splita i njegov nekadašnji klub Crvena zvezda, uz Partizan i zagrebački Dinamo.


"Sećam se da sam u prošlosti pratio mečeve Crvene zvezde i Hajduka koji su uvek imali dodatnu dimenziju. Bile su zanimljive i interesantne zbog velikog rivaliteta koji je tada postojao na terenu i van njega. Meni je lično drago jer ću igrati sa novim klubom u Splitu. Nadam se da ću pobediti i zadovoljno se vratiti u Sankt Peterburg".

 

Bez posebnih mera obezbeđenja
"Nisam upoznat sa time da se pripremaju posebne mere obezbeđenja za mene i Danka. Klub se za ovu utakmicu priprema kao za svaku drugu i mi se igrači tu ništa ne pitamo. Mislim da ne treba stvarati tenziju pred ovu utakmicu, jer je za nas to meč kao i svaki drugi".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online