Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 25.10.2010.
11:07
Vestionline A

Kristić: Partizan nas nije nadigrao

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić izjavio je da su "crveno-beli" sami sebe pobedili u 139. "večitom derbiju", prenosi "Sportski žurnal".

Partizan je pre dva dana na stadionu Crvene zvezde pobedio rezultatom 1:0 u meču devetog kola Superlige Srbije.

"Partizan nas nije pobedio, sami sebe smo pobedili. Videlo se kakva nas je greška odvela u poraz. Izgovore za igrače neću da tražim, ali morali su da budu borbeniji, agresivniji, da u pojedinim situacijama preuzmu odgovornost. Može da se izgubi, ali ne na taj način", rekao je Kristić i dodao:

"Ako baš tražimo izgovore, možemo da kažemo da su komšije umrtvile igru, što se uklapa u atmosferu oko derbija. Krivi smo što smo onako igrali i izgubili. Partizan ništa nije uradio da bi pobedio, uglavnom je statirao. Ali, mi nismo smeli da statiramo. Tako se ne igra derbi, niti se pobeđuje ili osvaja titula. Igrači toga moraju da su svesni, a šta je razlog, još ne znam".

Kristić je imao i zamerke na zalaganje svojih igrača.

"Ne znam da li su se neki uplašili ili su neki nespremni. Znam samo da nisu radili ono što je trebalo. A na derbiju se vidi da li je neko igrač ili nije, odnosno na kom je nivou. Derbi je merilo. Ako je nekom nešto smetalo, pitam se zašto nije smetalu Li Adiju da odigra sjajno. Ili, Ognjenu Koromanu, kojeg sam morao da zamenim zbog povrede lože na koju se požalio u poluvremenu", dodao je trener Crvene zvezde.

On je istakao da je "večiti derbi" bio užasan.

"Tome je doprineo i Partizan načinom igre. Moj kolega se zbog toga izvinio navijačima objasnivši razloge. Za dobar derbi su potrebne dve ekipe koje igraju napadački da bi prštalo na terenu. Ali, kad se jedna vrati na svoju polovinu, onda meč ide u takvom smeru. Ponavljam, sami smo sebi dali gol. Partizan nas nije nadigrao", ponovio je Kristić.

Utakmicu je odlučila greška kapitena Crvene zvezde Slavoljuba Đorđevića.

"Đorđević je grešio u ključnim mečevima. Dobio je crveni karton protiv Dinama iz Tbilisija, u Bratislavi je postigao autogol i, takođe, bio isključen, sad se dogodilo ovo u derbiju. Treći put i sve u važnim utakmicama. Neću da pričam unapred, videću kakva je situacija. Sigurno da Đorđeviću nije lako, imao je pehove na velikim utakmicama, koji ne bi smeli da se dešavaju. Može jednom, ali njemu je to drugi, treći put… Uticaće na njega, ali i na navijače", rekao je Kristić. 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.10.2010. 11:57
alo genije! pa što je parizan uopšte dolazio da igra sa zvezdom kad ona sama sebe pobjeđuje!!!???ne lupetaj ! uzmi snimke iz zvezdine arhive sjedi i uči.vidjet ćeš u čemu je problem.a da ti dam naznaku ,zvezda je gajila specifičan stil igre koji se u zadnjih 10 godina izgubio i više nije prepoznatljiva po igri.za mene nekad zvezda je igrala kao brazil,a parzizan kao istočna njmačka nažalost sad je drugačije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online