Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.10.2010.
13:44
Tanjug A

Dečak iz Novog Sada nosio zastavu Srbije na "San Siru"

Desetogodišnji golman Kristijan Župić iz Novog Sada je na svečanoj smotri mladih nada na prepunom milanskom stadionu "San Siro" bio ne samo predstavnik Srbije, nego i ostalih balkanskih zemalja.

Samo četiri dana posle nemilih scena u susretu fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi, desetogodišnji Novosađanin Kristijan Župić ponosno je nosio zastavu naše zemlje na prepunom milanskom stadionu "San Siro", pozdravljen burnim aplauzima navijača koji su želeli da vide mlade nade Milana.


Tako se mlađani Župić, golman po svom sportsko-fudbalskom opredeljenju, na poseban način pridružio Dejanu Stankoviću, Milošu Krasiću i ostalim našim mnogobrojnim sportistima koji na Apeninskom poluostrvu, u najlepšem svetlu, predstavljaju sebe, ali i zemlju i narod iz kojih potiču.


Kao jedan od najtalentovanijih među više od 150.000 talentovane dece okupljene u juniorskim kampovima Milana širom sveta, Kristijan je ove godine proglašen najboljim golmanom te prestižne fudbalske škole.

Zbog toga je mu je u Novi Sad upućen zvaničan poziv da sa roditeljima prošlog vikenda gostuje u Milanu i učestvuje na tradicionalnoj manifestaciji na "San Siru".
Na toj manifestaciji se, u prijatnoj atmosferi, čelnicima kluba, skautima i navijačima sedmostrukog šampiona Evrope predstavljaju mlade nade od kojih će samo oni najbolji, najuporniji i najsrećniji za koju godinu dobiti priliku da igraju za prvi tim velikog Milana.

U defileu pred više od 50.000 gledalaca, organizovanom u poluvremenu prvenstvene utakmice Milan-Kjevo, mladi Župić je nastupio zajedno sa stotinak svojih vršnjaka, ili onih nešto starijih, od kojih je svako nosio zastavu svoje države.


Dečak iz Novog Sada je na toj svečanoj smotri Milanovih mladih nada bio ne samo predstavnik Srbije, nego i ostalih balkanskih zemalja.

"Veoma sam ponosan što sam u konkurenciji dece iz celog sveta izabran za najboljeg golmana Milanovog juniorskog kampa. Vredno sam radio, ali, ipak, nisam verovao da ću uspeti, jer dolazim iz male i ne tako omiljene Srbije", rekao je Kristijan Župić Tanjugu po povratku iz Italije, gde se još nisu stišale strasti u tamošnjoj sportskoj javnosti, naročito u medijima, povodom prekida utakmice u Đenovi.


Mladi golman je dodao da je, dok je pred prepunim prepunim "San Sirom" nosio našu zastavu, osećao u tim trenucima veliku odgovornost da posle incidenata u Đenovi dokaže, kako je rekao, da nisu svi Srbi huligani i loši, kako nas sad neki u Italiji predstavljaju.

"Napravili smo počasni krug oko stadiona, a ja sam ponosno, uzdignute glave, nosio zastavu moje zemlje Srbije. Bio sam neizmerno srećan i ponosan na to ko sam i odakle sam. čuo sam aplauze i mislim da su Italija i svet videli drugačiju Srbiju", reči su mlađanog Župića, koji je uz to što je talentovan i vredan sportista i odličan učenik četvrtog razreda Osnovne škole "Đura Daničić".


Fudbal je počeo da trenira u novosadskoj Vojvodini, a već u osmoj godini su ga zapazili stručnjaci Milana i uključili ga u njihov juniorski kamp, koji je 2008. godine održan u Novom Sadu, a već sledećeg leta pozvan je u Italiju, u specijalizovani trening centar za mlade golmane Milana.

Kristijanov talenat, rad, trud, zalaganje na treninzima i zrelost deteta tog uzrasta, ostavili su snažan utisak na trenere pa je i ove godine pozvan u najbolji golmanski kamp u Italiji. Taj kamp, u mestu La Tulja vodi Luiđi Romano, jedan od najboljih italijanskih trenera golmana, koji je i sam nekad branio gol.


Kristijan se i ovoga puta istakao i to među znatno starijim juniorima od sebe i s dužim trenažnim stažom, pa je trener Romano tim povodom italijanskim novinarima, izjavio da dečak iz Srbije ima "neverovatan talenat, fudbalsku inteligenciju, zrelost, želju za učenjem i napredovanjem, sigurnost u sebe i unutrašnji mir".

Na snimcima koje je s boravka u Italiji doneo Kristijanov otac dr Danijel Župić, inače poznati novosadski sportski lekar, uočljivo je kako poslovično ozbiljni trener Romano ne može da prikrije izraz zadovoljstva zbog bravuroznih intervencija mladog Župića, u stilu njegovog idola Đanluiđija Bufona s kojim se upoznao prilikom lanjskog boravka u Milanovom juniorskom kampu. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online