Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.10.2010.
22:08
Vestionline A

Održana sednica Skupštine FK Crvena zvezda

Na redovnoj sednici Skupštine Fudbalskog kluba Crvena zvezda konstatovane su ostavke 12 članova, uključujući i vođe navijača Marka Vučkovića i Dražena Dragaša.

Na dnevnom redu Skupštine je bio novi Statut kluba i izveštaj o radu predsednika Vladana Lukića. Novim Statutom u komercijalnu upotrebu se vraća stari grb, uvodi se funkcija počasnog predsednika i Veće klupskog saveta Crvene zvezde.

Za nove članove Skupštine kluba izabrani su Lazar Labus, Aleksandar Skulić i Goran Vasilijević.

Lukić je članovima Skupštine podneo izveštaj o radu u kome je između ostalog rekao da je maja 2009. godine kada je izabran za predsednika 'obećao novu energiju' i 'reorganizaciju svih struktura Kluba, osvajanje jednog trofeja, oporavak Omladinske škole, dolazak generalnog sponzora i oživljavanje članstva".

"Zaustavili smo trend rastućeg zaduživanja, isplatili sve zaostale plate zaposlenima, promovisali održivo poslovanje a strukturu obaveza po kreditima prilagodili realnim mogućnostima“, rekao je Lukić i dodao da je štednja na svim nivoima dovela je i do toga da je klub nakon šest meseci na platama fudbalera uštedeo 1,6 miliona evra.

Lukić je posebno pohvalio marketing kluba istakvši da je na njih "posebno ponosan".

"Svi sponzori su dovedeni u klub od maja 2009, sem dva koja su ostala od ranije. Ugovori su uglavnom višegodišnji, čak i na pet godina što dodatno stabilizuje prihode u sledećim sezonama. Doveden je i obećani generalni sponzor kluba, a to je, kao što svi već znate, Gasprom. Prihodi od marketinga su povećani za 60 odsto u prvoj sezoni, a zatim i za dodatnih neverovatnih 220 odsto u tekućoj sezoni", dodao je prvi čovek Zvezde.

On se potom osvrnuo na sportske rezultate kluba.

"U sportskom delu najvažniji je osvojen trofej Kupa, ali i usmerenje čitavog kluba na ulazak igrača iz omladinske škole u prvi tim. Plan je da najmanje pet igrača startne postave bude iz naših redova. Učešće u evropskim takmičenjima mora se iz godine u godinu podizati na viši nivo sa jasnim opredeljenjem da postanemo redovni učesnik prvo Lige Evrope a zatim i Lige šampiona. Sve to, naravno, uz domaće trofeje. Klub mora da poveća prihode od prodaje igrača iz svojih redova, a strance ćemo dovoditi jedino ako za klasu podižu nivo igre u odnosu na postojeći igrački sastav", rekao je Lukić i podsetio da se Crvena zvezda nalazi na prvom mestu na tabeli domaćeg šampiona.

On je odao priznanje sportskom menadžmentu rekavši da "već drugu sezonu prave tim skoro bez dinara ulaganja". Lukić je posebno istakao pokretanje članstva i rekao da je to revolucionarni projekat u srpskom fudbalu.

"Zvezdi je mnogo dugo bilo teško, dugovi iz prošlosti su veliki da bi se sve rešilo za godinu dana. želim da se zahvalim svom timu koji se bavi finansijama na ogromnom naporu koji svaki dan ulažu da se reši problem po problem. Mi nismo ničiji miljenici, svaki dinar koji je došao u klub krvavo zaradimo. Dakle, problemi nisu rešeni ali je mnogo bolje", poručio je Lukić.

"Novi Statut Crvene zvezde uvodi mnogo novina u organizaciju kluba. Zvezda pored postojećeg u komercijalnu upotrebu uvodi i stari grb, pod kojim je osnovana, kao i da se uvodi klupska slava - đurđevdan. U Zvezdi će ubuduće Predsednika kluba birati na opštim izborima svi članova kluba koji plaćaju članarinu. Skupština broji 150 članova a na svakih novi deset hiljada članova broj članova se povećava za 50. Time je Zvezda data članovima na upravljanje kao što je to slučaj u Realu i Barseloni. Povećava se broj članova Upravnog odbora na 19, a uvodi se Odbor za hitna pitanja. Novim Statutom, Lukić je ispunio još jedno izborno obećanje 'da će se Skupština sastajati svake godine'. Sada se uvodi obaveza da se Skupština sazove 60 dana po završetku domaće sezone sa jednom tačkom dnevnog reda - poslovni i sportski rezultati u protekloj sezoni.

Uvedene su funkcije počasnog predsednika koga bira dve trećine članova Skupštine i predsednika Skupštine. Do sada je predsednik kluba bio i predsednik Skupštine. Uvodi se Veće klupskog saveta Crvene zvezde. To je nov organ i jedini koji će činiti ljudi koji nisu u Klubu a ugledni su članovi društva, Crkve i poznati su u svojim profesijama ali su zvezdaši i koji broji devet članova. Oni će biti javna kontrola rada rukovodstva kluba i davaće svoje mišljenje na zavšne račune, na izveštaje o sportskim i poslovnim rezultatima, na planove kluba. Time je Crvena zvezda postala prvi sportski klub u zemlji koji je omogućio društvenu kontrolu svojih finansija.

Članovi veća su: Kiril Kravčenko, Aleksandar Dibalj, Juri Masijanski, Petar škundrić, vladika Grigorije i Vladimir Jugović. Još tri člana ovog tela biće izabrani na prvoj sednici Veća klupskog saveta. Skupština će uputiti predlog Skupštini grada Beograda da jedna ulica u našem gradu ponese ime prve Zvezdine zvezde i jednog od najboljih naših igrača svih vremena Rajka Mitića. Za predsednika Skupštine Crvene zvezde izabran je Svetozar Mijailović. Izabrana je Disciplinska komisija na čijem čelu se nalazi advokat Aleksandar Đorđević. Za nove članove Upravnog odbora FK Crvena zvezda izabrani su Dragomir Marković i Slobodan Babić", navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online