Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.10.2010.
15:40 >> 21:04h
Vestionline, Tanjug A

Večiti se nadaju punoj "Marakani"

Domaćini fubalskog derbija u kojem se sutra, 139. put sastaju Crvena zvezda i Partizan, očekuju da će ta utakmica na Marakani biti odigrana pred punim stadionom.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Crvene zvezde i Partizana ui hotelu Hajat, organizatori su rekli da očekuju da će se na tribinama okupiti 30.000 ljudi - koliko je ulaznica pušteno u prodaju.

Akteri sutrašnjeg 139. derbija između Crvene zvezde i Partizana izrazili su na današnjoj konferenciji za novinare nadu da će utakmica biti odigrana u sportskoj i korektnoj atmosferi i da će poraženi tim sportski čestitati protivniku.


Konferenciji za novinare su prisustvovali treneri Crvene zvezde i Partizana Aleksandar Kristić i Aleksandar Stanojević, prvotimac crno-belih" Saša Ilić i zamenik kapitena crveno-belih Ognjen Koroman i svi su veoma smireno i razložno govorili o željama i ambicijama svojih timova.

"Ovo je najveća utakmica koju fudbaler u Srbiji može da igra. Mi možemo da obećamo fer i poštenu borbu, a gledaoce pozivamo da uživaju u igri", rekao je najstariji akter sutrašnje utakmice Koroman, koji je do sada devet puta igrao prvenstvene mečeve protiv najvećeg rivala.


Nešto mlađi, ali ne manje iskusan "poslovođa" crno-belih Ilić je rekao da se nada da će Partizan i Crvena zvezda odigrati dobru utakmicu, posle koje će se najviše pričati o igri, a manje o sporednim dešavanjima koja su poslednjih dana opteretila naš fudbal.

"Imamo priliku da za pravu vitešku borbu. Tako smo i pripremali naše fudbalere u protekla dva dana, jer ovo je svetinja našeg fudbala i želimo da derbi protekne u najboljoj atmosferi", rekao je Stanojević.

Njegov kolega sa klupe Crvene zvede Kristić se posebno raduje derbiju, jer će prvi put kao trener predvoditi svoj klub protiv tima sa kojim je u igračkoj karijeri 14 puta delio megdan.

"Kao i moj kolega, želim da derbi bude odigran u viteškoj atmosferi i da pobedi bolja ekipa. Protivniku ćemo svakako čestitati ako pobedi, jer želimo da utakmkica svima ostane u lepoj uspomeni", rekao je Kristić.

Mladi trener Crvene zvezde je pohvalio način na koji je organizovan današnji susret sa novinarima, jer je na zajedničkoj konferenciji provejavao duh zajedništva i tolerancije, uz međusobno uvažavanje ljutih rivala.

Kristić je rekao da ima dobru atmosferu u ekipi i da jedino kapiten Slavoljub đorđević ima povišenu temeraturu, a da su svi ostali zdravi i spremni za derbi.

U Partizanu problem imaju samo sa kapitenom Mladenom Krstajićem, koji je prehlađen, ali se veruje da će on zauzeti svoje mesto u zadnjoj liniji.

Igrači i treneri su bili uzdržani kada su ih novinari pitali kakav rezltat očekuju i svi su istakli da im je najvažnije da odigraju dobro. Svi, takođe, misle da nerešen rezultat ne bi bio neuspeh, ukoliko se do njega dođe poštenom borbom na terenu.
Na golu Partizana će gotovo sigurno stajati bivši kapiten Crvene zvezde i reprezentativac Vladimir Stojković, koji je u proteklih nekoliko nedelja doživljavao velike neprijatonosti od navijača crveno-belih.

Prema rečima Stanojevića, on je spreman i potpuno koncentrisan na sutrašnji meč i ne postoji nijedan razlog da ne zauzme svoje mesto u timu.

"Svi igrači su želeli da odigramo ovaj derbi. Niko od nas nije imao ideju da se on odloži, ili da bude odigran bez publike. Nama je derbi mnogo važniji i od utakmice protiv Brage i zato smo naše misli usmerili ka tom susretu", rekao je Aleksandar Stanojević.

On je istakao da neće dozvoliti da njegovi igrači budu nervozni i nedisciplinovani kao na utakmici u Novom Sadu protiv Vojvodine, kada su isključena dvojica fudbalera. šef stručnog štaba crno-belih je rekao da lično garantuje za sportsko i viteško ponašanje njegovih igrača, a isto je rekao i trener Crvene zvezde Kristić.

"Posednjih dana nismo davali nikakve izjave da ne bismo stvarali nepotrebne tenzije pred meč. Fudbalski teren nije pozorište, nego bojno polje u kome treba viteški da se nadmeću dva rivala. Naravno da očekujemo da će sevati varnice u pozitivnom smislu, ali ne treba očekivati nikakvu nedisciplinu", rekao je Kristić.


Na jučerašnjem sastanku u Palati Srbija, kome su prisustrvovali generalni sekretari dva kluba i Zajednice klubova Superlige, kao i predstavnici policije, odlučeno je da derbi između Crvene zvezde i Partizana bude odigran uz prisustvo publike.

Utakmica počinje u u subotu u 13 sati. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online