Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.10.2010.
17:55
Vestionline A

FSS, JSL, Zvezda, Partizan: Zajedno smo jači od nasilja

Povodom predstojećeg 139. "večitog derbija", koji će biti odigran u subotu 23. oktobra od 13 sati na stadionu Crvene zvezde, Fudbalski Savez Srbije, Zajednica Jelen Superlige, Crvena zvezda i Partizan, upućuju apel javnosti, koje prenosimo u celosti.

"Svesni smo povećanog rizika koji ovaj duel večitih rivala nosi sa sobom u odnosu na sve dosadašnje utakmice. Upravo zbog skorašnjih dešavanja dobili smo uverenja od državnih organa da su spremni da učine sve u okviru svojih mogućnosti i ovlašćenja da preduprede nerede i kršenje zakona. Sa posebnom pažnjom pristupiće se neposrednoj zaštiti aktera derbija, službenih lica i svih ostalih učesnika derbija. Zajednica Superlige kao organizator takmičenja i FK Crvena zvezda kao organizator utakmice spremni su da, uz saradnju MUP-a i FK Partizan na adekvatan način organizuju utakmicu uz potpunu bezbednost i u skladu sa propisima. Interes srpskog fudbala i društva u celini je da se meč odigra u sportskoj atmosferi, bez incidenata i da se otkloni ružna slika stvorena poslednjih dana u javnosti.

Apeluje se na navijače oba kluba da sportskim i korektnim navijanjem, bez bilo kakvih incidenata i upotrebe zabranjenih navijačkih sredstava, dokažu da nisu huligani i da najznačajnija utakmica srpskog fudbala, dešavanja pre i posle nje, mogu da proteknu u uzornoj atmosferi i predstavljaju istinski sportski spektakl. Takođe, apel upućujemo sadašnjim i nekadašnjim akterima derbija, kao i svim sportskim radnicima, da u zvaničnim izjavama budu umereni i korektni, uz poštovanje rivala. Shodno tome izjavljujemo:


- Mi se odlučno distanciramo od svih koji diskredituju svakog pravog fudbalskog navijača.
- Mi ćemo se svim snagama boriti za vraćanje i očuvanje ugleda i dobrog imena sportskih klubova i srpskog sporta.
- Mi ćemo učiniti svaki napor i koristiti sva dostupna i legitimna sredstva kako bi se osiguralo da se događaji poput nedavnih iz đenove, više nikad ne ponove.
- Mi koji smo pravi sportisti i navijači, koji delimo ideje sporta i verujemo u svoje klubove, nećemo dozvoliti da nekolicina vandala uzurpira sport, a samim tim i nanese štetu ne samo imidžu klubova, nego i srpskoj državi u celini.
- Mi ćemo se pobrinuti da sportisti ne odrastaju okruženi nasiljem i mržnjom, i da se vaspitaju u duhu pravih sportskih vrednosti i steknu pravilan građanski stav.
- Mi nećemo dozvoliti da ljude, koji veruju u klubove i podržavaju ih u njihovoj sportskoj borbi, bilo ko i bilo kada koristi u svrhu dostizanja svojih nesportskih ciljeva.

Radi dostizanja zacrtanih ciljeva, pozivamo na:
- Ujedinjenje napora države, klubova, navijača i celokupnog društva u borbi protiv nasilja u sportu.
- Preduzimanje svih neophodnih mera kako bi se sportski događaji odvijali u duhu fer pleja.
- Organizovanje aktivnosti usmerenih na prepoznavanje i odstranjivanje huligana među navijačima, koji svoje radnje prikrivaju imenima klubova.
- Saradnju građana Srbije i svih javnih, društvenih i državnih organizacija, koji se zalažu za iskorenjenje nasilja u sportu, na stadionima, na tribinama i ulicama naše države.

Verujemo da će se oni, kojima je stalo do srpskog fudbala i sporta, pridružiti ovoj poruci. Nas je mnogo, i zajedno ćemo pobediti nasilje!"

Beograd, 21. oktobar 2010.
FK Crvena zvezda
FK Partizan
Zajednica Jelen Superlige
Fudbalski Savez Srbije 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online