Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 19.10.2010.
14:00
Vestionline A

Đurić: Partizan je za derbi bez publike!

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić izjavio je da će "crno-beli" pristati da u subotu odigraju 139. "večiti derbi" samo ukoliko na stadionu ne bude publike!

"Igraćemo derbi, ali samo pod uslovom da tribine budu prazne", rekao je Đurić predstavnicima medija u Bragi, koji će izveštavati sa večerašnje utakmice 3. kola Lige šampiona protiv portugalskog kluba.

Podsetimo, u ponedeljak su čelnici Crvene zvezde, Zajednice superligaša i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postigli načelan dogovor da se derbi odigra u subotu 23. oktobra od 13 sati na stadionu Crvene zvezde uz prisustvo navijača, ali je konačna odluka pomerena za sredu ili četvrtak kada se predstavnici Partizana vrate iz Brage.

"Tokom sastanka u ponedeljak ništa se konkretno nije desilo a stvari će definitivno biti jasne nakon zajedničkog sastanka u sredu, kada se mi vratimo iz Brage. Svi su videli šta se desilo u Đenovi. Ne želimo da se slične situacije ponove jer nijedan derbi, nijedna utakmica, nije vrednija od ljudskog života. Iskreno, mislim da je u ovom trenutku najrealnije da se derbi igra bez publike, jer da nije bilo Đenove situacija bi bila drugačija. Pa, u Italiji smo imali klasičan pokušaj linča čoveka koji je sportista i golman Partizana", objasnio je predsednik kluba iz Humske.

On je podsetimo i na prepucavanja "večitih rivala" u prethodnoj sezoni, odnosno na rat saopštenjima sa obe strane Topčiderskog brda.

"Setite se samo kakav su oni rečnik koristili i kakve su stvari pominjane. One koje nemaju veze sa fudbalom. Uostalom, svi dobro znamo i ko je počeo sa saopštenjima. Sve to može lepo da se proveri", poručio je Dragan Đurić.

Iz Partizana su još ranije tražili pisane garancije za bezbednost svih članova kluba, potpisanu i od predstavnika Crvene zvezde, MUP i Fudbalskog saveza Srbije, ali do utorka nije bilo govora o tome.

U Crvenoj zvezdi veruju da nema razloga za pisanim garancijama jer to nikada do sada nije bio slučaj.

POVEZANE VESTI

Utorak 19.10.2010. 14:13
derbi bez publike,utakmice se igraju kad njima odgovara,penal protiv njih se svira posle tri godine,itd... a oni se bune kako prvenstvo nije regularno,dokle!?
Utorak 19.10.2010. 15:12
mozda ga nisi razumeo. on nece publiku na stadion nego na ulice beograda. a mozda ni ja nisam razumeo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online