Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 14.10.2010.
16:05
Tanjug A

"Republika": Platini neće izbaciti Srbiju

Tri dana posle nereda koje su u Đenovi napravili huligani iz Srbije, u Italiji se ne stišava bura i većina medija traži da se nacionalni tim Srbije isključi iz kvalifkacija za prvenstvo Evrope, ali ima i onih koji smatraju da će ključnu ulogu ponovo odigrati politika.

Predsednik Evropske fudbalske unuje (UEFA) Mišel Platini izjavio je da je bio zgrožen onim što je video na stadionu u Đenovi i dodao da neće biti nikakve tolarencije kada je takvo nasilje u pitanju.

Prvi čovek UEFA Mišel Platini
Neki italijanski mediji, međutim, smatraju da će Srbija biti kažnjena samo gubitkom bodova u utakmici protiv Italije i zabranom igranja na svom terenu, zbog toga što će Platiniju biti potreban glas Srbije na predsedničkim izborima naredne godine.


"Utakmica će biti registrovana 3:0 za Italiju, a Srbija će najverovatnije naredne tri utakmice kao domaćin morati da igra u inostranstvu pred praznim tribinama. Neće biti isključena iz kvalifikacija iz političkih razloga", piše La Republika.

U tekstu se dodaje da je posle katastrofe na Hejselu Engleska izbačena iz svih takmčenja, ali samo zbog toga što je UEFA postigla takav dogovor sa vladom Margaret Tačer.

"Nešto slični bi moglo da se dogodi i sada, ali Platini to neće tražiti, jer će naredne godine biti održani izbori za predsednika UEFA, pa bi isključivanje Srbije bila preteška odluka", piše La Republika. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.10.2010. 17:44
sve ove nerede su financirali pokvareni žabari!!!kad im ne ide sa svim se služe.pa gledali smo i gore nerede na stadionima u europi pa se tolika prašina nije dizala.sudija je samo čekao mig da prekine utakmicu.sve mi se ovo gadi nisu mogli naći drugačiji način da prime kosovo u uefu nego sa dobro iz režiranim neredima u režiji fs italije. imaju pare po mogu da plate monstrume koji mare samo za pare i lične interese da blate srpski fudbal.a ako nisam u pravu predsjednici svih klubova treba zajedno sa karadžićem da podnesu ostavku.
Četvrtak 14.10.2010. 18:40
Ludo je uporedjivatri slucaj Hejzela i stadion u Djenovi ! Niko nije povredjen samo su nasi ludaci sprecili utakmicu! Nekoliko desetine mrtvih i malo pirotehnike su 2 razlicita sveta ! Naravno nema tu opravdanja. Kazna je sasvim zasluzena, ostalo bi bilo licemerno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online