Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.10.2010.
14:52 >> 17:26h
Tanjug A

SSS: Bačena ljaga na naš sport

Sportski savez Srbije (SSS) osudio je danas huligane koji su izazvali nerede na fudbalskoj utakmici između reprezentacije Italije i Srbije u Đenovi i naneli nesagledive posledice po naš sport.

"Sportski savez Srbije povodom sinoćnog neprimerenog i nezapamćenog incidenta i nedopustivog ponašanja takozvanih ljubitelja sporta i navijača oštro osuđuje vinovnike tog sramotnog čina koji je našem sportu naneo nesagledive i dugotrajne posledice, a bacio veliku ljagu na naš sport i sve građane Srbije", navodi se u saopštenju SSS.


"Nikada takvi 'navijači' nisu dobrodošli, niti su potrebni srpskom sportu, jer nanose veliku štetu ugledu zemlje koja je više godina gradila imidž sportske nacije, a njeni sportisti bili cenjeni ambasadori", ističe se, između ostalog, u saopštenju.


SSS je podvukao da se "sinoćni događaji u Đenovi ne mogu ničim opravdati, jer je bačena tamna senka na sve sportiste u Srbiji, a najružnija slika divljačkog i sramnog ponašanja obišla je ceo svet".


Sportski savez Srbije je čestitao našim reprezentativcima "na hrabrom i patriotskom ponašanju, uprkos velikoj torturi grupe huligana koji su obrukali našu zemlju i naš narod"

U saopštenju se navodi sa će Sportski savez Srbije, u saradnji sa svojim članicama, pomoći našim sportistima i svom narodu da se "što pre izbrišu ružna sećanja sa sinoćnih nemilih događaja koje su izazvali huligani, a ne ljubitelji sporta i građani naše zemlje". 

Sportski novnari traže kažnjavanje krivaca


Incidenti koje su takozvani navijači napravili u Đenovi predstavljaju još jedan udarac srpskom sportu i još više državi Srbiji, a vandalizam i divljaštvo pokazano pre, za vreme i posle meča u Italiji moraju jednom za svagda da dobiju adekvatan odgovor svih nadležnih institucija, stav je Udruženja sportskih novinara Srbije.


"Evidentno je da mere koje su do sada primenjivane nisu dale odgovarajuće rezultate, što je samo pogodovalo takozvanih navijačkim grupama, iza kojih se kriju kriminalci i vandali, da nastave sa nedoličnim ponašanjem, koje je eskalirao u Đenovi", navodi se u saopštenju Udruženja.


Udruženje sportskih novinara smatra da se mora preispitati uloga svih faktora, pa i medija, koji ne mogu biti amnestirani od dela odgovornosti za ovakvo stanje u našem fudbalu i ponašanje takozvanih navijačkih grupa, ne samo u utakmicama državnog tima, već i u domaćem prvenstvu.


Zbog toga USNS daje punu podršku državnim organima da ubrzaju donošenje odgovarajućih zakonskih i drugih mera da bi se stanje u našem sportu konačno dovelo u red.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online