Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.10.2010.
05:49 >> 17:23h
Tanjug A

Fudbaleri došli kući razočarani

Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je rano jutros oko 3 sata na beogradski aerodrom "Nikola Tesla", po povratku iz Italije gde je trebalo da odigra utakmicu protiv odgovarajuće selekcije te zemlje. Fudbaleri, kao i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, izrazili su u izjavama novinarima žaljenje zbog incidenata do kojih je došlo u Đenovi.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Tomislav Karadžić je, rano jutros u Beogradu po povratku iz Italije, izrazio žaljenje što je došlo do prekida kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo između Srbije i Italije u Đenovi.


Karadžić je novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" rekao da oni koji su prekinuli utakmicu "nisu došli sami", navodeći da nije islednik.


Prema njegovim rečima, italijanska policija je u jednom trenutku "vadila pištolje" kako bi zaštitila srpske reprezentativce.


"Bilo bi bolje da utakmica nije ni počela. Bili smo spremni da igramo, ali nismo mogli", rekao je Karadžić, ukazujući da se moraju obezbediti uslovi da reprezentativni golman Vladimir Stojković brani i "radi svoj posao".
Upitan da li razmišlja o ostavci, Karadžić je je rekao da je to (ostavka) najmanji problem, ako je to rešenje, naglasivši da se ne boji ničega.


Generalni sekretar FS S Zoran Laković je rekao "da ne opravdava sklandalozno ponašanje i postupke grupe navijača iz Srbije".


Laković je istovremeno ukazao da se "debelo moramo zapitati i o načinu organizovanje utakmice od strane italijanske federacije".


On je rekao da su se ulaznice za utakmicu prodavale putem interneta i kol centra, po posebnoj proceduri i prema našim i zakonima Italije.


Prema njegovim rečima, oni koji su kupili ulaznice morali su da dostave i kopije pasoša, "a ko je pravi vlasnik ulaznice to ne znam".


Zamenik kapiteta Nikola Žigić je rekao da je posle napada na autobus "ostao bez reči" i da to nije hteo ni da spominje golmanu Vladimiru Stojkoviću.


"Došli su ljudi, ja i Deki (Dejan Stanković) smo tu stali, kao kapiten i zamenik kapitena i igrači koji imaju najviše utakmica u nogama i rekli smo lepo da nas puste da idemo na utakmicu i oni su to uradili", rekao je Žigić.


On je izrazio žaljenje što utakmica nije odigrana, naglašavajući da su reprezentativci bili maksimalno motivisani i spremni.


Partizanov reprezentativac Rodoljub Petrović je takođe izrazio zaljenje zbog pekida utakmice i naglasio da je vladala dobra atmosfera među igračima uoči te kvalifikacione utakmice.

- Duel između Italije i Srbije u kvalifikacijama za EURO 2012 prekinut je u sedmom minutu zbog divljanja gostujućih navijača na stadionu "Luiđi Feraris" u Đenovi.

- Pre svih ovih događaja, sprski navijači napali su golmana Vladimira Stojkovića, koji nije povređen, ali je, zbog verovatno pretrpljenog šoka, rekao selektoru Vladimiru Petroviću da ne može da brani.

- Huligani koji su uticali na to da se prekine utakmica fudbalera Italije i Srbije, nastavili su da divljaju i prave nered na ulicama Đenove.

- Svi italijanski mediji posvetili su prvorazrednu pažnju dramatičnim događajima u Đenovi, poprištu najspektakularnijeg autogola koji je ikad primio srpski fudbal, preneli su večeras beogradski mediji.

- Inače, nakon prekida kvalifikacijene utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Italije, Tomislav Karadžić je izjavio da je naša reprezentačija tokom dvodnevnog boravka u toj zemlji, bila "u barutani", jer su pritisci navijača iz Srbije bili veliki.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online