Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.10.2010.
12:03
M. Stanković - Vesti A

Kačar: Gol za porodicu!

"Mnogo sam razgovarao sa porodicom, svi su me hrabrili i zahvaljujući njima konačno sam na pravom putu", kazao je Gojko Kačar posle važnog gola protiv Kajzerslauterna.

Konačno! Ono što je najbolje radio kao kapiten Vojvodine, zatim i u dresu berlinske Herte, napokon je Gojko Kačar učinio i za Hamburger SV. Srpski reprezentativac postigao je gol, koji je pokrenuo domaći tim da ostvari trijumf posle četiri meča bez pobede u Bundesligi.


Hamburger SV je na rasprodatoj "Imteč Areni", pred 57.000 gledalaca, ugostio ekipu Kajzeslauterna, koja je od samog početka pokazala da će biti tvr orah.

Hrvatski internacionalac Srđan Lakić je već u 3. minutu majstorski izveo slobodan udarac, iskusni Rost ostao nekako zatečen i "đavoli" su poveli. Od tog trenutka počelo je mučenje domaćeg tima, nekoliko izrazitih prilika imao je iskusni golgeter Rud Van Nistelroj, ali lopta kao da nije htela u gol.

Ključ za otvaranje gostujuće brave, pokazalo se, bio je ulazak u igru 23-godišnjeg Srbina. Gojko Kačar je u finišu prvog poluvremena, u 38. minutu, zamenio češkog vezistu Davida Jarolima i najavio mnogo ofanzivniju igru HSV-a. Konačno, u 69. minutu, posle sjajnog centaršuta 36-godišnjeg Brazilca Ze Robeta sa leve strane, Gojko Kačar bio je najbolji u skoku i preciznim udarcem glavom poslao loptu iza leđa golmana Zipela. Ovaj pogodak, prvi Kačarov u Bundesligi u dresu Hamburgera, dao je krila domaćim fudbalerima, da bi Čupo Motig šest minuta pre kraja meča još jednom zatresao mrežu gostiju i postavio konačan rezultat utakmice.


Posle meča sportski pozdrav i osmesi dvojice strelaca i prijatelja, Gojka Kačara i Hrvata Lakića, ali je sigurno Srbin imao mnogo više razloga za zadovoljstvo. Hambuger SV je ostvario važnu pobedu, a dobra igra i gol sigurno će Kačaru biti dodatni podstrek da sa više samopouzdanja zaigra u nastavku Bundeslige.

"Tako sam pun adrenalina da sam odmah mogao da odigran još jedan meč", zadovoljno je konstatovao Kačar posle pobede.


O prethodnim problemima u Hamburgu kaže:
"Prolazio sam kroz težak period, ali sad gledam samo napred".


Gol protiv Kajzerlsauterna posvećuje porodici, nemački mediji pišu da je u trenutku kad je zatresao mrežu pogledao na tribinu gde je bio njegov ujak Milan.

"Mnogo sam razgovarao sa porodicom i svi su me hrabrili da istrajem", istakao je Gojko. 

I Pižon trlja ruke


Dobra igra Gojka Kačara sigurno je obradovala i novog selektora Srbije, Vladimira Petrovića, koji će danas okupiti reprezentativce za nastavak kvalifikacija za EURO 2012. "Orlovi" će od ponedeljka trenirati u Sportskom centru Teleoptik, u petak 8. oktobra dočekuju selekciju Estonije na stadionu Partizana, a u nedelju putuju u Đenovu gde će u utorak gostovati Italijanima.

 

Trener hvali Srbina

 

Pohvale na račun Gojka Kačara uputio je i trener HSV-a, Armin Veh:
"Gojko imao manjih problema sa zubima. On, inače, uvek izgleda pomalo čudno, kao medved. Ali imao je dobre situacije, veoma je prisutan u borbi u vazduhu. Bile su mu potrebne utakmice, možda je upravo ovaj meč prekretnica. Uvek je lepo kad novi igrač, koji se još uvek nije ispunio očekivanja svih, postigne tako važan gol", rekao je Veh.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online