Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.11.2009.
23:27
Vestionline A

Poznati svi putnici na Mondijal 2010.

Fudbaleri Slovenije priredili fantastično iznenađenje pobedom i eliminacijom selekcije Rusije (1:0), Portugal slavio minimalnim rezultatom u Zenici (0:1), Salpaginis doneo Grčkoj trijumf u Ukrajini (0:1), Francuska izgubila u Parizu (0:1), ali se dočepala Mondijala spornim pogotkom Vilijema Galasa u produžetcima.

Fudbalska reprezentacija Slovenije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, nakon što je večeras u Mariboru pobedila reprezentaciju Rusije rezultatom 1:0 u revanš meču baraža.

Senzacionalnu pobedu "zmajčekima", vrednu vize za Mundijal doneo je Zlatan Dedić golom u 44. minutu prvog poluvremena. Fudbaleri Rusije pokušali su u drugom poluvremenu da pritisnu domaćine i poravnaju rezultat, ali do kraja meča nisu uspeli.

Nije pomoglo ni prisustvo predsednika države Dmitrija Medvedeva, a u mnogome je odmoglo isključenje Keržakova u 66. minutu, kao i Žirkova pred sam kraj meča. Tako se ispostavilo da je nakon serije promašaja na prvom meču u Rusiji i sigurnog vođstva od 2:0 "zbornaje komande" do pred sam kraj meča, pogodak Pečnika u Moskvi bio presudan za slovensku vizu za Južnu Afriku.

Sloveniji je ovo drugi nastup na završnici SP, pošto su prvi put učestvovali 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Ono što su sebi priuštili Rusi, nikako nisu dozvolili Portugalci, koji su nakon minimalne pobede na svom terenu u Lisabonu, istim rezultatom slavili i u Zenici. Gol odluke postigao je Raul Meireleš u 56. minutu, nakon katastrofalne greške u odbrani domaće ekipe i nesebične asistencije Nanija. Izabranici Ćire Blaževića su pokušali do kraja da izbegnu poraz, ali napadačima BiH danas ništa nije polazilo za nogom.

Veliki uspeh i trijumf priredili su Grci i to na gostovanju Ukrajini, gde su slavili rezultatom 0:1. Nakon prvog meča u Atini koji je završen bez golova, izabranici selektora Ota Rehagela su na gostovanju poveli golom Dimitrisa Salpanigisa u 31. minutu, a onda su po starom i oprobanom receptu čuvali svoju mrežu do kraja utakmice.

U Parizu su fudbaleri Republike Irske napravili fantastično iznenađenje u kojem su regularni tok utakmice završili pobedom od 0:1, izborivši produžetke. Strelac je bio Robi Kin u 32. minutu, a u dodatnih pola sata igre na "San Deniju", Irci su u najmanju ruku pokradeni, jer je glavni sudija priznao pogodak Vilijema Galasa u 103. minutu, koji je postignut posle igranja rukom asistenta Tjerija Anrija.

Rezultati baraža za SP (evrozona):

Ukrajina – Grčka 0:1, prvi meč 0:0
Salpingidis 31'
 

Slovenija – Rusija 1:0, prvi meč 1:2
Dedič 44'


BiH – Portugal 0:1, prvi meč 0:1
Meireleš 56'


Francuska – Irska pp. 1:1 (0:1), prvi meč 1:0
Galas 103' - Kin 32'

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online