Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.09.2010.
23:48
Vestionline, B92 A

LE: Juventus gost Sitiju, Dinamo u Solunu

U četvrtak su širom Evrope na programu utakmice u okviru drugog kola Lige Evrope, a najzanimljivije će biti u Mančesteru gde domaćin Siti dočekuje Juventus, a interesantno bi moglo biti i u Solunu gde PAOK-u gostuje zagrebački Dinamo.

Mančester siti i Juventus su zabeležili odlične rezultate u nacionalnim prvenstvima proteklog vikenda. Siti je golom Teveza naneo prvi poraz Čelziju (1:0), dok je Juventus zahvaljujući het-triku Miloša Krasića dobio Kaljari sa 4:2.

Reprezentativac Srbije za 'B92' kaže da očekuje tešku utakmicu u Mančesteru.

"Teška utakmica, jak, odličan protivnik. Znamo koliko su novca uložili za vrhunska pojačanja. Ali i Juventus ima jednu dobru ekipu. Iza nas je jedna dobra utakmica koju smo dobili sa 4:2. Dolazimo sa dosta samopouzdanja. Loše smo startovali u Evropi, ali mislim da imamo snage i kvalitet da pokažemo dobru igru i probamo da savladamo Siti. Ni mi, ni oni nećemo se zaletati da što pre postignemo gol. Mi u poslednje vreme postižemo dosta golova. Nećemo se ni braniti, ali ćemo pokušati da iz jedne kolektivne igre da probamo da stvorimo nekoliko šansi i postignemo pogodak".

Krasića je u Mančesteru dočekao saigrač iz reprezentacije, trenutno povređeni, Aleksandar Kolarov.

"Dočekao me Koki (Kolarov) i poželeo mi sreću. On je trenutno povređen ali se nada da će za 2-3 nedelje početi da igra".

Krasić je prezadovoljan kako se uklopio u tim Juventusa, a ističe da ne prihvata nedavnu izjavu menadžera Sitija Roberta Manćinija da je on taj koji predvodi tim.

"Osećam se dobro. Bolji početak nisam mogao ni da sanjam u Juventusu. Jako mi je drago što sam tako dobro počeo i što su me svi u klubu i saigrači dobro prihvatili. Želim da se zahvalim i navijačima koji su od početka bili uz mene i dali mi podršku. Ne bih se složio da sam baš ja taj koji predvodi rim. Mislim da smo dobar kolektiv iz kojeg odskaču pojedinci", zaključio je Krasić.

Zanimljiv meč očekuje se i na 'Toumba' stadionu gde PAOK dočekuje zagrebački Dinamo. Bed Blu Bojsi (BBB) neće putovati u Solun zbog zabrane UEFA, jer su poznati po mnogobrojnih incidentia na gotovo svakom gostovanju u Evropi. BBB su i desničari, dok su navijači PAOK-a antifašistički nastrojeni i vrlo bliski sa navijačima Partizana, pa je i njima UEFA zabrinala da putuju u Zagreb na utakmicu sa Dinamom.

Trener Dinama, iskusni Vahid Halihodžić znam kakav "pakao" čeka njegove igrače u Solunu.

"Ovo je jako važna utakmica i može ući u istoriju Dinama, ali i ne mora. Čeka nas još jedna stepenica koju želimo preskočiti, ali ne znamo hoće li to biti sada. Eventualni dobar rezultat u Solunu dao bi nam novo samopouzdanje i još veću šansu za Europu. Znam da će biti jako teško. Pripremam utakmicu, analiziram i imam nekih ideja. Nažalost, neke utakmice su takve da nije važan samo kvalitet igrača. Ono što sam vidio, a mislim na atmosferu na stadionu, utiče i na mnogo iskusnije ekipe od nas. Taj ljudski faktor, frenetična publika, može negativno uticati na goste, teško je reći ima li uticaj i na sudije i zbog toga će biti teško".

Bivši selektor Obale Slonovače najavljuje da će i njegovi fudbaleri igrati agresivno, ali i dostojanstveno.

"Majstori su za provociranje prekršaja, stvaranje konfliktnih situacija, da užarena atmosfera bude još veća. Zato moramo imati lucidnosti, ne samo dostojanstva, ta agresija se ne sme odbaciti, već treba vratiti na isti način, ali bez provokacija", zaključio je Vahid Halihodžić.

U ostalim utakmicama u grupama A, B, C, D, E i F - Palermo dočekuju švajcarskog drugoligaša Lozanu, Atletiko na Visente Kalderonu dočekuje Bajer iz Leverkuzena, dok u Dortmundu Borusija Nevena Subotića treba da ugosti Sevilju koju će prvi put sa klupe predvoditi novi trener Manzano.

Četvrtak, 30. septembar:

Grupa A:
21.05h Mančester Siti - Juventus
21.05h Leh - Salcburg
Tabela: Mančester Siti 3 boda, Leh 1, Juventus 1, Salcburg 0

Grupa B:
21.05h Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen
21.05h Rozenborg - Aris
Tabela: Bajer 3 boda, Aris 3, Atletiko 0, Rozenborg 0

Grupa C:
21.05h Sporting Lisabon - Levski
21.05h Gent - Lil
Tabela: Levski 3 boda, Sporting 3, Gent 0, Lil 0

Grupa D:
21.05h PAOK - Dinamo Zagreb
21.05h Viljareal - Briž
Tabela: Dinamo 3 boda, PAOK 1, Briž 1, Viljareal 0

Grupa E:
21.05h Šerif - Dinamo Kijev
21.05h BATE Borisov - AZ Alkmar
Tabela: AZ 3 boda, BATE Borisov 1, Dinamo 1, Šerif 0

Grupa F:
19.00h CSKA Moskva - Sparta Prag
21.05h Palermo - Lozana
Tabela: CSKA 3 boda, Sparta 3, Palermo 0, Lozana 0

Grupa G:
19.00h Zanit - AEK
19.00h Hajduk Split - Anderleht
Tabela: Zenit 3 boda, AEK 3, Anderleht 0, Hajduk 0

Grupa H:
19.00h Odenze - Štutgart
19.00h Jang Bojs - Hetafe
Tabela: Štutgart 3 boda, Hetafe 3, Odenze 0, Jang Bojs 0

Grupa I:
19.00h Sampdorija - Debrecen
19.00h Metalist - PSV
Tabela: Metalist 3 boda, Sampdorija 1, PSV 1, Debrecen 0

Grupa J:
19.00h Borusija Dortmund - Sevilja
19.00h Pari Sen Žermen - Karpati
Tabela: Borusija 3 boda, Pari Sen Žermen 3, Karpati 0, Sevilja 0

Grupa K:
19.00h Steaua - Napoli
19.00h Utreht - Liverpul
Tabela: Liverpul 3 boda, Napoli 1, Utreht 1, Steaua 0

Grupa L:
19.00h Rapid Beč - Bešiktaš
19.00h CSKA Sofija - Porto
Tabela: Porto 3 boda, Bešiktaš 3, CSKA 0, Rapid 0

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online