Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.09.2010.
17:14
Vestionline A

Stanojević: Šteta što se pamti samo rezultat

Trener Partizana Aleksandar Stanojević, posle prespavane noći, tvrdi da "crno-beli" ne bi izgubili od Arsenala da su meč završili sa 11 fudbalera na terenu.

Sve je moglo i drugačije da se završi - Aleksandar Stanojević

Partizan je izgubio od slavnog londonskog kluba sa 3:1 (1:1) u 2. kolu Lige šampiona, ali su "crno-beli" pružili sjajan otpor Englezima i dokazali da mogu dostojno da predstavljaju Srbiju u Evopi.

"Žao mi je što će u istoriji ostati zapisan samo rezultat, koji je mogao da bude drugačiji, jer meni i sada najjači utisak atmosfera na stadionu. Takav spektakl ovde dugo nije viđen. Fasciniran sam ambijentom", rekao je Stanojević.

"Bili smo blizu dobrog rezultata...ne znam da li bismo pobedili, a ubeđen sam da ne bismo izgubili da Marko nije isključen. To je definitivno bio ključni momenat. Uvodnih 15 minuta je bio najbolji period naše igre, uspeli smo da odaljimo protivnika od gola, ali nam je Arsenal iz prve šanse dao gol. Tada je nastupilo 15 minuta pakla za mene, jer su gosti zaigrali kako znaju", dodao je strateg "crno-belih".

Da je Kleo, dao drugi gol iz penala, trener Stanojević kaže da je imao spremljenu drugačiju taktiku.

"Bio sam ubeđen da će Kleo dati gol i odmah sam rekao Krstajiću da ćemo da nastavimo sa trojicom u zadnjoj liniji kako bismo pojačali napad, jer idemo na treći gol. Kleo nije dao gol i dečko mi se posle izvinjavao. Ne znam zašto mi se izvinjava, da li zato što je odigrao odlično ili što je dao gol. Zato ću sledeći put, kada se vidim sa svim igračima, reći Kleu - Svaka čast!", dodao je Stanojević, koji nije propustio da pohvali ni fenomenalnog golmana Vladimira Stojkovića.

"Oduševljen sam njim...da sam mogao, rekao bih Marku Jovanoviću da ne pravi prekršaj nad Šamakom (penal i crveni), jer sam siguran da bi Stojković i to odbranio. Nije stvar samo u njegovim odbrana, već u tome da svima nama uliva sigurnost. To je najvažnije", rekao je trener Partizana i dodao:

"Mi smo rešili da se nadigravamo sa Arsenalom, a mogli smo da se zatvorimo i branimo, ali naši navijači i ceo događaj nisu zaslužili takvu predstavu. Publika je zaslužila ofanzivni Partizan. Što se tiče suđenja, sudije uvek u podsvesti velikim klubovima daju određenu prednost. To je prirodno. Mogao je da svira penal nad Bojom i Tomićem, ali..žao mi je samo što je isključen Jovanović, koga ne krivim zbog toga, jer, ponavljam, ubeđen sam da ne bismo izgubili da nije dobio crveni karton", rekao je Stanojević.

Partizanu sada slede mečevi sa Bragom (izgubila kući od Šahtjora sa 3:0), koji će biti odlučujući u borbi za treće mesto koje vodi u Ligu Evropa.

"Braga je igrala kao mi u prvih 15 minuta protiv Arsenala. Nadigrala je Šahtjor, stvarala šanse... Ali, tako je to protiv velikih ekipa. Mi moramo sve da uradimo da budemo treći. Siguran sam da bismo daleko dogurali u Ligi Evrope. Jer, teže je biti treći u Ligi šampiona nego posle pobeđivati protivnike u dva meča", kaže Stanojević.

Partizan u nedelju gostuje Vojvodini u Novom Sadu u derbiju Superlige Srbije.

"Sa istim motivom ću pristupiti pripremi utakmice sa Vojvodinom, kao što sam pristupio i onoj sa Arsenalom", zaključio je Stanojević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online