Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 15.09.2010.
22:43
Vestionline A

LŠ: Minimalan poraz Partizana

Fudbaleri Partizana poraženi su od Šahtjora minimalnim rezultatom 1:0 (0:0), golom Darija Srne u 71. minutu, u prvom kolu grupe H Lige šampiona u Donjecku.

Presudio meč iz 'slobodnjaka' - Dario Srna u duelu sa Sašom Ilićem

Fudbaleri Šahtjora krenuli su ofanzivno od samog početka utakmice sa željom da što pre "otvore" rivala. Ukrajinci su igru bazirali na proboju preko bokova, a glavne poluge u takvoj igri bili su Brazilci Daglas Kosta i Vilijan, koji su stvarali dosta problema odbrani "crno-belih".

Takodje, domaćin je pokušao da izvrši veliki pritisak na sredinu terena kako bi onemogućio vezni red Partizana da snabdeva loptama najopasnijeg igrača Klea, i njegovog kolegu u špicu Ilieva. Šahtjor je u tome uspeo tako da Partizan nije bio previše opasan u akcijama, a može se čak reći da Beogradjani nisu prešli centar dvocifren broj puta!

Šahtjor je u nekoliko navrata mogao do prednosti. Najpre u 12. minutu kada je nakon odličnog prodora i centaršuta Daglasa Koste Stefan Savić odlično intervenisao i sprečio siguran gol Luiza Adrijana. Još bolje prilike Šahtjor je imao u 26. minutu kada je najpre Adrijano, a potom i Gaj šutirao sa samo tri, četiri metra, ali je večeras veoma sigurni golman Vladimir Stojković uspeo da osujeti domaće da povedu.

Prvu i jedinu šansu u prvom delu meča Partizan je imao preko Ivice Ilieva, kada je primio loptu na ivici kaznenog prostora. Medjutim, umesto šuta opredelio se za dribling i prilika je propala.

Lučesku je u poluvremenu odlučio da Žadsona gurne u sam špic, pored Adrijana, što je donelo još veći pritisak na poslednju liniju Partizana. Šahtjor je napadao u talasima, i gol u mreži Stojkovića je praktično visio u vazduhu. Medjutim, Vladimir Stojković je impresivnim intervencijama u periodu od 53. do 69. minuta pokazao zašto je Partizan želeo da ga angažuje, dokazavši još jednom da je najbolji golman kojeg Srbija ima.

Ipak, bio je nemoćan u 71. minutu kada je Darijo Srna veoma precizno izveo slobodan udarac i pogodio donji desni ugao Stojkovića - 1:0. Prethodno, Smiljanić je napravio zaista nepotreban faul na dvadesetak metara od svog gola.

Posle primljenog gola, Partizan je uspeo da se oslobodi pritiska, a izabranici Aleksandra Stanojevića u finišu meča propustili su čak tri izgledne prilike za izjednačenje. Najpre je Nemanja Tomić odlično šutirao sa dvadesetak metara, a potom su u gol šansama bili Saša Ilić i Mladen Krstajić. Junak u tim trenucima bio je golman Šahtjora Pjatov, koji je uspeo da sačuva svoju mrežu.

Do kraja susreta, domaćin je imao još jednu idealnu šansu preko Gaja koji je pogodio stativu nakon munjevite kontre.

Partizan je porazom startovao u novom ciklusu Lige šampiona, a već za 13 dana u Humsku stiže londonski Arsenal, koji je deklasirao portugalsku Bragu na "Emirejtsu" sa 6:0.

Šahtjor - Partizan 1:0 (0:0)
Strelac: Srna 71'. Stadion: Donbas arena. Gledalaca: 50.000. Sudija: Karlos Velasko Karvaljo (Španija). Žuti kartoni: Srna (Šahtjor), Boja, Petrović (Partizan).
ŠAHTJOR: Pjatov, Srna, Kučer, Rakickij, Rac, Hibšman, Gaj, Daglas Kosta, Žadson (Aleks 58'), Vilijan, Luiz Adrijano (Vicenec 83'). Trener: Mirčea Lučesku.
PARTIZAN: Stojković, Miljković, Savić, Krstajić (Stanković 90'), Lazevski, Smiljanić (Petrović 74'), Kamara, S. Ilić, Tomić, Iliev (Boja 58'), Kleo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Grupa H
Arsenal - Braga 6:0 (3:0)
(Fabregas 9'pen, 53', Aršavin 30', Šamak 34', Vela 69', 84')

Šahtjor - Partizan 1:0 (0:0)
(Srna 71')

Tabela
Arsenal 1 1 0 0 6:0 3
Šahtjor 1 1 0 0 1:0 3
Partizan 1 0 0 1 0:1 0
Braga 1 0 0 1 0:6 0

Sreda 15.09.2010. 23:57
Trener Partizana kaže " dobro smo predstavili srpski fudbal..." ...sa porazom?! Dobro nije adekvatna reč kad je poraz u pitanju. Čak nije ni poraz problematičan, nego absolutno razočarajuću igru naših ! U prvom poluvremenu su šutirali samo jednom na protivničkom golu i to u 43oj minutu, a lopta je promašila stativu celih 6 metara ! Bili su dosta neprecini kao deitanti, iako je Stojković više pua spašavao tim , napravio je veliku grešku u postavljanje za vreme slobodnog udarca. Ostavio je celi gol prazan i zalepio se za levu stativu , i naravno da nije mogao stigne loptu koja je mirno jurila ka desnoj stativi ! Veoma loša igra, bili su lako nadigrani iako jeporaz minimalan.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online