Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 17.08.2010.
14:29
Vestionline, Kurir A

Belgijski huligani dolaze u Beograd

U toku današnjeg dana u prestonicu Srbije trebalo bi da doputuje oko 700 navijača Anderlehta, među kojima ima i registrovanih huligana, koji su prethodnih godina često pravili incidente.

Samo od avgusta 2007. godine huligani iz Brisela izazvali su tri velika incidenta, zbog kojih je Anderleht kažnjen desetinama hiljada evra.

Poslednji veliki eksces fanovi belgijskog kluba režirali su u februaru ove godine u Bilbaou, gde su se maltene čitav dan tukli s policijom i navijačima domaćeg tima. Vrhunac je usledio posle duela Lige Evrope na San Mamesu kada su Belgijanci, naoružani motkama, uleteli na teren i tamo nastavili ono što su započeli na ulicama ovog baskijskog grada.

Takođe, u decembru 2007. godine najtrofejniji belgijski klub kažnjen je sa 15.000 evra zbog divljanja njegovih navijača na utakmici Kupa UEFA protiv Totenhema.

Huligani iz Brisela raznim predmetima su gađali gostujuće igrače, pre svih golmana Pola Robinsona i Didija Zokoru. Tadašnji vezni igrač Totenhema pogođen je upaljačem, dok je Robinson pogođen metalnim predmetom.

O kakvim se huliganima radi najbolje govori činjenica da je samo par meseci pre nereda, na meču sa Englezima, došlo do velikih sukoba na tribinama stadiona Konstantin van der Štok, nakon što je turski Fenerbahče eliminisao Belgijance u kvalifikacijama za LŠ.

Huligani su pokušali da se obračunaju s navijačima turskog kluba, ali ih je policija sprečila u tome, pa je došlo do velikih incidenata, koji su na ulicama Brisela trajali do dugo u noć.

Uz pomenute incidente na međunarodnoj sceni, gotovo svaki derbi protiv Briža takođe obeleže krvavi sukobi.

Inače, prodate su sve ulaznice za Jug i Sever stadiona u Humskoj za prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona između Partizana i Anderlehta.

Preostao je još kontigent karata za istočnu i zapadnu tribinu i prodaje se samo preko servisa www.ticketline.rs. Ulaznice se mogu naručiti preko sajta ili pozivom na broj 011/20-30-570. Dozvoljena je kupovina najviše četiri ulaznice.

One koje ne budu prodate u utorak, na dan utakmice će se naći u prodaji na blagajnama stadiona u Humskoj. Utakmica između Partizana i Anderlehta igraće se u sredu od 20,45.

Odložen meč Partizan - Hajduk (K)

Zajednica srpskih superligaša prihvatila je zahtev crno-belih da se odloži meč 2. kola domaćeg šampionata između Partizana i kulskog Hajduka.

Meč je trebao da se odigra tokom vikenda, a odložen je zbog obaveza fudbalera Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.08.2010. 03:31
hahah e bas me je sada ovo nasmejalo..pa ako dodju i pocnu da divljaju to ce im biti zadnje divljanje u njihovom zivotu...ovo je Beograd bre Srbijaaaa!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online