Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.11.2009.
20:40
Vestionline A

Baraž za SP: Pobede Rusa, Francuza i Portugalaca

U prvim mečevima baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi Rusija je pobedila Sloveniju sa 2:1, Portugal je slavio minimalnim rezultatom protiv selekcije BiH, istim rezultatom Francuzi trijumfovali u Dablinu, dok su Grci i Ukrajnici odigrali meč bez golova.

Reprezentacija Bosne i Hercegovne izgubila je od Portugala rezultatom 1:0 u prvom meču baraža za odlazak na Svetski šampionat. Jedini pogodak na meču postigao je Bruno Alveš u 31. minutu meča.

Izabranici selektora Ćire Blaževića imali su nekoliko dobrih prilika u prvom pluvremenu, kao i nedostatak sreće u nastavku, kada su samo u jednoj akciji pogađali prečku i stativu, pa kad se sve sabere minimalan poraz pred revanš u Zenici, i nije nedostižan rezultat. Portugalci su imali više od igre, ali samo srećne okolnosti su uspele da sačuvaju njihovu mrežu netaknutom i u četvrtom uzastopnom meču.

U Moskvi je reprezentacija Rusije savladala selekciju Slovenije rezultatom 2:1 (1:0).

Sa dva pogotka prvotimca Evertona Dinijara Biljaledinova u 40. i 52. minutu, Rusi su bili nadomak ubedljive pobede, ali je Slovenija golom u 87. minutu vratila nadu, pred revanš u Mariboru 18. novembra. Slavlje u Moskvi, pokvario je rezervista slovenačke reprezentacije Nejč Pečnik, koji je udarcem glavom pogodio mrežu golmana Igora Akinfejeva.

Reprezentacije Grčke i Ukrajine igrale su bez golova u Atini, dok je selekcija Francuske trijumfovala u Dablinu protiv Republike Irske golom Anelke u 72. minutu.

Nigerijska fudbalska reprezentacija plasirala se na prvenstvo sveta u Južnoj Africi 2010. godine, pošto je u subotu u Najrobiju pobedila Keniju sa 3:2 i zauzela prvo mesto u afričkoj zoni grupe B.

Sa afričkog kontunenta plasman su obezbedili i fudbaleri Kameruna koji su pobedili su Maroko 2:0 (1:0). Pobedu 'lavovima' doneli su Vebo koji je bio strelac u 18. i Samjuel Eto koji je pogodio u 52. minutu meča.

I fudbalska reprezentacija Novog Zelanda plasirala se na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi. Novi Zeland je u revanš utakmici baraža pobedio na svom terenu selekciju Bahreina minimalnim rezultatom 1:0. Prvi meč završen je bez golova.

Egipat i Alžir su u međusobnom duelu odlučivali ko će na Mundijal, a domaćim "faraonima" je bila potrebna pobeda veća od dva gola da bi išli u Južnu Afriku, jer su prvi meč izgubili sa 3:1. Na kraju je bilo 2:0 za Egipat, a drugi gol domaćin je preko Emada Mateaba postigao u 95. minutu, što je bilo dovoljno da se izbori 'majstorica', jer su obe selekcije poravnate na tabeli.

Rezultati prvih mečeva baraža:

Rusija - Slovenija 2:1 (1:0)
Biljaledinov 40', 52' - Pečnik 88'

Grčka - Ukrajina 0:0

Irska - Francuska 0:1 (0:0)
Anelka 72'

Portugal - BiH 1:0 (1:0)
Bruno Alveš 31'

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online