Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.08.2010.
10:34
Vestionline A

Ražnatović: Paprena cena raskida ugovora

Fudbalski savez Srbije bi u slučaju raskida ugovora sa selektorom nacionalnog tima Radomirom Antićem morao da isplati i eventualne nagrade, kao i nadoknadu za pretrpljenu štetu, prenosi "Sportski žurnal".

FSS bi mogao da plati i tri miliona evra obeštećenja ako raskine ugovor sa Antićem

Advokat Miodrag Ražnatović čija agencija zastupa interese srpskog selektora, kaže da bi eventualni jednostrani raskid ugovora iznosio daleko više od sume predviđene ugovorom. "Žurnal" navodi da bi FSS morao Antiću da isplati i do tri miliona evra.

"Treba imati u vidu, da bi u slučaju utvrđivanja da je raskid ugovora izvršen u suprotnosti sa ugovorom, FS Srbije bio u obavezi da selektoru isplati celokupan ugovor, kao i eventualne nagrade", rekao je Ražnatović i dodao:

"Savez bi u slučaju takve odluke takođe morao da plati i naknadu štete koju bi selektor trpeo, a koja bi bila izuzetno velika".

On je istakao da su ugovorom precizirane obaveze FSS u slučaju nelegitimnog raskida ugovora.

"Ali, pored tih obaveza postoji i naknada štete, koja je po mojoj proceni znatno veća od ugovorene nadoknade koja selektoru pripada. Sve u svemu radilo bi se o astronomskom iznosu, koji bi morao da bude plaćen, a zaista mogao da predstavlja problem u funkcionisanju bilo kog pravnog subjekta, pa čak i tako jake organizacije kakva je FS Srbije. Iskreno se nadam da to toga neće doći, a pouzdano znam da takav rasplet Antić nikako ne želi", rekao je Ražnatović.

On se potom osvrnuo na član ugovora po kome FSS može da raskine saradnju sa Antićem.

"Nema nikakve dileme da je u članu 11. ugovora data mogućnost FSS da raskine ugovor bez naknade u slučaju da selektor ne vodi utakmice iz razloga koji nisu viša sila. Navijačkim i laičkim tumačenjem tog stava, na prvi pogled reklo bi se da prevelike dileme nema i da su sve izjave koje čelnici Saveza daju medijima o mogućnosti raskida su tačne. Kada dođe do spora, organ koji donosi odluku (sud ili arbitraža) ne tumači parcijalno član po član, niti paragraf po paragraf, već se vrši tumačenje celog ugovora i pokušava da utvrdi volja ugovornih strana. U konkretnom slučaju, ugovor je snabdeven klauzulom o kojoj govorimo, u cilju zaštite FSS od samovolje selektora - odbijanja da vodi utakmicu, nedolaska na utakmicu, kašnjenja na utakmicu…", naglasio je Ražnatović, a potom dodao:

"U tim slučajevima sasvim je normalno da poslodavac ima pravo na reakciju usled grubog kršenja ugovora od strane zaposlenog, u ovom selektora. Međutim, ovde to nije slučaj, jer se radi o nemogućnosti vođenja utakmice usled disciplinske sankcije. Samim tim, organ, koji vodi postupak bi sagledavao celokupnu situaciju i procenjivao da li je nemogućnost sedenja na klupi na četiri utakmice, otežavajuća okolnost tih dimenzija, da jednu ugovornu stranu, FSS, stavila u toliko nepravedan, bolje rečeno nejednak položaj sa drugom ugovornom stranom, selektorom, pa da se raskid ugovora nameće kao rešenje".

FSS je za danas u 14,00 sati najavio sednicu Izvršnog odbora na kojoj će odlučiti da li će Antić i dalje biti selektor Srbije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online