Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.08.2010.
22:30
Vestionline A

Srbi se ispromašivali i izgubili od Grka

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Grčke minimalnim rezultatom 0:1 (0:1) u prijateljskom susretu odigranom na stadionu Partizana pred oko 15.000 gledalaca.

Dočekan ovacijama navijača - selektor Srbije Radomir Antić

Srpski igrači su veoma smušeno i nervozno ušli u meč, verovatno i sami potrešeni svime što se dešava u Savezu, naročito na relaciji predsednik Tomislav Karadžić - selektor Radomir Antić.

Slično se osetilo i na tribinama gde je početak meča obeležen gromoglasnim skandiranjem i podrškom Radomiru Antiću, a skandirano je i predsedniku Fudbalskog saveza Srbije, Tomislavu Karadžiću ali - "Tole, odlazi!".

Grci su iskoristili smušenu igru na početku meča, ali kako je vreme odmicalo Srbija se oslobađala pritiska i prepoznatljivim prodorima po bokovima preko Jovanovića i Krasića, pokušala je da dođe do šansi za gol. Najbolju priliku propustio je Nikola Žigić sredinom prvog dela kada je na odličan centaršut Krasića reagovao glavom, ali je sa samo nekoliko metara prebacio gol Grka.

Gosti su do prednosti došli u poslednjim trenucima prvog dela. Torosidis se odlično oslobodio Obradovića, centrirao sa desne strane a Salpingidis je pobegao Vidiću i nije mu bilo teško da sa samo nekoliko metara pogodi mrežu - 0:1.

Pokušao je selektor Radomir Antić da izmenama na poluvremenu malo prodrma ekipu, što mu je donekle i uspelo. Agilni Tošić, koji je zamenio Krasića, odlično je šutirao u 62. minutu ali je lopta pogodila prečku.

Ulaskom Mrđe Srbija još više dobija na brzini po bokovima i probojnosti, a neverovatnu priliku propustio je upravo igrač Vojvodine. Igrao se 73. minut kada je u gol prilici bilo nekoliko igrača Srbije. Mrđa, Kuzmanović i Kačar su se našli na samo nekoliko metara od golmana Sifakisa, i posle tri udarca ka golu "helena" lopta je završila pored gola.

Srbija u novi ciklus ulazi porazom od Grčke, a već 3. septembra počinju kvalifikacije za EURO i duel sa Farskim Ostrvima. Još uvek je neizvesno da li će selektor Radomir Antić ostati na svom mestu.

"Zahavaljuem publici, ne znam šta drugo da kažem. Imali smo šanse koje je bilo teško promašiti. Nešto se urotilo protiv nas, ali momci su uložili mnogo truda", kazao je Antić odmah nakon utakmice.

Selektor je dodao da u ovom trenutku ne može da odgovori da li ostaje ne klupi reprezentacije, čije vođstvo je preuzeo pre dve godine.

Sa druge strane, Fernando Santos je pobedom debitovao na klupi Grka, a on je na tom mestu zamenio Nemca Ota Rehagela.

Srbija - Grčka 0:1 (0:1)
Strelac: Salpingidis 45'. Stadion: Partizana. Gledalaca: 15.000. Sudija: Fernando Tebeira (Španija).

 

SRBIJA: Đuričić, Ivanović, Subotić, Vidić, Obradović (Kolarov 46'), Petrović (Kačar 57'), Milijaš (Ninković 46'), Kuzmanović, Jovanović (Mrđa 65'), Krasić (Tošić 46'), Žigić (Pantelić 74'). Selektor: Radomir Antić.

 

GRČKA: Sifakis, Spiropulos, Kirjakos (A. Papadopulos 46'), Papastatopulos, Vintra (Marijatis 81'), Torosidis (Kefas 63'), Kacuranis, Karagunis (Marinos 86'), Ninis (J. Papadopulos 74'), Salpingidis (Gekas 46'), Samaras. Selektor: Fernando Santos.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online