Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.05.2019.
14:00
Vestionline A

Niko kao Milojević!

Vladan Milojević dočekan je u nedelju ovacijama navijača na "Marakani". Navijači su glasno pozdravili njegov izlazak na proslavu titule i klicanjem ga pozvali da ostane u klubu i sledeće sezone, što će se sasvim izvesno i dogoditi.

MN Press
Vladan Milojević i Zvezdan Terzić

- Nemam reči da opišem ovaj osećaj - izjavio je dok je gledao svoje igrače kako slave titulu uoči utakmice protiv Napretka, završene ubedljivim trijumfom novog-starog šampiona, 3-0.

Od dolaska u leto 2017. godine, Milojević je pisao važne stranice klupske istorije, jer je prošle sezone s njim na klupi Zvezda posle deset godina imala evropsku jesen, zatim prvi put od početka devedesetih dočekala i "evro proleće", a onda je minulog leta debitovala i u Ligi šampiona.

Pamtiće se njegove dve sezone zbog međunarodnih utakmica, velikih pobeda, zbog uzastopnih titula u Srbiji, kao i zbog kurioziteta da je Milojević prvi trener crveno-belih koji je "vezao" dve sezone na klupi još od Velibora Vasovića, šefa struke od 1986. do 1988. godine.

Iako još nije potvrđeno da će šampion pod vođstvom istog trenera ući i u takmičarsku 2019/20, očekuje se da on ipak povede tim u novu sezonu, pred koju je sam sebi visoko podigao letvicu i kada je u pitanju Evropa i kada se govori o domaćem prvenstvu.

U poslednje dve godine, Zvezda je sa Milojevićem na klupi osvojila 202 od moguća 222 boda u Superligi.



U njegovoj prvoj sezoni, šampion je osvojio okruglo 100 bodova u Superligi (32 pobede, četiri remija i poraz), dok je u ovogodišnjem izdanju elitnog ranga srpskog fudbala i nadmašio taj učinak, sa 102 boda (33 pobede, tri remija i poraz).

Od 1. oktobra 2017. i gostovanja Napretku u Kruševcu, pa do 20. aprila 2019. i meča protiv Čukaričkog na Banovom brdu trajao je niz utakmica u kojima crveno-beli nisu doživeli poraz. Ukupno - 57 mečeva.

Fudbaleri Zvezde su i prošle i ove sezone pobedili sve superligaške rivale i dominantno odbranili titulu, istrčavši kao prvi trku u kojoj nije bilo mnogo prepreka na kojima su zastajali ili padali.

Prošle sezone, Zvezda je odigrala nerešeno protiv Partizana (dva puta), Bačke i Napretka, koji joj je naneo jedini poraz. U tek završenom prvenstvu, crveno-beli su takođe dva puta remizirali u "večitom derbiju", kao i na gostovanju Radničkom u novembru, uz već navedeni, aprilski poraz protiv Čuke.

U ostalim mečevima, Marko Marin i saigrači su pobeđivali i učinili da Zvezda prvi put odbrani titulu od raspada državne zajednice Srbije i Crne Gore. Čekali su zvezdaši od 2007. da njihov tim "veže" šampionske proslave i uspeo je da im ostvari i tu želju.

U četvrtak od 19 časova, u finalu Kupa Srbije, Milojevićeva Zvezda imaće šansu da osvoji "duplu krunu", takođe posle 12 godina čekanja...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online