Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 18.04.2019.
11:19
Vestionline A

Od Eriksonove prinudne lopte unazad do NO GOAL (VAR) OFFSIDE: Najdramatičniji minut ove Lige šampiona (FOTO/VIDEO)

Mančester siti se radovao kao kada je pobedom u poslednjem kolu Premijer lige 2012, s dva gola u nadoknadi vremena, došao do titule engleskog prvaka posle 44 godine, a onda šok...

EPA/Nigel Roddis
Napis na semaforu Sitijevog stadiona koji navijači Totenhema nikad neće da zaborave

S 4:3 za "građane" dalje su išli "pevci" pošto su kod kuće u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona pobedili s 1:0. Kao u onoj nezaboravnoj utakmici Zvezde s Bajernom na "Marakani" u polufinalu Kupa šampiona 1991. pao je gol od kojeg se zatresao stadion domaćina. 

Pod pritiskom igrača Mančester sitija, a igrao se pretposlednji od pet minuta tzv. zaostavnog vremena, Totenhemov as Danac Kristijan Eriksen vratio je loptu unazad, želeći da je doda saigraču da je ovaj izbije daleko u protivničko polje. Na tom kratkom putu ona je zakačila Portugalca Bernarda Silvu, koji se nalazio između. Uputila se prema  Serhiju Agueru. Argentinski napadač, najbolji Sitijev strelac, načinio je korake napred, a pošto iskosa nije bio u najboljoj poziciji da šutira na gol, kao u sličnoj situaciji kada je zatresao mrežu za 4:2, uposlio je nadirućeg Rahima Sterlinga, koji je iz srca Totenhemovog šesnaesterca savladao Igoa Lorisa.

Četvrti minut nadoknade. Tako je bilo i na igralištu Kvins park rendžersa u maju 2012, u poslednjem kolu engleskog prvenstva. Sitiju je odgovarala samo pobeda da bi se posle 44 godine radovao šampionskoj tituli. Već se bilo zagazilo u nadoknadu vremena, a njegov domaćin je vodio s 2:1. Bosanac Edin Džeko, danas Romin golgeter, postigao je izjednačujući gol u 90+2. Ni taj nije bio dovoljan.

Gradski rival Junajted se već radovao kruni. Dva minuta kasnije Serhio Aguero je doneo neizmernu radost "građanima". Na tabeli poravnati sa po 86 bodova, ali gol-razlika značajno na strani Sitija.

Trenutak istorije se ponavljao pred očima njegovih navijača. I njegov trener Đozep Gvardiola je bio u transu, skačući od sreće. Totenhemovi igrači su preplavili prostor u blizini svog gola ležeći na travi od tuge. S 5:3 bilo bi produženo čekanje "pevaca" da se nađu u polufinalu vodećeg klupskog takmičenja evropskog fudbala (igrali 1962).

Ali...Glavni sudija meča Turčin Čekir uvažio je sugestiju iz VAR sobe. Serhio Aguero je bio u ofsajdu kad je primio loptu, jer se to što ju je Bernardo Silva zakačio računa kao pas. 

Za kratko vreme Etihad je doživeo potpuno drukčiju sliku. Presrećna lica Sitijevih navijača najednom su se snuždila. Gvardiola se na kolenima uhvatio za glavu. Taj minut neizvesnosti imao je snagu uzbuđenja onog trena kada je Bajern pogodio stativu u Zvezdinoj školjci...

Tanjug/AP
Dok se Etihad praznio, Totenhem se radovao

  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online