Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.04.2019.
00:21
Vestionline A

Liverpul siguran, Totenhem dobio ali i mnogo izgubio (VIDEO)

Fudbaleri Liverpula pobedili su Porto na Enfildu, a u engleskom duelu Totenhem je golom Sona slavio protiv Mančester Sitija, u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

EPA/ Peter Powell
 

Liverpul i Totenhem stekli su ovog utorka uveče na "Enfildu" i "Vajt hart lejnu" lepu, ali ne i kapitalnu prednost pred revanš mečeve četvrtfinala Lige šampiona.

"Redsi" će donekle bezbrižniji otputovati na drugih 90 minuta na "Dragau" naredne srede, gde će Porto sa Pepeom i Ektorom Ererom pokušati da nadoknadi dva gola zaostatka posle simultanke koju je u prvih pola sata odigrao Roberto Firmino.

Liverpul je dominirao, što pokazuje ukupan broj šuteva (15-8), ali je bio loš u završnici pa su tako oba tima imala po tri udarca u okvir gola, što ukazuje da je Porto izvukao i dobar rezultat kako je mogao da prođe.

Engleski velikan je na savršen način otvorio meč, poveo je bukvalno iz prve prave akcije, već u petom minutu susreta.

Mane je prošao po levoj strani, odigrao u kazneni do Fimina koji je uočio Nabija Keitu na ivici šesnaesterca, njemu u šut "ulazi" Militao, ali je on samo uspeo da prevari svog golmana Kasiljasa koji nije mogao da spreči put lopti u mrežu (1:0).

Rano primljen gol je pokosio goste, raspala je koncepcija Porta, pa je u nastavku meča bukvalno svaka akcija Liverpula bila šansa.

Već u 26. je bilo 2:0. Henderson je poslao idealnu loptu za Aleksandar-Arnolda koji se sjajno ubacio po desnoj strani.

On je odmah odigrao paralelu kroz kazneni na drugu stativu do Roberta Firmina kojem nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju (2:0).



"Pevce", međutim, čeka mnogo teži posao, ne samo zbog toga što su stekli minimalnu prednost nad Mančester sitijem pogotkom Hjung-min Sona, već i zbog toga što se Hari Kejn ponovo povredio i zbog uganuća skočnog zgloba morao pre ostalih da napusti teren "Vajt hart lejna".

Već u 11. minutu desio se prvi zanimljiv, a ujedno i sporan momenat. Sterling je šutirao, lopta se od Rouza odbila u korner, ali su gosti krenuli da signaliziraju glavnom sudiji Kujpersu da je levi bek Totenhema igrao rukom. Holanđanin se konsultovao sa VAR tehnologijom i na kraju opravdano odlučio da dosudi penal.

Aguero je namestio loptu na belu tačku, ali je izveo jedan od najgorih penala u karijeri. Šutirao je slabo i nedovoljno precizno, a Ugo Loris je uspeo da odbrani i treći penal ove sezone sa kojim se suočio.

Hari Kejn je u pokušaju da izblokira Delfa proklizao, a zatim mu je kolega iz reprezentacije stao na levi zglob, potpuno slučajno.

Ovakva situacija rezultovala je time da Kejna osoblje "pevaca" iznese sa terena, a umesto njega na terenu se našao Lukas Moura.

Ni jedni ni drugi nisu stvarali izgledne prilike, a momenat odluke pao je u 78. minutu utakmice.

Son je uspeo da pobegne odbrani Sitija, koja je signalizirala ofsajd, a zatim i da svojom snalažljivošću spreči loptu da izađe u gol-aut.

Niko mu nije prišao dovojno brzo, šutirao je tačno u Edersona, ali se brazilski čuvar mreže nije dovoljno brzo spustio na zemlju i lopta je prošla praktično ispod njega. Ipak, nije odmah moglo da usledi slavlje Spursa, s obzirom da je Kujpers ponovo gledao VAR.

Ovoga puta tehnologija je bila na strani domaćina – potvrđeno je da je Son nekako uspeo da zadrži loptu u terenu, te da je ofsajd zamci je izbegao za bukvalno par centimetara.

Do kraja utakmice se nije desilo ništa previše zanimljivo, sem što je jedan od navijača na stadionu u Londonu ušao na teren, pa je meč bio prekinut na jedan minut.

Rezultati četvrtfinala:

Utorak:

Liverpul - Porto 2:0 (2:0)
(Keita 5, Firmino 26)

Totenhem - Mančester siti 1:0 (1:0)
(Son 78)

Sreda:

Mančester junajted - Barselona (21.00)
Ajaks - Juventus (21.00)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online