Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 07.04.2019.
12:59 >> 13:03h
Vestionline A

Luka Milivojević je najbolji penaldžija u Evropi (VIDEO)

Luka Milivojević, kapiten premijerligaša Kristal Palasa i do skoro neizostavljiv član veznog reda srpske reprezentacije ubedljivo je najefikasniji izvođač jedanaesteraca u najjačim evropskim ligama.

EPA/Andy Rain
Luka Milivojević, "bivši" srpski reprezentativac

Oči u oči s golmanom, udaljenost tačno 11 metara, zalet i šut, pa heroj - ili tragičar. Udarac s "bele tačke" je obeležio toliko fudbalskih karijera, više se pamte oni koji su ga promašili, a karijeru Luke Milivojevića obeležiće smirenost i fenomenalna realizacija.

Što ih je više, to je veća teorija da ćete promašiti, međutim to ne predstavlja problem kapitenu Kristal Palasa koji je ove sezone na dvocifrenom golgeterskom učinku, i to samo iz penala!

Luka Milivojević, koji danas slavi 28. rođendan, postigao je čak deset golova za Kristal Palas ove sezone u Premijer ligi sa jedanaest metara.

Poslednji koji nije mogao protiv njegovog šuta sa "kreča" bio je Martin Dubravka, a pre njega Ben Hamer, Kasper Šmajhel, Serhio Riko, Rui Patrisio i Ederson, odnosno Bernd Leno (Arsenal) i Met Rajan (Brajton), koje je dvaput savladao na taj način ove sezone.

Jedini koji je uspeo da mu odbrani ovaj udarac bio je Džordan Pikford iz Evertona, poznat kao igrač koji "studira izvođače penala", dok je prošle sezone to uspeo Ederson (Siti).

Milivojević je tako od dolaska u Kristal Palas, u januaru 2017. godine iz redova Olimpijakosa za 15 miliona evra, postigao čak dvadeset golova sa "bele tačke", od ukupno 23, dva prošle i jedan ove sezone "iz igre".

Pošto je ove sezone efikasniji od svih timova Premijer lige sa "kreča", na redu je rekord koji drži Endi Džonson koji je u sezoni 2004/05 bio precizan 11 puta s te udaljenosti za Everton.


Luka Milivojević je trenutno i najbolji "penaldžija" u pet najboljih liga Evrope (Premijer liga, La Liga, Liga 1, Kalčo i Bundes liga) sa učinkom 10/11, dok je na dva gola zaostatka iza njega "čudo iz Lila" Nikolas Pepe koji je pogodio osam od devet dosuđenih.

U elitnom društvu bio bi i Pol Pogba, koji je pogodio pet udaraca sa "kreča", ali je ove sezone u Premijer ligi promašio čak tri puta...

Najbolji izvođači penala u "ligama petice" u sezoni 2018/19:

- Luka Milivojević (Kristal Palas) - 10/11
- Nikolas Pepe (Lil) - 8/9
- Fabio Kvaljarela (Sampdorija) - 6 (7)
- Šarls (Eibar) - 6 (7)
- Serhio Ramos (Real Madrid) - 5 (5)
- Andrej Kramarić (Hofenhajm) - 5 (5)
- Kristijano Ronaldo (Juventus) - 5 (6)
- Džošua King (Bornmut) - 5 (6)
- Pol Pogba (Mančester junajted) - 5 (8)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online