Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.04.2019.
16:23
Vestionline A

Nenad Stojanović Purke: Na pravom mestu u pogrešno vreme

Gost "Vesti" bio je Nenad Stojanović Purke, bivši fudbaler Crvene zvezde. Gde god je igrao, bio je ljubimac navijača. Nama je pričao o Zvezdi, šampionskoj generaciji Leotara, Vojvodini, karijeri u pečalbi... Danas uživa u radu sa klincima i roditeljstvu.

M. Bogdanović
Nenad Stojanović Purke u redakciji "Vesti"

Prošao je sve mlađe selekcije u Zvezdi, stigao i do prvog tima ali pravu šansu nikada nije dobio. Tokom sedam godina, koliko je bio član najtrofejnijeg srpskog kluba, konstantno je bio na pozajmicama. Za to, kako kaže, krivi lošu sreću. Jednostavno, bio je na pravom mestu u pogrešno vreme.

- Mislim da nisam bio u pravo vreme u Zvezdi. Konkurencija je bila paklena. Žigić i Pantelić su te godine bili na svom vrhuncu, pritom sam imao i dobru minutažu u odnosu na tim koji je Zvezda imala u tom trenutku. Koristio sam maksimalno šansu kada bi mi se ukazala. Davao sam i bitne golove, te prve godine i za titulu. Ponavljam, mogu biti nezadovaljan samo time što sam u pogrešno vreme bio u Zvezdi - kaže Stojanović.

- Da sam godinu, dve kasnije bio u Zvezdi verovatno bih imao veću minutažu. Možda bih napravio bolju karijeru, ali, ponavljam, i sa ovom koju sam ostvario nisam nezadovoljan - ističe popularni Purke.

Tokom karijere nastupao je za veliki broj klubova, promenio mnogo gradova, ali jedan se posebno izdvaja. Pored Zvezde čiji je član i navijač od malih nogu, Trebinje i fudbalski klub Leotar imaju posebno mesto u njegovom srcu.

- Došao sam  u Leotar da bih igrao. Vodio sam se logikom da je bolje negde igrati u prvom timu, nego da budem rezerva u Zvezdi.  Bez obzira koliko sam voleo Zvezdu i koliko je volim i danas - ističe ljubimac "Delija".

- Za cilj smo imali da se ne ispadne iz lige, a mi smo je osvojili. To je bila prva zajednička liga u BiH gde su igrali i Željezničar, Sarajevo, Široki... Bila je baš kvalitetna liga, u to vreme je bilo mnogo prekida i tenzija, zaista teška gostovanja. Igralo se u multuetničkim mestima, nikome nije bilo jednostavno u takvim okolnostima - objašnjava sagovornik "Vesti".

- Za mene Leotar i Trebinje imaju posebno mesto u srcu, i u životu i kao igrač. Kada pogledam iz ove perspektive, mislim da je povratak u Zvezdu bio greška. Imao sam ponudu da ostanem još šest meseci. Leotar je tada igrao Ligu šapiona, tačnije kvalifikacije, ispali smo od praške Slavije gde je bilo 0-0 kod nas. Mnogi i danas pričaju da sam ostao u klubu ishod bi verovatno bio drugačiji - kaže Stojanović.

Na njegovom povratku tada su insistirali isključivo navijači Zvezde.

- Zvezdu su u to vreme pojačali Bogosavac i Žigić, međutim, navijači su inistirali da se ja kao Zvezdino dete vratim. Mislim da bi meni bilo bolje da sam ostao još šest meseci u Trebinju, pa se onda vratio. U tom periodu je Pantelić otišao tako da bih verovatno dobio veću šansu - ističe Purke.

Ceo intervju možete pročitati u narednim danima u štampanom izdanju "Vesti", kao i na našem portalu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online