Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 07.08.2010.
17:58
Vestionline A

Kristić: Velika čast i odgovornost

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Kristić izjavio je da je ovu funkciju prihvatio kao "veliku čast i odgovornost".

Upravni odbor Crvene zvezde prihvatio je sinoć ostavku dosadašnjeg trenera Ratka Dostanića, a ekipu će u narednom periodu da predvodi Kristić, koji je do sada bio njegov pomoćnik. Kristić je danas održao prvi trening u ulozi šefa stručnog štaba "crveno-belih".

"Ukazana mi je velika čast. Svestan sam odgovornosti koju nosi ova funkcija, trudiću se da radim što je moguće bolje. Svaka eliminacija iz Evrope za Crvenu zvezdu je bolna. Ipak, veliki smo klub, umećemo da prevaziđemo i ovu situaciju. Verujem i daćemo sve od sebe da se igrači oporave od šoka i psiho-fizički potpuno spremno dočekaju početak takmičenja u Superligi", rekao je Kristić i dodao:

"U Zvezdi sam od 1984. godine, dakle 26 godina. Bio sam igrač, trener u stručnom štabu. Navijač sam bio i ostao. Ukazano mi je poverenje i ni pomislio nisam da li će to trajati dva dana, dva meseca. želim samo da Zvezdi pružim što je moguće više. Daću celog sebe, a najmanje je bitno koliko će trajati moj boravak na poziciji šefa stručnog štaba".

On je svestan prvog zadatka koji ga čeka na novoj funkciji.

"Fudbal je igra. Čine ga pobede, a nažalost i porazi. Obaveza stručnog štaba je da što pre igrače okrene novim izazovima. Epizoda sa Slovanom je sigurno ostavila traga na ekipu, ipak, mi moramo da idemo dalje i gledamo u budućnost. Apsolutno verujemo u ovaj tim, svi u Crvenoj zvezdi. Potkrepiću to samo stavom koji sam usvojio od velikog zvezdaša, koji je dugo radio u ovom klubu, a on podrazumeva mišljenje da u Zvezdi nema lošeg igrača. Naprotiv, ovde su najbolji igrači u Srbiji, u ovom regionu, na Balkanu. I mi verujemo u njih", dodao je Kristić.

On je ponovio da je ekipa odradila odlične pripreme.

"Imali smo dosta jakih utakmica i videli da ovaj tim vredi. Samo je sticaj loših okolnosti uticao da se to ne vidi u dvomeču protiv Slovana. Nema, dakle, potrebe za dodatnim utakmicama jer nema šta da se proverava. Igrači koji nisu igrali u Bratislavi putuju na gostovanje u Beranama, koje je ranije zakazano. Nedelja je za ostale slobodan dan, a od ponedeljka počinjemo završnu nedelju priprema za start u šampionatu i gostovanje u Smederevu", zaključio je Krstić.

Dostanić je ekipu Crvene zvezde preuzeo u martu ove godine, pošto je Vladimir Petrović Pižon dobio otkaz. On je prošle sezone uspeo sa "crveno-belima" da osvojio Lav kup Srbije.

Crvena zvezda je pre dva dana igrala sa Slovanom u Bratislavi 1:1 u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Beogradski klub je eliminisan iz evropskog takmičenja, pošto je u prvom meču odigranom 29. jula na svom terenu poražen rezultatom 2:1.

Subota 07.08.2010. 21:30
Aleksandar Kristic je odigrao 9 derbija i dao jedan gol. Igrao je dobro dok je bio u Zvezdi, ali mislim da nije najbolje resenje.Bio je asistent Janevskom, Djurovskom, pomocnik Zemanu i Dostanicu, a to su treneri od kojih nije mogao mnogo da nauci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online