Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 12.03.2019.
12:15
Vestionline A

Kako je sve Zidan prekratio vreme dok je bio bez Reala i Real bez njega

Proslavljeni francuski fudbaler vratio se na klupu madridskog velikana posle samo 278 dana.

EPA/Guillaume Horcajuelo
S lepšom polovinom i na Rolan Garosu

Po završetku prošle sezone Zinedin Zidan se na opšte iznenađenje povukao s Realove klupe posle dve i po godine i s tri uzastopne titule prvaka Starog kontinenta, što nije pošlo za rukom nijednom treneru pre njega u vodećem klupskom takmičenju evropskog fudbala. Pošto je splet događaja bio takav da je "kraljevski klub" rastavljen od trona i da ga je Barselona potukla u domaćim okvirima njegov predsednik Florentino Perez je slamku spasa ponovo video i u Realovoj igračkoj legendi.

Zidanu je predah od trenerskih obaveza dobro došao da se posveti sebi i najmilijima. Dok se nagađalo da samo što nije preuzeo Mančester junajted posle rastanka engleskog velikana s Portugalcem Žozeom Murinjom ili da je glavni kandidat da nasledi Masimilijana Alegrija na Juventusovoj klupi, što je isto njegov bivši klub, Zi Zu je obnavljao energiju za nove izazove.

Sa suprugom Veronikom i sinovima Encom i Lukom, recimo, posetio je finale Rolan Garosa 10. juna, u kojem se španski as Rafael Nadal domogao i 11 titule na pariskoj šljaci tako što je preslišao Austrijanca Dominika Tima.

EPA/Guillaume Horcajuelo
 

Dva dana zatim sa saigračima iz francuske reprezentacije obeležio je dve decenije od osvajanja titule svetskog prvaka na Mundijalu u domovini 1998. Protivnik u utakmici na novom višenamenskom stadionu u predgrađu Pariza, koji će s krovom postati dvorana za gimnastička takmičenja na Letnjim olimpijskim igrača 2024, bila je selekcija FIFA 98. Za nju su, između ostalih, igrali nekadašnji italijanski reprezentativac Kristijan Vijeri i atletska zvezda iz Jamajke Jusein Bolt.

"Galski petlovi" su pobedili s 3:2, a Zidan je dao efektan gol iz slobodnog udarca. Bila je to svojevrsna uvertira za krunu koja je Francuzima stavljena na glavu i u Rusiji mesec kasnije.

EPA/HERVE RANCHIN
 

Zidan je sa svojim saigračima obeležio dve decenije od svetske titule i na prigodnoj večeri potkraj prošle godine. Za jednim stolom većina onih koji su na stadionu u Sen Deniju potukli Brazil s 3:0.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by zidane (zidane) on Dec 11, 2018 at 2:30am PST

Didijeu Dešanu, selektoru na minulom Mundijalu, a kapitenu 1998, odao je priznanje za trofej za najboljeg trenera godine u izboru FIFA, za koji je i sam bio nominovan, opet kao evropski prvak s Realom iz finala protiv Liverpula u Kijevu (3:1). I na svečanosti u Londonu bio je u pratnji supruge. 

Dalje, snimao je reklame... Jednu za nove "Adidasove" kopačke s proslavljenim engleskim reprezentativcem Dejvidom Bekamom, saigračem u Realu, drugu s mnogim fudbalskim zvezdama današnjice za platformu OTRO, a među njima su bili i argentinski as Barselone Lionel Mesi, Erik Kantona, još jedna zvezda francuske fudbalske istorije, i opet Bekam...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Talking football with my friend davidbeckham, a pleasure as always. #createdwithadidas adidasfootball

A post shared by zidane (zidane) on Mar 5, 2019 at 1:00am PST

EPA/HERVE RANCHIN
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

otro #OurOtherClub #OTROisHere https://otro.co/zzigh (link in bio)

A post shared by zidane (zidane) on Dec 5, 2018 at 9:40am PST

Sa suprugom je bio i u Kini i u Londonu, sa porodicom i u Dubaiju i na Ibici...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Great Wall of China !!!

A post shared by zidane (zidane) on Dec 1, 2018 at 9:37am PST

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chinese Mahjong

A post shared by zidane (zidane) on Nov 29, 2018 at 7:54am PST

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

London

A post shared by zidane (zidane) on Sep 26, 2018 at 1:37am PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vacances en famille

A post shared by zidane (zidane) on Jul 2, 2018 at 10:25am PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vacances en famille

A post shared by zidane (zidane) on Dec 27, 2018 at 4:02am PST

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online