Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.02.2019.
13:37
Vestionline A

Was ist das, Kepa*: Čelzijev golman napravio trenera budalom (Širer)

Kako je proslavljeni engleski golgeter video nesvakidašnji nesporazum između dva "plavca" u finalu Kupa ligaša Engleske.

EPA/Neil Hall
Čelzijev golman Kepa Arizabalaga, pored koga je David Luiz, čudi se zašto bi trener da ga zameni

Trofej Kupa ligaša Engleske, takmičenja pokrenutog 1960, ostaje u vitrinama Mančester sitija, ali je ishod finalne utakmice na Vembliju s Čelzijem, koji je rešen na penale, potpuno pao u drugi plan. Celo Ostrvo, a i kontinentalni deo sveta, bistri nesvakidašnju situaciju iz produžetaka.

Čelzijev trener Italijan Mauricio Sari posegao je za izmenom na golu. Hteo je da između stativa stavi 37-godišnjeg Argentinca Vilfreda Kabaljera umesto Španca Kepe Arizabalage (24), koji je, kada je prošlog leta stigao na Stamford Bridž iz baskijskog Atletika, postao najskuplje plaćeni golman ikada (80 miliona evra) i to ubrzo pošto je Liverpul s Brazilcem Alisonom iz Rome sa 62 miliona evra srušio dugotrajući Juventusov rekord za Đanluiđija Bufona iz Parme 2001 (52 miliona).

EPA/Neil Hall
Dok su bili gluvi telefoni na vezi Sari-Kepa, Kabaljero je strpljivo čekao

Sari zamišljeno nije sporoveo u delo. Iako je Kabaljero, koji ne samo da je branio u Mančester sitiju nego mu je baš u Kupu ligaša pre tri godine doneo trofej na penale s Liverpulom, čekao pored aut-linije da dotrči na gol, Kepa je odbio da izađe. Čelzijev trener je, kolokvijalno rečeno, poludeo. 

Kad se pristuplio izvođenju jedanaesteraca, pošto je i posle 120 minuta ostalo 0:0, španski čuvar mreže je odbranio jedino udarac Nemca Leroja Sanea u trećoj seriji. Četiri njegova saigrača su bili neumoljivi.

Posle utakmice Sari je pojasnio da je to, u stvari, bio nesporazum. Italijanski trener kaže da je pogrešno shvatio da je sam Kepa zahtevao zamenu, verovatno osećajući povredu.

Kako god, ta je situacija izazvala nelagodu i kod fudbalskih poklonika koji nisu Čelzijevi navijači, a kamoli u njima. Svakako i podsmeh u kontekstu "prljavog veša" u svlačionici "plavaca".

Najizraženije mišljenje tim povodom ima Alen Širer (48), najbolji strelac Premijer lige od njenog pokretanja 1992, koji, sa stanovišta fudbalskog autoriteta, smatra:

- Dopalo mi se to što je Sari naumio da na gol pošalje Kabaljera. Branio je u Sitiju, poznaje njegove igrače, a to bi bila možda i presudna Čelzijeva prednost na penale. Pošto je Kepa odbijao da izađe, Sari je imao puno pravo da odmah krene za njim u svlačionicu da je zamena izvršena. Radi se o uvažavanju. Kepa je svog trenera napravio budalom pred punim Vemblijem i milionskim televizijskim auditorijumom i to baš kada je Sari pod ogromnim pritiskom jer mu gori pod nogama zbog nezadovoljavajućih rezultata.

Širer na Kepin račun stavlja i to što je odbranio samo jedan penal.

- S takvim stavom trebalo je da odbrani i više.

* "Was ist das, Kepa", jedna od nezaboravnih replika iz našeg kultnog filma "Balkan ekspres", koju izgovara mladi Dragan Jovanović, savršeno nam je legla u moru pitanja kojima je Čelzi opterećen u poslednje vreme, a s vrhuncem na Vembliju.  

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online