Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.02.2019.
16:12 >> 20:08h
Vestionline A

Radnik nije imao sreće, Zvezda odnela ceo plen iz Surdulice!

U 23. kolu Superlige fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Radnik u Surdulici rezultatom 1:0, jedini gol na meču postigao je Milan Gajić.

twitter.com/crvenazvezdafk
Milan Gajić, proslavlja svoj prvenac u crveno-belom dresu

- Kraj utakmice!

Zvezda je danas imala mnogo više sreće!

Rano su poveli igrači crveno-belih i tu prednost nekako "održali" do samog kraja!

Radnik je pretio veći deo utakmice, imao nekoliko ozbiljnih prilika za gol ali su prečka i raspoloženi Milan Borjan zaustavili domaće igrače!

- 89. minut - Erik Jirka ulazi umesto Veljka Simića.

- 85. minut - Radnik ima inicijativu i posed lopte, ali od šanse Ristovića nije stvorio nijednu ozbiljniju šansu.

- 80. minut - Umesto Alekse Vukanovića ulazi Miloš Vulić.

- 72. minut - Konačno neka prilika za Zvezdu!

Prošao je Pavkov ali je izgubio loptu koja se odbila do Vukanovića koji šutira, ali nedovoljno dobro da su crveno-beli dobili samo korner.

- 69. minut - Nova pretnja domaćih igrača ali brani Borjan!

Danoski je prošao po levoj strani i skoro da je imao jedan na jedan situaciju sa Borjanom, ali je šutirao nedovoljno jako i precizno pa je posao bio lak za golmana Zvezde.

- 68. minut - Ponovo Igor Zlatanović! Odličan udarac sa 25 metara, lopta ide tik preko prečke!

- 64. minut - Prva izmena u Zvezdi, umesto Ebisilija ulazi Mirko Ivanić.

- 57. minut - Domaći igrači danas baš nemaju sreće!

Nova prečka! Šutirao je Risto Ristović iz slobodnog udarca lopta je nezgodno odskočila na nekoliko metara od Milana Borjana koji je refleksno reagovao i zakačio loptu koja potom udara u prečku!

- 55. minut - Slobodan udarac za domaće. Nemanja Milunović je nesmotreno startovao nad Keremehom na 20ak metara od gola Borjana i dobio žuti karton...

- 53. minut - Miran početak na startu drugog poluvremena...

- Počelo je drugo poluvreme...

- Poluvreme!

Fudbaleri Crvene zvezde su bolje otvorili utakmicu i konstantno bili na protivničkoj polovini. Novi Zvezdin igrač, Milan Gajić, postigao je svoj prvenac i doveo goste u vođstvo u 8. minutu i od tada kao su crveno-beli malo usporili...

Od 20. minuta se uspostavila ravnoteža na terenu i domaći Radnik je nekoliko puta ozbiljno zapretio šampionu! Dva puta je odlično šutirao mladi napadač Surduličana Igor Zlatanović, ali su prvo prečka pa onda odlični Milan Borjan sprečili radost domaće publike...

- 40. minut - Probao je Ebisilio iz daleka ali bez opasnosti po gol Nikole Vasiljevića.

- 35. minut - Radnik je opasniji u ovim momentima, što govore i poslednje dve šanse Zlatanovića. Zvezda nema inicijativu kao na početku, pokušao je Čaušić ali dosta loše...

- 29. minut - Nova velika šansa za Radnik! I novi odličan šut Igora Zlatanovića!

Uhvatio je napadač domaćih "polu-volej" sa ivice šesnaesterca ali je Milan Borjan odlično reagovao i spasio svoj gol!

- 23. minut - Prečka je spasila gol Zvezde!

Odličan šut Igora Zlatanovića sa dvadesetak metara, sreća je bila na strani gostiju...

- 20. minut - Zvezda je malo "umrtvila" igru ali i dalje je lopta više u njenom posedu, domaći kao da su se malo probudili nakon uvodnih 15 minuta utakmice.

- 8. minut - GOL! 0:1! Milan Gajić postiže svoj prvenac u crveno-belom dresu!

Naleteo je Gajić na odbijenu loptu i šutirao po zemlji sa nekih 18 metara, lopta je prošla pored desne stative golmana domaćih koji nije stigao da reaguje.

- 5. minut - Lopta je više u posedu gostujućih igrača ali za sada bez konkretnih prilika za gol.

- Meč je počeo...

Utakmica između Radnika i Zvezde počela je sa nekoliko minuta zakašnjenja zbog nestanka struje u Surdulici.

Crveno-beli su trenutno prvi na tabeli sa šest bodova više, ali i utakmicom manje od drugoplasiranog Radničkog iz Niša i čak 15 bodova više od "večitog" rivala Partizana, dok se domaći fudbaleri nalaze na sedmom mestu.

Surduličani su prolećni deo sezone otvorili remijem bez golova sa Proleterom, dok su gosti iz Beograda bili ubedljivi protiv Vojvodine (4:0).

Tim iz Surdulice u Superligi nije izgubio još od 10. novembra i duela sa Partizanom, dok je Zvezda u seriji od pet pobeda.

Zvezda bi da što pre otključa Radnikovu bravu da joj se uvertira u 159. "večiti derbi" s Partizanom, koji se sledeće subote igra na njenom stadionu (18 časova), ne bi pretvorila u neplanirano mučenje. Trener "crveno-belih" Milojević je pohvalno govorio o protivniku ističući da je surdulički tim možda i najbolji u poslednjih nekoliko sezona, čvrst spoj mladosti i iskustva od igrača koji su se vratili iz inostranstva.

Pošto je Zvezdin levi bek Rodić i dalje povređen, na njegovo mesto, kao i u duelu s Vojvodinom u prvoj utakmici u nastavku sezone, ići će desni bek novajlija Gajić. I do veznog reda i napada je sve isto kao protiv Novosađana, a u isturenom delu samo Simić kreće od početka kao i prošle nedelje.

Zvezdin sastav je Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Gajić - Čaušić, Jovičić - Simić, Vukanović, Ebisilio, Pavkov. Na klupi za rezerve su Popović, Vulić, Ivanić, Jirka, Babić, Marin, Boaći.

Trener Radnika Milan Milanović, odlučio se za sledećih 11 igrača:

Vasiljević - Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović - Ristović, Kojić - Stanisavljević, Keremeh, Danosko - Zlatanović. Trener: Milan Milanović.

Od kada se "crveno-beli" i Radnik sastaju u najboljem društvu našeg fudbala beogradski tim ima svih osam pobeda uz gol-razliku 34:2.

POVEZANE VESTI

FUDBAL Gde je Kafu?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online