Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.08.2010.
19:03
Vestionline A

Galatasaraj deklasirao OFK Beograd

Fudbaleri OFK Beograda nisu uspeli da se plasiraju u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su večeras na Karaburmi ubedljivo poraženi od Galatasaraja rezultatom 1:5.

OFK Beograd je večeras na Karaburmi poražen od Galatasaraja rezultatom 5:1. U prvom meču odigranom pre nedelju dana u Istanbulu bilo je 2:2, pa je turski predstavnik prošao u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope ukupnim skorom od 7:3.

Golove za turski klub u današnjem meču postigli su Sarp u 12, Kjuel u 22. i 57. iz penala, Turan u 71. i Batdal u 81. minutu. Jedini strelac za domaće bio je Nikolić u 32. minutu. "Romantičari" su meč završili sa desetoricom igrača, jer je u 56. minutu isključen Nikolić.

OFK Beograd je završio učešće u evropskom takmičenju od Galatasaraja. "Romantičari" su ubedljivo poraženi, ali su na današnjoj utakmici propustili veliki broj prilika, dok je turski klub svaku šansu pretvarao u gol.

Galatasaraj je ušao angažovanije u meč, a prvih pet minuta gosti su imali tri poluprilike preko Turana da stignu u vođstvo. Međutim, u sva tri slučaja dobro je intervenisala odbrana "romantičara". Prvi udarac ka golu turskog kluba OFK Beograd je izveo u 8. minutu preko Rodića, ali je on šutirao preko gola.

Turski klub je poveo već u 11. minutu. Sarp je iskoristio odličan centaršut posle kornera i glavom sa oko pet metara smestio je loptu u mrežu Šaranova. OFK Beograd je prvu šansu za izjednačenje propustio u 20. minutu, ali je Erčetin udarac Simića izbacio u korner. Samo dva minuta kasnije Galatasaraj je poveo 2:0. Kjuel je iskoristio grešku domaćih igrača, a onda je zaobišao Šaranova i smestio je loptu u mrežu.

Nikolić je u 32. minutu prevario odbranu Galatasaraja, a onda je pogodio mrežu gostiju. Domaći su u 37. minutu propustili dve velike prilike da stignu do izjednačenja. Golman Galatasaraja je prvo odbranio udarac Milića, a potom i Markovića, koji sa svega nekoliko metara propustio da svom timu donese izjednačenje. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

Prvu šansu u drugom delu meča imao je OFK Beograd u 52. minutu, ali je golman Galatasaraja odbranio udarac Markovića. Isti igrač je tri minuta kasnije imao priliku da izjednači, ali je njegov šut završio pored gola.

Nikolić je u 56. minutu dobio crveni karton zbog prekršaja nad Kjuelom u šesnaestercu "romantičara", a švedski arbitar je pokazao na "belu tačku". Kjuel je bio precizan sa 11 metara i svoj tim je doveo u vođstvo od 3:1.

OFK Beograd je u nastavku meča nastavio sa napadima, a u 69. minutu je propustio dve prilike da smanji vođstvo turskog kluba. Milić je iskosa sa oko 10 metara odlično šutirao, ali je Erčetin izbacio loptu u korner. Posle kornera lopta se odbila do koji je odlično šutirao, ali je loptu sa gol linije izbacio Cetin.

Turan je u 71. minutu iskoristio grešku domaćih i sa oko 15 metara lobovao Šaranova. OFK Beograd je u 75. minutu propustio priliku da smanji vodstvo gostiju. Filipović je sa oko 25 metara pogodio prečku, a lopta se potom odbila do Injca, koji je glavom šutirao pored gola. Konačan rezultat postavio je Batdal u 81. minutu.

OFK Beograd - Galatasaraj 1:5 (1:2)
(Nikolić 32' - Sarp 12', Kjuel 22', 57'pen, Turan 71', Batdal 81')

 

Omladinski stadion na Karaburmi. Gledalaca: 5.000. Sudija: Danijel Stalhamar (Švedska). Žuti kartoni: Trivunović 40', Nikolić 45', Sinjdić 90' - Akman 36', Sarp 40', Kjuel 67' Crveni kartoni: Nikolić 56'

 

OFK Beograd: Šaranov, Nikolić, Rodić, Kecojević, Petković, Trivunović, Simić, Žeravica (od 74' Filipović), Marković, Krstić (od 59' Sinđić), Milić (od 75' Injac).

Galatasaraj: Erčetin, Nil, Cetin, Kjuel (od 71' Batdal), Cana, Sarioglu, Turan, Akman, Ozkan (od 62' Pino), Sarp, Balta.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online