Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.01.2019.
16:09
M. Topalović A

Sin bivšeg igrača Partizana u Benfici

Aleksandar Gomez Isailović visok je 191 cm i sa 16 godina veoma je perspektivan golgeter.

MN Press
Nema dilemu: Aleksandar u dresu kadetske reprezentacije Srbije

Transfer sina Dragana Isailovića i španske plivačice izazvao je veliku pompu u Portugaliji. Tiražni "Rekord" i "O Jogo" posvetili su ogroman prostor Aleksandru Isailoviću. Dečak koji je prešao iz Valjadolida u redove lisabonskih "orlova" predstavljen je kao jedan od najvećih talenata evropskog fudbala.

Zasluženo.

Aleksandar Isailović je postigao 65 golova tokom dve poslednje sezone i prirodno je izazvao interesovanje brojnih, bogatih klubova. Još pre dve godine javljali su se Atletiko i Malaga. Roditelji su procenili da je Valjadolid idealna sredina za napredak. I nisu pogrešili. Napadač takvog potencijala ne sreće se svaki dan.

- Sklopio sam ugovor na tri godine sa opcijom na još dve - kaže Aleksandar, koji je standardni reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama.

- Bilo je dosta zainteresovanih klubova iz Engleske, Italije, Nemačke i, naravno, Španije. Uglavnom su ga gledali tokom reprezentativnih akcija, a najuporniji je bio Mančester Siti. Ipak, presudio je kvalitet rada u višestrukom šampionu Portugala.

- Sve se odvijalo u tajnosti. Možda bi neki klub i reagovao da je imao vremena - zaključuje Aleksandar.

Škola Benfike nadaleko je poznata.

- Imam 16 godina i bilo je vreme da napravim iskorak. Istekao mi je ugovor sa Valjadolidom, kome dugujem zahvalnost za sve što sam postigao - pojašnjava Aleksandar - Benfika ima sportski centar Caixa camps, gde su smešteni svi fudbaleri iz razvojnog programa, i to će biti moj novi dom. Ujedno, tu je i škola u kojoj se vrši obrazovanje, pošto misle na sve detalje. Verujem da sam izabrao pravi klub za napredovanje, a vreme će pokazati da li sam bio u pravu.
Benfika je poznata kao klub koji se u velikoj meri oslanja na Srbe. Trenutno su u Lisabonu Svilar, Šaponjić, Živković i Fejsa. U jednom momentu bilo ih je osam (braća Marković, Sulejmani, Matić...) tako da imaju dobro iskustvo sa igračima sa naših prostora.

- Još nisam bio u Lisabonu - smeška se Aleksandar. - Sve smo obavili u Španiji, a uskoro sledi zvanično predstavljanje i selidba u Portugal. Ugovor će biti validan kada ga Benfika objavi na svojoj zvaničnoj strani. Za početak, igraću u UEFA Ligi šampiona za mlade što će biti veliki izazov.

Isailović, zbog godina, nije mogao da potpiše profesionalni ugovor pre 1. oktobra. Mesecima je znao sledeću destinaciju i zbog toga je sprovodio plan fizičke obuke po programu akademije slavne Benfike.

- Sve sa ciljem da smanjim težinu, povećam brzinu i fizičku snagu na mojih 191 santimetara - otkriva tajnu Aleksandar, koga su od milja u Španiji zvali Isa.

Očevim stopama: Aleksandar i Dragan Isailović

Isailović junior (rođen 2002. godine) u prezimenu ima i Gomez po majci, nekada poznatoj španskoj plivačici Natalija Gomez Robles. Eksplodirao je tokom 2018. Na Ovijedo kupu proglašen za najboljeg igrača. Na šest utakmica postigao je 10 golova. Na jednom susretu čak šest! Njegov talenat je toliko izražen da je uvek igrao protiv starijih od sebe. Kasnije se okušao u "B" timu, gde je nastavio da teroriše golmane.

Kako se služi srpskim?

- Leti redovno dolazi u Srbiju, zapisuje reči i uči naš jezik, pogotovu kada je u društvu vršnjaka - kaže otac Dragan, koji je s pravom ponosan na naslednika.

A kako Aleksandar sebe vidi i u budućnosti?

- Tata mi često pušta golove Van Bastena i Van Nistelroja. Volim da ih pogledam kao i Premijer ligu. Po mojim karakteristikama mislim da bi mi Engleska odgovarala u zrelijim godinama, ali o tom-potom - kaže 16-godišnji Aleksandar.
antrfile

 

Partizan, naravno

Aleksandar nema dilemu čiji je navijač. Otac zna i razlog.

- Partizanov, naravno. Redovno ga vodim leti na evropske utakmice crno-belih. Partizan ima prepoznatljiv stil, kao Barselona, to je ostalo još od Ljubiše Tumbakovića. U kontaktu sam sa Ivanom Tomićem i Draganom Ćirićem - kaže Dragan Isailović..

Golove svog oca ne pamti, ali..

- Gleda ih na internetu i onda poredi moje i njegove. Često smo išli do 200 kilometara udaljenog Madrida da gledamo Real, mada mu je uzor Zlatan Ibahimović.

Srbija jedina opcija

U bliskoj budućnosti mogao da bude oslonac "orlova".

- Nijednog momenta nije se postavljalo pitanje za koju će reprezentaciju igrati - ponosan je otac Dragan - Dilema ni sada ne postoji. Srbija i samo Srbija! To je naše porodično opredeljenje. Već je bio u kadetskoj reprezentaciji. Zvali su ga iz Beograda i prihvatili smo. Aca je zadovoljniji i srećniji kad igra za "orlove". Na kopačkama ima zastavu Srbije. Predložio sam mu da u Španiji na dresu nosi prezime Isailović, a u Srbiji Gomez. FSS snosi troškove avionske karte. Na njemu je samo da se pojavi, ali i da ponese svoje kopačke.

Prvi koji je upoznao Fudbalski savez Srbije sa kvalitetima našeg talenta iz Španije bio je iskusni i priznati trener Svetozar Čiča, osnivač novosadskog Ajaksa, kluba za rad sa petlićima i pionirima.

- Čiča je prvi sa mnom uspostavio kontakt, na njegovu preporuku počelo je da se priča o mom sinu. Kad sam bio dete Svetozar je pisao i o meni, zvao me novim Josipom Skoblarom... U kontaktu smo - dodaje Isailović.

 

Bez euforije

Analiziraući sina Dragan je pre nekoliko godina zaključio:

- Više ga vidim kao fudbalskog atletu, dobro igra glavom, visok je 191 centimetar, ima zavidnu koordinaciju, brzinu, igru "s licem"... Neću, ipak, biti euforičan, inače sam uvek oprezan. Radujem se njegovim partijama, ali sa zadrškom. Znate kako je u fudbalu, jedna povreda i doviđenja. Ne treba da se opusti, već da se dokazuje iz meča u meč, iz meseca u mesec.

Dragan Isailović je rođen 12. januara 1976. a na Pirinejima je od 1998. godine. Sa uspehom je nosio dres Partizana i bio najbolji strelac crno-belih u sezoni 1997/98. Dao je i jedini gol za pobedu nad Kroacijom (Dinamo Zagreb) u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa je brzo postao ljubimac navijača.

Kasnije je karijeru gradio na Kipru, u Bugarskoj i Španiji, gde je trag ostavio u Valjadolidu. Ima i kćerku Kristinu koja se bavi plesom.

- Aleksandar je, eto, otišao mojim stopama. Vlasnik sam dva restorana u centru Valjadolida, prvi je sa japanskom hranom i zove se "Nippon", a drugi je italijanski "La Katedrale" - kaže Dragan.

I sada igra za veterane "ljubičastih" najčešće humanitarne utakmice.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online