Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.12.2018.
15:04 >> 15:18h
K. M. A

Neizvesni dani za Springvejl Bele orlove

Fudbalski klub Springvejl Beli orlovi, jedini srpski predstavnik koji se takmiči u elitnoj grupi Premijerne lige II u Viktoriji, odavno je počeo sa pripremama za novu sezonu.

Vesti
Detalj sa utakmice Orlova u sezoni 2018.

Tokom pauze u klubu je došlo do značajnih promena u odnosu na prethodnu sezonu, pogotovo u sastavu klupske uprave i u stručnom rukovodstvu.

Posle tri sezone, tokom kojih je Bojan Simić bio na funkciji predsednika, njegovu ulogu članovi su poverili Milanu Stojiću. Na čelu stručnog rukovodstva nije više prilično uspešni trener Nebojša Nick Kovačević, koga je za sezonu 2019. angažovao bratski klub Westgate Sinđelić. Na mestu trenera Springvejl Belih orlova u narednoj sezoni zameniće ga bivši fudbaler i trener starijih juniora Orlova Nebojša-Nele Vukosavljević.

Izabrani na Skupštini

U Upravi Sprigvejl Belih orlova koja je izabrana na generalnoj Skupštini u novembru su: Milan Stojić (predsednik), Miloš Vujanić (prvi potpredsednik), Dragan Dragišić (drugi popredsednik), Marianna Wickert (sekretar), Miloš Sekulovski (zamenik sekretara), Zlatko Nikolić (blagajnik), Stephanie Maruneac (zamenik sekretara), Gina Hasapis (koordinator juniorki) i članovi Nebojša Vukosavljević, Priscilla Rosemond,  Valentina Marić, Steven Schreck, Scott Table-Lewis i Goran Dragišić.

Koliko će ove promene na vodećim klupskim funkcijama uroditi plodom, ostaje da se vidi u sezoni koja startuje za mesec i podana.

Trenutna sutuacija u klubu nije sjajna, pogotovo odnosi na relaciji fudbalska sekcija i predsednik Srpskog sportskog centra Božo Stojanac. Izgleda da su posete "utanjile" kod jednih i kod drugih i da je krajnje vreme da se nešto preduzme kako bi ova srpska institucija stala na zdrave noge.
Uprava Fudbalskog kluba Belih orlova će 1. februara 2019. godine organizovati proširen skup članova srpske zajednice kako bi se na tom sastanku svi zajedno izjasnili da li pod ovim uslovima klub treba da postoji ili da se sve prepusti slučaju, a to u najgorem slučaju podrazuneva i gašenje Belih orlova.

Zaista je krajnje vreme da se izađe iz krize u koju su Beli orlovi upali. Na terenu, tim je poslednjih sezona postizao sjajne rezultate, ali besparica i odziv navijača i ljubitelja fudbala je očajan. Mnogi se pitaju šta bi se drugo moglo preduzeti kako bi sve funkcionisalo bar u donekle normalnim uslovima.

Pripreme u toku

Bazične pripreme fudbalera prvog i mladog tima su u toku, radi se po planu i programu trenera Vukosavljevića.
Umesto mnogih fudbalera iz prošle sezone, kojima se klub zahvalio na saradnji, promovisani su i dovedeni novi, pretežno mladi igrači.

Fudbalski savez Viktorije je na svojoj veb-stranici objavio raspored Premijer lige II (Istok), a Springvejl Beli orlovi utakmicu 1. kola igraju na domaćem terenu u Srpskom sportskom centru u subotu, 16. februara 2019. godine, sa početkom u 17 časova. Dva sata ranije predigru će imati mladi timovi.

Beli orlovi su već odigrali dve probne utakmice, i to sa klubovima iz elitnog ranga. Najpre su sa Pascoe Vale Pelisterom odigrali nerešeno 4:4, a od Oklija su nesrećno poraženi 0:2.

Fudbaleri su na odmoru do 9. januara, kad se ponovo vraćaju na redovne treninge, a do sredine februara i početka prvenstva odigraće niz prijateljskih utakmica. Trenutno, trener raspolaže sa oko dvadesetak fudbalera koji ravnopravno konkurišu za prvi tim, koji će biti potpuno poznat tek pred početak trke za bodove. Ekipa je sastavljena od mladih i talentovanih fudbalera, ali su potrebni i iskusniji igrači koji će najverovatnije biti angažovani do početka prvenstva.

Vesti
Slaven Vranešević (beli dres)

POVEZANE VESTI

AUSTRALIJA Prvi poraz "orlova"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online