Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.11.2018.
19:39 >> 23:16h
Vestionline A

Napolijev mat u tri poteza i utisak da Zvezdi treba još jedan Marin (VIDEO)

Na San Paolu u Napulju u meču pretposlednjeg kola u C grupi Lige šampiona naš prvak je izgubio s 3:1.

EPA/Ciro Fusco
Mertens postiže svoj prvi gol, kasnio je Babić

Napoli - Zvezda 3:1 (2:0)

1:0 Hamšik u 10, 2:0 Mertens u 34, 3:0 Mertens u 52, 3:1 Ben u 57.

Stadion San Paolo. Gledalaca: 42.000. Sudija: Hesus Hil (Španija).

Napoli: Ospina, Maksimović, Albiol (od 46. Hisaj), Kulibali, Rui, Hamšik, Alan, Ruiz, Kaljehon (od 86. Rog), Mertens, Insinje (od 78. Zjelinski). Trener: Milojević.

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić, Srnić (od 64. Jovančić), Krstičić, Ben, Marin, Simić (od 78. Ebisilio), Stojiljković (od 46. Joveljić). Trener: Ančeloti.

Fascinantni autsajder grupe, kako je Napolijev trener Karlo Ančeloti nazvao Zvezdu, nije bio fascinantan na San Paolu, ali nije fascinirao igrom ni Napoli, potpuni favorit u meču s njom. Jednostavno, italijanski vicešampion je večeras imao dva raspoložena igrača od klase, a našem prvaku fali bar još jedna uzdanica kakva je Marin.

Pobednik je odlučen u tri poteza. Mimo njih Napoli i nije imao prilike zbog kojih bi moglo da se kaže da mu je izmakla i ubedljivija pobeda. Kod sva tri gola italijanskog tima zatajio je po neki igrač iz Zvezdine odbrane, a to su Napolijevi strelci neumoljivo kaznili.

Kod prvog gola Hamšik je umakao Gobeljiću, kod drugog Babić je kasnio da omete Mertensa, a kod trećeg, kojim je Mertens postigao stoti gol u dresu Napolija, u kojem igra šestu sezonu, belgijski napadač je kao tane umakao Degeneku.

Kako je krenulo, dobro se završilo. Kako su padali Napolijevi pogoci, a tek što je počelo drugo poluvreme bilo je 3:0, izgledalo je da će Zvezda da doživi još jedan debakl u gostima u Ligi šampiona. Međutim, Benova spretna realizacija samo pet minuta posle domaćinovog trećeg pogotka učinila je da "crveno-beli", koji su u Napulju posle dugo vremena u Evropi igrali u kompletno crvenoj opremi, budu ravnopravni do kraja meča.

Utisak je da Zvezdi, koja je kadrovski i te kako bila oslabljena (Stojković, Savić, Boaći i Čaušić su povređeni, junak pobede protiv Liverpula Pavkov je rovit pa kao da nije ni dolazio na Apenine), i inače nedostaje još jedan Marin. Oba poteza iz kojih se neštopovoljno izrodilo po našeg prvaka bili su iz njegove glave i noge.

U prvom poluvremenu, pri 1:0, sjajno je proigrao Simića, koji je imao i bolje rešenje iskosa pred Ospinom, a Benu je pripremio pola gola vanserijskim dodavenjem pored nekoliko Napolijevih nogu.

U poslednjem kolu, 11. decembra, Zvezda je domaćin Pari Sen Žermenu. U šesnaestinu finala Lige Evrope s trećeg mesta ići će samo ako savlada francuskog prvaka, a Napoli pobedi na Enfildu. Teška rabota.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kraj utakmice

90`: Ebisilio je uputio dugu dijagolanlu koju je Marin volejom unutrašnjim delom stopala poslao u Ospinino naručje.

85`: Ebislijev šut sa oko 20 metara dobro je prodrmao Ospinu koji je morao da se baci u svoj donji levi ugao.

71`: Posle pogotka Zvezda je sasvim ravnopravan takmac.

57`: 3:1 - Zvezda je smanjila preko Bena. Kada se činilo da je propala Zvezdina prilika da ičini nešto, jer je lopta predugo ostala u Marinovim nogama, ovaj je ipak našao pukotinu u Napolijevoj odbrani da je doturi Benu koji je iz prve poslao loptu u suprotni Ospinin donji ugao.

52`: 3:0 - Ponovo je neumoljiv bio Mertens. Vešto je primio loptu koju mu je uputio Hamšik, dao je sebi for, umakavši Degeneku, a onda ju je reskim udarcem poslao u gornji desni Borjanov ugao.  Zvezdin golman je tek malo zakačio loptu prstima. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online