Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.11.2018.
13:44 >> 17:20h
Vestionline A

Furiozno do vođstva pa strepnja i zbog Mitrovićeve opijenosti panjenkom (VIDEO)

Srbija savladala Crnu Goru s 2:1 na Zvezdinom stadionu u pretposlednjem kolu C grupe u Ligi nacija.

MN Press
Ljajić postiže gol pored Kopitovića

Srbija - Crna Gora 2:1 (2:0)

1:0 Ljajić u 29, 2:0 Mitrović u 31, 2:1 Mugoša u 69.

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: oko 15.416. Sudija: Maljenko (Španija).

Srbija: Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov – Matić, Maksimović – Gaćinović (od 70. Lukić), Tadić, Ljajić (od 90. Radonjić) – Mitrović (od 83. Jović). Selektor: Krstajić.

Crna Gora: Petković – Marušić, Kopitović, Simić, Vešović – Šćekić (od 46. Boljević), Kosović, Jovović, Ivanić, Janković (od 81. Đorđević) - Mugoša. Selektor: Tumbaković.

Koliko smo samo puta čuli onu fudbalsku frazu da je 2:0 najopasniji rezultat. Od 69. minuta, kada je Mugoša rutinski savladao Rajkovića, sigurna pobeda Srbije nije bila više tako sigurna. "Marakanu", razgaleljenu s dva gola naših u dva minuta u prvom poluvremenu, ispunila je neizvesnost. Još jedna snalažljivost crnogorskih igrača ili možda kiks naše odbrane i ode mast u propast. Na sreću Srbije to se nije desilo.

Viđena su dva različita dela utakmice. U prvom poluvremenu, dok su u beležnicama bile upisane dve-tri prilike Crne Gore, Srbija je stekla prednost očas posla. Ljajić je manirom rasnog napadača reagovao na filigransko dodavanje Tadića u brzom protivudaru. U prijemu lopte dao je sebi for, Kopitović nije stigao da ga izblokira pa je golman gostiju rutinski savladan pored leve noge.

Samo dva minuta kasnije Mitrović je pokazao da su mu i centimetri slobodnog prostora dovoljni da zatrese mrežu. Samo je poturio nogu na oštar centaršut Kolarove s levog krila. Petković je ostao ukupan u svojoj zatečenosti.

I onda, umesto da se Crna Gora dotuče, Mitrović je u 37. minutu s bele tačke, posle opravdano dosuđenog penala (sapleten je Matić), ispoljio ležernost kakvu vrhunski timovi ne praktikuju ni na treningu. Umesto da šutira resko, kao što je to učinio za prvi gol u Podgorici, i njega je opila panjenka. 

Na stadionu na kojem je proslavljeni čehoslovački fudbaler Antonjin Panjenka izveo trijumfalni penal u finalu Evropskog prvenstva 1976, ali prema severnoj tribini, naš napadač je pokušao da se upiše u red mnogih koji su taj čuveni udarac iz penala prekopirali. Mnogi su to učinili efektno kao Čehoslovak, mnogi su se obrukali, a Mitroviću teško da će ikada više to pasti na pamet.

Nije odmerio jačinu šuta kada je bocnuo loptu. Penal je završio iznad prečke.   

U drugom poluvremenu Crna Gora je promenila način igre jer nije imala šta da čeka. Morala je da pojuri rezultat pa je i bila preduzimljivija. Srbija je počela da vreba priliku iz protivnapada. 

Šta bi bilo da je gostima priznat gol u 59. minutu koji je poništen zbog nepostojećeg ofsajda? Mugoša je savladao Rajkovića glavom, ali je pomoćni sudija njegovu radost sasekao podignutom zastavicom. Mahaču se nema šta zameriti jer su u pitanju bili milimetri. Ipak je oko VAR-a oštrije od ljudskog, a taj VAR bi Crnogorcima doneo 2:1 deset minuta pre nego što su postigli pogodak. Na sreću našeg tima ostao je taj gol samo utešni. 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U 20.45 časova Rumunija u Ploeštiju dočekuje Litvaniju.

Parovi poslednjeg kola (utorak, 20.45): Srbija - Litvanija (Partizanov stadion), Crna Gora - Rumunija.

Kraj meča

84`: Jovović udarcem iz udaljenosti stavlja Rajkovića na iskušenje. Naš golman je "izvadio" loptu iz svog gornjeg desnog ugla, izbacivši je u korner.

77`: Kolarov je centrirao oštro po zemlji paralelno s gol-crtom u njenoj blizini. Simić je izbio loptu. Zatim je Tadić oprobao udarac sa oko 20 metara.

69`: Crnogorci su su izmenili nekoliko pasova u našem šesnaestercu. Na kraju je Kosović uposlio Mugošu koji je levom plasirao loptu pod prečku. Rajković je ostao na vetrometini.

65`: Oprobao je Ivanić šut iz daljine. Pucao je snažno pod prečku. Rajković je iz dva puta ukrotio loptu.

63`: Crna Gora je preduzimljivija u drugom poluvremenu pošto više ne može da se brani. Sada Srbija iz protivnapada vreba priliku da uveća vođstvo.

59`: Crnoj Gori poništen gol zbog ofsajda kojeg nije bilo. Mugoša se u padu poklonio na centaršut iskosa iz slobodnog udarca. Glavom je savladao Rajkovića s pet-šest metara, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu.

EPA/Srdjan Suki
Milenković pouzdan ispred Mugoše

Počelo je drugo poluvreme

Poluvreme

43`: Mitrović se izborio za skok posle kornera. Zahvatio je odlično loptu glavom, ali je Petković načinio sjajnu paradu. Izbio je jednom rukom loptu koja je išla u gol.

37`: Bio je penal za Srbiju. I opet neiskorišćen kao što Tadić nije uspeo u Litvaniji i u Rumuniji. Matić je sapleten, a za Španca Maljenka, koji je bio na metar od događaja, nije bilo dileme. Mitrović je preuzeo odgovornost. Očajnom panjenkom prebacio je gol.

36`: Mitrović je glavom spustio loptu Gaćinoviću ali mu je ona bežala. Naš igrač je uspeo kako-tako da šutira, ali mu je golman ušao u šut.

31`: 2:0 - Mitroviću je dovoljan centimetar slobodnog prostora za pogodak. Kolarov je oštro centrirao sa svog mesta na levom krilu, a naš napadač je samo podmetnuo nogu. Lopta je zatresla mrežu pored zatečenog crnogorskog golmana.

29`: 1:0 - Brz protivnapad Srbije posle izbijene lopte nakon kornera Crne Gore. Tadić je uposlio Ljajića koji je izdržao duel s Kopitovićem pa je poslao loptu pored nemoćnog golmana gostiju.

28`: U poslednjem momentu Jovovićev šut iz neposredne blizine iszblokirao je Veljković.

23`: Gro naših napada ide preko Rukavine po desnoj strani. Njegovi centaršutevi su ponekad oštri, u srce šesnaesterca, a ponekad neprecizni. Leva strana nam je neupotrebljiva.

EPA/Srdjan Suki
Rukavina pokušava da prodre pored Vešovića

19`: Mugoša je zagrejao ruke Rajkoviću. Izborio se za udarac iskosa iz šesnaesterca pored Veljkovića. Prva prilika na meču.

10`: Srbija ima loptu u nogama od početka. Crna Gora će vrebati priliku iz protivnapada preko probojnih Jovovića i Ivanića.

5`: Zbog nesmotrenog oštrog starta žuti karton je dobio Mugoša.

MN Press
Mugošin start na Tadićeve noge

1`: Već u 40. sekundi Kolarov je oprobao levicu sa oko 20 metara. Pored gola. Odmah zatim Jovović se izborio za prostor za šut. Skoro da je došao na ivicu šesnaesterca. Lopta mu je prešla preko noge pa je udarac bio vrlo loš.

Utakmica je počela.

Na stadionu ima oko 10.000 gledalaca. U boksu na južnoj tribini je nekoliko stotina navijača Crne Gore.

Sudi Španac Maljenko.

SRBIJA: Rajković – Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov – Matić, Maksimović – Gaćinović, Tadić, Ljajić – Mitrović. Selektor: Krstajić.

CRNA GORA: Petković – Marušić, Kopitović, Simić, Vešović – Šćekić, Kosović, Jovović, Ivanić, Janković - Mugoša. Selektor: Tumbaković.

U odnosu na meč u Podgorici, koji je našima pripao s 2:0 Mitrovićevim golovima, došlo je do smene čuvara mreže (branio Dmitrović), Kolarov se vraća na levog beka umesto Rodića, Matić će igrati u paru s Maksimovićem umesto Lukića, a umesto Živkovića u veznom redu počinje Ljajić. 

Rumunija u 20.45 časova u Ploeštiju dočekuje Litvaniju.

Parovi poslednjeg kola (utorak, 20.45): Srbija - Litvanija (Partizanov stadion), Crna Gora - Rumunija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online