Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.11.2018.
00:30
Vestionline A

"Deki 5" na "kontinentu 5": Australijo, vidimo se

Fudbalski kamp Dejana Stankovića, koji je minulog leta bio vrhunski organizovan na Zlatiboru, u januaru okuplja decu i u Melburnu, Brizbejnu i Sidneju.

MN Press
Zajedništvo sa velikim asom

Talas sa društvenih mreža polako se preneo na medije, ali i u fudbalske priče u Srbiji - Dejan Stanković  u Australiji. Ne, nije reč o selidbi porodice Stanković. Milano ostaje baza, samo se proslavljeni srpski fudbaler sprema za dug put do "petog kontinenta".

Januar je rezervisan za premijerno gostovanje fudbalskog kampa "Deki 5", kojim rukovodi nekadašnji as Crvene zvezde, Lacija, Intera i dugogodišnja "desetka" reprezentacije Srbije.

- Istina je, idemo u Australiju - potvrđuje Stanković. - Čak sam malo i zatečen razvojem događaja oko fudbalskog kampa koji sam pokrenuo, ali priznajem da mi sve to prija. Posle sjajno organizovane prve godine u Srbiji, tokom avgusta meseca, dobar glas čuo se do - Australije.

Ko je čovek za vezu?

- Linije je povezao Miloš Ninković, koga izuzetno poštujem u igračkom i ljudskom smislu. Na Ninetov predlog reagovao sam, što bismo mi fudbaleri rekli, "na prvu". Ubeđen sam da će i ta epizoda biti interesantna za sve učesnike - kaže Deki.

"Vesti" medijski partner

Stanković i "Vesti" se druže od početka njegove igračke karijere, dugogišnju saradnju uvek je krasilo međusobno poštovanje. Naš list je uz Dekija i od prvih dana rada njegovog kampa. Podrazumeva se da ćemo biti uz njega i na licu mesta - u Australiji.
I, to ne samo kao izveštači... "Vesti" i fudbalski kamp "Deki 5" idu korak dalje - u medijsko partnerstvo.

MN Press
Australijo, stižemo: Biće ovakvih trenutaka i u Melburnu, Brizbejnu i Sidneju

Posle burne igračke karijere, čak 25 osvojenih trofeja, uključujući i Ligu šampiona, prosto je neverovatno kolike su njegova energija i posvećenost fudbalskom kampu.

- Počelo je spontano, prošle zime. Ideja da se organizuje kamp u Srbiji me je brzo osvojila i sa saradnicima sam ušao u tu divnu avanturu. Objektivno, malo se možda kasnilo sa pokretanjem zahtevne organizacije, ali sve se završilo gotovo trijumfalno na Zlatiboru. Bilo je istinsko uživanje gledati klince i klinceze u svakom trenutku programa na Kampu. Teško mi je i da opišem koliko mi je prijala ta razmena energije i emocija sa decom. Zna se da kod najmlađih nema skrivenih misli, oni ti sve kažu i pokažu direktno u lice. A, to je u mom slučaju bilo svojevrsno podmlađivanje. Osetio sam se punim energije, baš kao što su i oni radili na Kampu.

I, naravno, Novak

Posebnu draž boravku Dejana Stankovića i njegovog dečjeg kampa u Australiji daje okolnost da će u isto vreme biti na programu i prvi teniski grend slem u sezoni - Otvoreno prvenstvo Australije.

- Jedan sam od miliona Srba koji se divi svemu što je svih ovih godina radio i što radi Novak Đoković. Imao sam privilegiju da se upoznamo, da se nekoliko puta družimo i svim srcem sam uz njega. Najavio sam mu moj dolazak u Australiju i nadam se da će biti mogućnosti i da se vidimo i proslavimo još jedan njegov trofej - uz osmeh priželjkuje Deki.
 

Kako će izgledati australijska epizoda kampa "Deki 5"?

- Plan je da se u drugoj polovini januara posete tri velika grada. Startujemo 16. januara i prvi je na redu Melburn, posle njega Brizbejn i na kraju se selimo u Sidnej. Predvideli smo kampove u pomenutim gradovima, po posebno napravljenom programu po kojem se radilo i na Zlatiboru, u našoj prvoj sezoni. Inače, gotovo neverovatno mi je zvučalo da su se za prvu sezonu Kampa u Srbiji prijavila i deca iz Australije. Ta vest posebno me je privukla i obradovala. I eto, slučaj je hteo da se ponovo vidim sa decom koja žive tako daleko od otadžbine. O detaljima rada i programa neću mnogo da pričam, sve će se videti na licu mesta.

MN Press
Slike detinjstva za ceo život

Posle sedam i po godina biće to Dekijev povratak u Australiju.

- Tako je, gostovao sam u Melburnu sa reprezentacijom, u leto 2011. godine. Igrali smo prijateljsku utakmicu. Na tribinama je bilo baš mnogo naših navijača. Pamtim njihovu vatrenu podršku na stadionu, naravno i doček, srpsko kolo na aerodromu...

Organizatori kampa "Deki 5" u Australiji zainteresovane dečake i devojčice uzrasta od devet do 15 godina pozivaju da sve potrebne informacije pronađu na zvaničnom sajtu www.deki5.com.

Deki za kraj poručuje: Australijo, vidimo se!

Zvezda je čudo, duboki naklon Klopu

Milioni "zvezdaša" širom sveta nalaze se u transu od utakmice protiv Liverpula, spektakla u Beogradu i senzacionalne pobede Crvene zvezde. Ni puls Dejana Stankovića još nije vraćen u normalu...

- Nije i ne zna se kad će puls da se vrati na prihvatljiv nivo - smeje se Deki i sija od zadovoljstva. - Po ko zna koji put pokazalo se da je Zvezda čudo neviđeno! I da je fudbal, generalno, nekad tako teško objašnjiv. Znam šta je sve moguće kad se izađe na "Marakanu", doživeo sam to toliko puta. I, opet sam bio zbunjen onim što sam video protiv Liverpula. Taktički gotovo perfektno, posebno prvo poluvreme. Trkački za čistu "desetku". Momcima i Vladi Milojeviću - kapa dole.

Veliko bravo i još veće hvala za radost koju su nam doneli.
I tu se nije završila ispovest Dejana Stankovića vezana za Liverpul...

- Ne mogu da preskočim Jirgena Klopa i njegovo ponašanje u Beogradu. Od prvog do poslednjeg minuta boravka u Srbiji pokazao je gospodske manire. Od poštovanja prema klubu, gradu, Srbiji, nošenja obeležja u čast srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu, pa sve do držanja posle utakmice i teškog poraza. Moj dubok naklon za trenera Liverpula!

MN Press
Imalo je od koga šta da se nauči
MN Press
Deca su na Zlatiboru upijala i reči Siniše Mihajlovića, Stankovićevog dugogodišnjeg saigrača

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online