Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.10.2018.
22:33 >> 15:22h
Vestionline A

Oprečno: U srušenom helikopteru s vlasnikom Lestera ipak nije bila njegova kćerka (VIDEO)

Skaj sports još sinoć potvrdio da se u letilici nalazio tajlandski milijarder Vičaj Srivadhanaprabha (60), a Rojters dao informaciju i o drugim članovima posade.

Tanjug/AP
Jeziva scena s mesta događaja

U moru poluistinitih, lažnih i oprečnih informacija o helikopterskoj nesreći najnoviju prenosi "Miror" da Voramas Srivadhanaprabha (37), prvo od četvoro dece Lesterovog vlasnika, ipak nije bila s njim u letilici koja se srušila na parking nedaleko od stadiona "King pauer" ubrzo po uzletanju sa igrališta. Skaj sports je još nekoliko časova posle udesa potvrdio da je u njemu bio vlasnik kluba. Nesreća se dogodila nedugo posle utakmice Premijer lige Lester - Vest Hem (1:1).

Zvaničnih informacija ni iz kluba ni iz policije još nema, a policija grada Lestera je zamolila za strpljenje dok ne objavi sve pouzdane i relevantne detalje. 

Rojters je tvrdio da su uz Vičaja u helikopteru bili njegova kćerka, dva pilota i jedna osoba čiji identitet nije potvrđen.

Slobodni fotograf Pit Vajt, koji je bio na meču, a ostao je i zatim, fotografisao je momenat uzletanja. Za Bi-Bi-Si je rekao da je uočio da je zadnji propeler otkazao u letu, a zatim, kada mu se letilica izgubila iz vida, čuo je i eksploziju.

Twitter
Ostaci izgorele letilice jutro posle nesreće
Pete White
Uzletanje helikoptera uoči nesreće
EPA/Will Oliver
Vlasnik Lestera s kćerkom na jednoj utakmici Premijer lige

11.30 Nekoliko novih snimaka s mesta nesreće, iz drugog ugla i pobliže.

U programu londonske televizije BT sport o utakmici prikazan je trenutak poletanja helikoptera s centra igrališta, što je tajlandski biznismen neretko uobičajavao posle Lesterovih mečeva kod kuće. Pojavio se kasnije i snimak iz studija u nastavku iste emisije, u kojoj je o susretu u desetom kolu Premijer lige govorio nekadašnji fudbaler Bajerna i Mančester junajteda Oven Hargrivs. U pozadini se čuje zaglušujući zvuk eksplozije, ali ni voditelj ni gosti nisu reagovali na to.

   

01.00 Engleski mediji su pokazali na snimku iz ptičje perspektive gde se desila nesreća.

Twitter
 
 

00.05 Lesterov half Hari Megvajer (25), engleski reprezentativac, besno je ukazao je Tviteru da obrati pažnju na frilensera Meksvela Džeksona zbog njegovih insinuacija o pogibiji vlasnika kluba, sportskog direktora i pilota, koji su, napisao je on, podlegli opekotinama trećeg stepena i povredama kičme, dodajući da su njihovi najbliži obavešteni o tome. 

Twitter
 

23.55 Izvor Skaj sportsa tvrdi da se u helikopteru nisu nalazili jedan od sinova vlasnika kluba, koji je potpredsednik Lestera, i direktor za fudbal Džon Radkin.

23.34 Ambulantna vozila su lagano, bez rotacionih svetala napustili mesto udesa.

Novinar Skaj sportsa koji je bio u blizini jer je prisustovao utakmici rekao je da su mu svedoci kazali da je helikopter poleteo oko 20.30 časova (po londonskom), oko 40 minuta posle meča. "Sva je prilika da se nesreća desila zbog kvara u zadnjem propeleru zbog čega je izgubljena kontrola", kaže Rob Dorset.

U programu televizije BT sport vidi se i trenutak poletanja helikoptera sa centra igrališta na ispražnjenom stadionu posle utakmice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online